قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هونگچی درآمد‌ها کجا دررفتند! قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کوییک ۴۹۰ میلیون تومان قیمت جدید شکر تولید داخل و وارداتی اعلام شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراض صنایع به محدودیت ۹۰ درصدی برق در نامه به رئیس جمهور برق ۴۵۴ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد عقب‌گرد بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا در کانال ۶.۳ میلیون تومان در مشهد معامله می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نرخ دلار چند؟ پیش‌بینی بازار خودرو در آخرین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴ | نبود تقاضا هم ترمز بازار را نکشید شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده خانه‌هایی در تهران گران‌تر از تگزاس، واشنگتن، شیکاگو و منهتن | قیمت متری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان! واردات یک نوع برنج هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها تأثیر اجرایی‌شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات خراسان رضوی | فرصت طلایی تجارت با اوراسیا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ملون کیلویی ۱۰ هزار تومان یک میلیارد تومان وام خرید مسکن بگیرید؛ ۳ میلیارد تومان پس بدهید! قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار طلای جهانی یخ زد تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

تشدید رکود تورمی در بازار مسکن در پی افزایش دوباره مصالح ساختمانی

  • کد خبر: ۷۴۴۳۶
  • ۲۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
تشدید رکود تورمی در بازار مسکن در پی افزایش دوباره مصالح ساختمانی
بازار مسکن که هنوز ثبات در عرضه و تقاضا را تجربه نکرده و به دغدغه سازندگان و خریداران تبدیل شده است، این روز‌ها بعد از گذشت یک‌سال نوسان قیمتی، دوباره شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی است که منجر به رکود تورمی می‌شود.

طنین همتی|شهرآرانیوز، افزایش دوباره قیمت مصالح ساختمانی مثل سیمان، میل‌گرد و فولاد در روز‌های گذشته نشانه رکود دوباره در بازار ساخت‌وساز و خریدوفروش مسکن است. به گفته رئیس انبوه‌سازان تهران، با آشفتگی دوباره در بازار مصالح ساختمانی، سازندگان مسکن دیگر توان بلندشدن ندارند.


به گزارش شهرآرانیوز، قیمت هر پاکت سیمان از حدود ۳۰ هزار تومان به بیش از ۶۵ هزار تومان رسیده و میل‌گرد از کیلویی ۱۴ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که ۶ ماه قبل هم افزایش هزینه‌ها و حمل‌ونقل سیمان از حدود ۱۲ هزار تومان به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان رسیده بود. این نوسان قیمتی دوباره در بازار مسکن کار را برای سروسامان‌دادن بازار مسکن، که این روز‌ها بزرگ‌ترین دغدغه مردم است، برای مسئولان تصمیم‌گیرنده سخت می‌کند.


اگر نرخ زمین را صفر در نظر بگیریم، علاوه بر سیمان و فولاد که ضروری‌ترین و تأثیرگذارترین اقلام در ساخت‌وساز مسکن است، سایر اقلام دیگر هم در این یک‌سال افزایش قیمت چشمیگری داشته و باعث شده است هزینه ساخت مسکن در هر مترمربع به ۶ میلیون تومان در کلان‌شهر‌ها برسد که این بی‌ثباتی دوباره در بازار مصالح ساختمانی، هزینه ساخت مسکن را نیز افزایش می‌دهد و منجر به افزایش بهای تمام‌شده مسکن و کاهش تقاضا در آینده می‌شود.


دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان‌رضوی در پی افزایش دوباره قیمت مصالح ساختمانی گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی در بازاری که هنوز به ثبات نرسیده است و مشکلات زیرساختی دارد، در قیمت تمام‌شده سازندگان و انبوه‌سازان نیز تأثیر می‌گذارد. رشد چند برابری مصالحی مثل سیمان و میل‌گرد نسبت به سال گذشته مسلما این بازار را متشنج‌تر می‌کند. به‌یقین برنامه‌ریزی سازنده برای ساخت‌وساز با این نوسان قیمتی برهم می‌خورد و باعث می‌شود نه سازنده تمایلی به ساخت‌وساز داشته باشد و نه متقاضی در این بازار توان خرید داشته باشد و سرانجام منجر به رکود تورمی می‌شود.
به گفته ظریف، فولاد در صنعت ساختمانی مثل بنزین در جامعه است که با هر تکان قیمتی تمام سطوح را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. متأسفانه در یک ماه گذشته فولاد افزایش قیمت دوباره را تجربه کرده است که مسلما تبعات آن کاهش قدرت خرید مردم و رکود تورمی است. رکود تورمی یعنی قیمت‌ها پایین نمی‌آید و خرید راکد می‌شود.


وی تشریح کرد: برای برون‌رفت از وضعیت حاکم در بازار مسکن باید منتظر دولت جدید باشیم؛ دولت فعلی کمتر از یک ماه دیگر بر سر کار است. باید مشخص شود دولت جدید چه سیاست‌هایی برای این بازار در نظر گرفته است. دولت باید همان‌طور که در طرح اقدام ملی زمین رایگان می‌دهد، باید تسهیلات بانکی برای مسکن و حداقل ۵۰ درصد بهای تمام‌شده بدهد، در غیر این صورت مردم توان خرید یک متر مربع مسکن هم ندارند.


وی افزود: دولت اعلام کرده است امسال ۳۰۰ میلیون تومان وام می‌دهد، یعنی ۳۰ درصد که باز هم بیشتر دهک‌های جامعه نمی‌توانند آن ۷۰ درصد را تأمین کنند. تسهیلات باید منطقی و با شرایط روز به جامعه هدف داده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->