تولید خودرو‌های دوگانه سوز در ایران متوقف شد ضرر بیشتر واحد‌های صنفی تلفن همراه مشهد به دلیل طولانی شدن و عدم تخصیص ارز افزایش قیمت سکه تمام در مشهد(۲ مرداد ۱۴۰۳) پایان سبز بورس پس از ۳ روز منفی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲ مرداد ۱۴۰۳) جزئیات دریافت ارز اربعین اعلام شد (۲ مرداد ۱۴۰۳) ریزش تا ۹۵ میلیون تومان قیمت خودرو‌های خارجی امروز (۲ مرداد ۱۴۰۳) مدیران‌خودرو: با مجوز گران کردیم | مابه‌التفاوت را اقساطی بپردازید قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲ مرداد ۱۴۰۳) | افت ۱ تا ۹ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی معاملات غیر ریالی در بازار مسکن جریمه در پی دارد ارزش روز سهام عدالت چقدر است؟ افت دلار بازار آزاد به ۵۷ هزار تومان | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۲ مرداد ۱۴۰۳) وظیفه مهم هواداری از زائران و مجاوران صفر تا صد دهک‌بندی | دهک بندی خانوار‌ها براساس داده‌های ثبتی آن‌ها تا شهریور به روزرسانی می‌شود تعرفه جدید واردات موبایل اعلام شد | واردات آیفون ۱۴ ممنوع است گیلاس ۲۰ هزار تومان گرانتر شد | قیمت امروز میوه در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) گمرک: ۱۰ هزار خودرو طی ۴ ماه وارد کشور شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیک‌سایی ۳۰۰ مگاواتی با همکاری مشترکین در شرکت توزیع برق خراسان رضوی اعلام نرخ‌نامه جدید خدمات دوخت اتحادیه خیاطان مردانه و تولیدکنندگان پوشاک مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی افزایش پروازهای ایام اربعین در مشهد گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در مشهد چند؟ (۱ مرداد ۱۴۰۳) هنوز قیمت بلیت‌های اتوبوس در مشهد برای اربعین اعلام نشده است نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها
سرخط خبرها

تشدید رکود تورمی در بازار مسکن در پی افزایش دوباره مصالح ساختمانی

  • کد خبر: ۷۴۴۳۶
  • ۲۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
تشدید رکود تورمی در بازار مسکن در پی افزایش دوباره مصالح ساختمانی
بازار مسکن که هنوز ثبات در عرضه و تقاضا را تجربه نکرده و به دغدغه سازندگان و خریداران تبدیل شده است، این روز‌ها بعد از گذشت یک‌سال نوسان قیمتی، دوباره شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی است که منجر به رکود تورمی می‌شود.

طنین همتی|شهرآرانیوز، افزایش دوباره قیمت مصالح ساختمانی مثل سیمان، میل‌گرد و فولاد در روز‌های گذشته نشانه رکود دوباره در بازار ساخت‌وساز و خریدوفروش مسکن است. به گفته رئیس انبوه‌سازان تهران، با آشفتگی دوباره در بازار مصالح ساختمانی، سازندگان مسکن دیگر توان بلندشدن ندارند.


به گزارش شهرآرانیوز، قیمت هر پاکت سیمان از حدود ۳۰ هزار تومان به بیش از ۶۵ هزار تومان رسیده و میل‌گرد از کیلویی ۱۴ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که ۶ ماه قبل هم افزایش هزینه‌ها و حمل‌ونقل سیمان از حدود ۱۲ هزار تومان به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان رسیده بود. این نوسان قیمتی دوباره در بازار مسکن کار را برای سروسامان‌دادن بازار مسکن، که این روز‌ها بزرگ‌ترین دغدغه مردم است، برای مسئولان تصمیم‌گیرنده سخت می‌کند.


اگر نرخ زمین را صفر در نظر بگیریم، علاوه بر سیمان و فولاد که ضروری‌ترین و تأثیرگذارترین اقلام در ساخت‌وساز مسکن است، سایر اقلام دیگر هم در این یک‌سال افزایش قیمت چشمیگری داشته و باعث شده است هزینه ساخت مسکن در هر مترمربع به ۶ میلیون تومان در کلان‌شهر‌ها برسد که این بی‌ثباتی دوباره در بازار مصالح ساختمانی، هزینه ساخت مسکن را نیز افزایش می‌دهد و منجر به افزایش بهای تمام‌شده مسکن و کاهش تقاضا در آینده می‌شود.


دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان‌رضوی در پی افزایش دوباره قیمت مصالح ساختمانی گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی در بازاری که هنوز به ثبات نرسیده است و مشکلات زیرساختی دارد، در قیمت تمام‌شده سازندگان و انبوه‌سازان نیز تأثیر می‌گذارد. رشد چند برابری مصالحی مثل سیمان و میل‌گرد نسبت به سال گذشته مسلما این بازار را متشنج‌تر می‌کند. به‌یقین برنامه‌ریزی سازنده برای ساخت‌وساز با این نوسان قیمتی برهم می‌خورد و باعث می‌شود نه سازنده تمایلی به ساخت‌وساز داشته باشد و نه متقاضی در این بازار توان خرید داشته باشد و سرانجام منجر به رکود تورمی می‌شود.
به گفته ظریف، فولاد در صنعت ساختمانی مثل بنزین در جامعه است که با هر تکان قیمتی تمام سطوح را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. متأسفانه در یک ماه گذشته فولاد افزایش قیمت دوباره را تجربه کرده است که مسلما تبعات آن کاهش قدرت خرید مردم و رکود تورمی است. رکود تورمی یعنی قیمت‌ها پایین نمی‌آید و خرید راکد می‌شود.


وی تشریح کرد: برای برون‌رفت از وضعیت حاکم در بازار مسکن باید منتظر دولت جدید باشیم؛ دولت فعلی کمتر از یک ماه دیگر بر سر کار است. باید مشخص شود دولت جدید چه سیاست‌هایی برای این بازار در نظر گرفته است. دولت باید همان‌طور که در طرح اقدام ملی زمین رایگان می‌دهد، باید تسهیلات بانکی برای مسکن و حداقل ۵۰ درصد بهای تمام‌شده بدهد، در غیر این صورت مردم توان خرید یک متر مربع مسکن هم ندارند.


وی افزود: دولت اعلام کرده است امسال ۳۰۰ میلیون تومان وام می‌دهد، یعنی ۳۰ درصد که باز هم بیشتر دهک‌های جامعه نمی‌توانند آن ۷۰ درصد را تأمین کنند. تسهیلات باید منطقی و با شرایط روز به جامعه هدف داده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->