طنین همتی|شهرآرانیوز، افزایش دوباره قیمت مصالح ساختمانی مثل سیمان، میلگرد و فولاد در روزهای گذشته نشانه رکود دوباره در بازار ساختوساز و خریدوفروش مسکن است. به گفته رئیس انبوهسازان تهران، با آشفتگی دوباره در بازار مصالح ساختمانی، سازندگان مسکن دیگر توان بلندشدن ندارند.
به گزارش شهرآرانیوز، قیمت هر پاکت سیمان از حدود ۳۰ هزار تومان به بیش از ۶۵ هزار تومان رسیده و میلگرد از کیلویی ۱۴ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که ۶ ماه قبل هم افزایش هزینهها و حملونقل سیمان از حدود ۱۲ هزار تومان به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان رسیده بود. این نوسان قیمتی دوباره در بازار مسکن کار را برای سروساماندادن بازار مسکن، که این روزها بزرگترین دغدغه مردم است، برای مسئولان تصمیمگیرنده سخت میکند.
اگر نرخ زمین را صفر در نظر بگیریم، علاوه بر سیمان و فولاد که ضروریترین و تأثیرگذارترین اقلام در ساختوساز مسکن است، سایر اقلام دیگر هم در این یکسال افزایش قیمت چشمیگری داشته و باعث شده است هزینه ساخت مسکن در هر مترمربع به ۶ میلیون تومان در کلانشهرها برسد که این بیثباتی دوباره در بازار مصالح ساختمانی، هزینه ساخت مسکن را نیز افزایش میدهد و منجر به افزایش بهای تمامشده مسکن و کاهش تقاضا در آینده میشود.
دبیر انجمن صنفی انبوهسازان خراسانرضوی در پی افزایش دوباره قیمت مصالح ساختمانی گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی در بازاری که هنوز به ثبات نرسیده است و مشکلات زیرساختی دارد، در قیمت تمامشده سازندگان و انبوهسازان نیز تأثیر میگذارد. رشد چند برابری مصالحی مثل سیمان و میلگرد نسبت به سال گذشته مسلما این بازار را متشنجتر میکند. بهیقین برنامهریزی سازنده برای ساختوساز با این نوسان قیمتی برهم میخورد و باعث میشود نه سازنده تمایلی به ساختوساز داشته باشد و نه متقاضی در این بازار توان خرید داشته باشد و سرانجام منجر به رکود تورمی میشود.
به گفته ظریف، فولاد در صنعت ساختمانی مثل بنزین در جامعه است که با هر تکان قیمتی تمام سطوح را تحتتأثیر قرار میدهد. متأسفانه در یک ماه گذشته فولاد افزایش قیمت دوباره را تجربه کرده است که مسلما تبعات آن کاهش قدرت خرید مردم و رکود تورمی است. رکود تورمی یعنی قیمتها پایین نمیآید و خرید راکد میشود.
وی تشریح کرد: برای برونرفت از وضعیت حاکم در بازار مسکن باید منتظر دولت جدید باشیم؛ دولت فعلی کمتر از یک ماه دیگر بر سر کار است. باید مشخص شود دولت جدید چه سیاستهایی برای این بازار در نظر گرفته است. دولت باید همانطور که در طرح اقدام ملی زمین رایگان میدهد، باید تسهیلات بانکی برای مسکن و حداقل ۵۰ درصد بهای تمامشده بدهد، در غیر این صورت مردم توان خرید یک متر مربع مسکن هم ندارند.
وی افزود: دولت اعلام کرده است امسال ۳۰۰ میلیون تومان وام میدهد، یعنی ۳۰ درصد که باز هم بیشتر دهکهای جامعه نمیتوانند آن ۷۰ درصد را تأمین کنند. تسهیلات باید منطقی و با شرایط روز به جامعه هدف داده شود.