خشم گسترده مسیحیان کاتولیک در سرزمین‌های اشغالی از نتانیاهو هلاکت و زخمی شدن ۹ نظامی صهیونیست در نوار غزه طی ۲۴ ساعت گذشته (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) صالحی امیری: لغو روادید بین ایران و ترکمنستان، گامی مهم در مسیر تسهیل ارتباطات فرهنگی است تجاوز دوباره آمریکا به پایتخت یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رییس سازمان عقیدتی سیاسی: ۳۰ هزار نفر از نیروهای ارتش، حافظ قرآن کریم هستند ویتکاف روسیه را به مقصد عمان ترک کرد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) گسترش همکاری‌های ایران و چین در ساخت بیمارستان‌های جدید آیت الله علم الهدی: اقتدار نظامی، ابزار بازدارندگی و سرمایه اعتماد عمومی است حضور پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان تازه‌ترین اظهارنظر ترامپ: توافق با ایران به خوبی پیش می‌رود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی القسام: رزمندگان ما تا پیروزی یا شهادت آمده مقابله هستند سخنگوی دولت: امیدواریم مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران برای ما یک اولویت است اعلام آمادگی عراقچی برای ایجاد تفاهم بین هند و پاکستان روایت عارف از جلسه‌ با جمعی از نخبگان و خاطره‌اش از دانشگاه استنفورد آمار جدید قربانیان جنگ غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ، کریمه را برای روسیه می‌داند؛ اوکراین و اروپا ابتدا آتش‌بس می‌خواهند سفیر هلند به وزارت امور خارجه احضار شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضرورت تقویت بنیه دفاعی و نقش‌آفرینی وزارت دفاع | بنیه دفاعی در هر شرایطی نباید تضعیف شود شمخانی: مذاکرات مسقط فرصتی برای موفقیت مشترک است ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفت‌وگوها امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود
سرخط خبرها

نگاهی به آخرین تحولات احیای برجام در سایه تأخیر در آغاز دور هفتم مذاکرات هسته‌ای

  • کد خبر: ۷۴۲۶۸
  • ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹
نگاهی به آخرین تحولات احیای برجام در سایه تأخیر در آغاز دور هفتم مذاکرات هسته‌ای
در شرایطی که در روز‌های گذشته، هر یک از طرفین برجام، از آمادگی خود برای حضور در دور هفتم مذاکرات هسته‌ای وین خبر داده اند، هنوز زمان برگزاری این نشست مشخص نیست و به نظر می‌رسد نوعی سکون در مذاکرات احیای برجام ایجاد شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در شرایطی که در روز‌های گذشته، هر یک از طرفین برجام، از آمادگی خود برای حضور در دور هفتم مذاکرات هسته‌ای وین خبر داده اند، هنوز زمان برگزاری این نشست مشخص نیست و به نظر می‌رسد نوعی سکون در مذاکرات احیای برجام ایجاد شده است؛ سکونی که دستیابی به یک توافق را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است، به گونه‌ای که برخی از تحلیلگران بین المللی، به واسطه موانع جدی پیش روی توافق، از نوعی بن بست در مذاکرات وین سخن می‌گویند.

 

با وجوداین با توجه به راه‌های طی شده گذشته در مسیر احیای برجام، همچنان امیدواری‌ها برای احیای آن در آینده ادامه دارد. با این حال، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، اعلام کرده است که دور هفتم مذاکرات وین، زودتر از ۱۰ روز دیگر آغاز نمی‌شود. اولیانوف در پاسخ به پرسشی درباره زمان از سرگیری مذاکرات برجامی در وین گفته است: تا امروز، هیچ کس از جمله ایرانی‌ها پاسخی برای این پرسش ندارند. البته قابل درک است. ایران به تازگی انتخابات ریاست جمهوری را پشت سر گذاشته و قرار است تیم جدیدی روی کار بیاید. سامان دادن به این وضعیت نیاز به زمان دارد. اما از نظر ما مذاکرات هر چه زودتر آغاز شود، بهتر است.


اولویت تأمین منافع عالی مردم و اهمیت ثانویه زمان

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در آخرین نشست خبری خود درباره روند مذاکرات هسته‌ای وین گفت: از نظر ایران، پیشرفت مذاکرات در وین، از این منظر خوب بوده که هم متون بسیار زیادی آماده شده است و هم بخش‌هایی که تکمیل نشده، دارای وضعیت مشخص شده‌ای است که اختلافات را به طور مشخص نشان می‌دهد و این موضوع به تصمیم گیران کمک می‌کند تا متوجه شوند در چه مرحله‌ای از تصمیم گیری قرار دارند. به طور حتم برای دولت‌های دوازدهم و سیزدهم آنچه اهمیت دارد، دستیابی به منافع عالی مردم است و زمان اهمیت ثانوی دارد.


دیپلماسی، مؤثرترین روش

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در آخرین اظهارنظر خود درباره مذاکرات وین گفت: به محض تعیین تاریخ برای ادامه مذاکرات، راب مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و تیم او، آماده بازگشت به وین برای هفتمین دور مذاکرات هستند. ما آمادگی داریم بدون محدودیت زمانی به دور هفتم مذاکرات غیرمستقیم با ایران برگردیم. این ایران است که برای دور هفتم مذاکرات باید تصمیم بگیرد. آمریکا ضرب الاجلی تعیین نکرده، اما آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، گفته است که تأخیر افتادن در ادامه مذاکرات و پیشرفت ایران در فعالیت‌های هسته‌ای می‌تواند بر تصمیم آمریکا برای بازگشت به برجام تأثیرگذار باشد.


لزوم ایجاد فضای حسن نیت به دیپلماسی وین

ریچارد فالک، استاد حقوق بین الملل دانشگاه پرینستون آمریکا، که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ گزارشگر شورای حقوق بشر سازمان ملل بوده است، درباره مذاکرات وین و آینده برجام به «ایلنا» گفت: به نظر می‌رسد در روند دیپلماتیک وین نوعی بن بست به وجود آمده است. طرف ایرانی اطمینان رسمی از دولت ایالات متحده می‌خواهد که در آینده بار دیگر از توافق خارج نشود. واشینگتن نیز بدون درنظرگرفتن نگرانی‌های رژیم صهیونیستی، تمایلی به احیای برجام ندارد و همچنین خواهان اعمال سخت گیری‌ها و نظارت‌های آژانس است. همچنین طرف آمریکایی خواهان تعهد ایران برای حاضرنشدن در نزاع‌های سیاسی سراسر خاورمیانه در ازای رفع تحریم هاست.

 

وی افزود: فکر می‌کنم محتمل‌ترین نتیجه مثبت تجدید انطباق توسط ایالات متحده و ایران، توافق موقت برای تمدید تاریخ انقضا به مدت ۱۰ سال و حذف واقعی تحریم‌ها باشد. بهترین چیزی که ایران می‌تواند به آن امیدوار باشد، این است که ایالات متحده در برجام مشارکت و با روند حذف تحریم‌ها موافقت کند. همه این‌ها به این بستگی دارد که آیا هر دو طرف اصرار به بازنگری اساسی در متن توافق دارند یا نه؛ اگر چنین باشد، این مسئله مشکلات سیاسی را برای طرف مقابل ایجاد می‌کند. اما اگر این کار را انجام ندهند، احتمال توافق هست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->