ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد
سرخط خبرها

داعش و شبکه حقانی عامل تخریب دکل‌های برق در افغانستان

  • کد خبر: ۷۳۳۳۹
  • ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸
داعش و شبکه حقانی عامل تخریب دکل‌های برق در افغانستان
ریاست امنیت ملی افغانستان اعلام کرده که موفق به بازداشت هسته مشترک گروه موسوم به داعش و شبکه حقانی در ولایت پروان در شمال کابل شده که نقش مستقیم در تخریب دکل‌های برق داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شهروندان کابل در ماه‌های گذشته به دلیل قطع برق و همچنین شیوع موج سوم کرونا در این کشور روزهای سختی را پشت سرگذاشتند.

 

شرکت ملی برق افغانستان (برشنا) اعلام کرده که در شش ماه گذشته ۳۹ دکل برق در ولایت کابل و ولایت‌های شمالی این کشور منهدم شده که باعث قطع برق وارداتی به این کشور شده است. بیشتر از ۷۵ درصد برق افغانستان از برق وارداتی تامین می‌شود.

 

اکنون نیز به دلیل واژگون شدن دو دکل برق در منطقه پغمان در غرب کابل، بخشی از شهر کابل و ولایت غزنی و پکتیا برق ندارد.

 

امنیت ملی افغانستان در اعلامیه خود گفته که از چهار نفر بازداشت شده، سردسته آنان و سه نفر دیگر در تخریب ۳۶ دکل برق نقش مستقیم داشته‌اند. به گفته امنیت ملی این هسته "در فعالیت‌های تروریستی دیگر، همانند انفجار تانکرهای سوخت، انفجار خودروهای کاستر در شمال کابل به شمول خودروی حامل استادان دانشگاه البیرونی و دکترهای بیمارستان اورژانس دخیل بوده‌اند."

 

امنیت ملی افغانستان مدعی شده که شبکه حقانی وابسته به گروه طالبان نیز نقش مستقیم در انفجار دکل‌های برق داشته است. قبل از این طالبان دست داشتن افرادش را در انهدام دکل‌های برق رد کرده بودند.

 

در اعلامیه امنیت ملی افغانستان آمده که "این افراد به دستور ثناالله مشهور به شهاب المهاجر رهبر شاخه‌ خراسان داعش، در صدد بودند تا با تخریب پایه‌های برق، روند خدمات رسانی به شفاخانه‌ها (بیمارستانها)، فعالیت مراکز صنعتی و تاسیسات استراتژیک و روند زندگی روزمره را در پایتخت و دیگر ولایت‌ها" مختل کند.

 

امنیت ملی توضیح داده که از محل اختفای این "هسته‌ تروریستی" مقداری زیاد مواد انفجاری ممنوعه آر دی اکس (RDX) و وسایل فنی پیشرفته برای تهیه، ساخت و کارگذاری مواد انفجاری جهت انفجار دکل‌های برق و دیگر "فعالیت‌های تروریستی" کشف و ضبط شده است.

 

ریاست امنیت ملی گفته که با بازداشت این سه نفر سرنخهایی برای بازداشت سایر افراد این شبکه به‌دست آمده است. به گفته این نهاد، امنیت ملی اکنون در حال تثبیت محل اختفای شهاب المهاجر، رهبر شاخه‌ خراسان داعش و یکی دیگر از فرماندهان شبکه حقانی است.

 

شرکت برشنا از نهادهای عدلی و قضایی افغانستان خواسته که بگونه‌ جدی این موضوع را پیگیری کند. به گفته این نهاد، انهدام و تخریب پایه‌های برق افزون بر قطع برق، زیان‌های هنگفت مالی را برای این شرکت در قبال داشته است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->