پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

با چقدر پول می توانیم زندگی کنیم؟

  • کد خبر: ۷۵۲۳۰
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۵
با چقدر پول می توانیم زندگی کنیم؟
براساس اعلام مرکز آمار ایران، متوسط هزینه یک خانوار شهری در سال گذشته برابر با ۶۲میلیون‌و ۱۰۰ هزار تومان بوده است که این رقم در ماه، چیزی معادل ۵ میلیون‌و۱۷۵هزار تومان می‌شود.

محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ براساس اعلام مرکز آمار ایران، متوسط هزینه یک خانوار شهری در سال گذشته برابر با ۶۲میلیون‌و ۱۰۰ هزار تومان بوده است که این رقم در ماه، چیزی معادل ۵ میلیون‌و۱۷۵هزار تومان می‌شود. این عدد نشان‌دهنده رشد ۳۱درصدی هزینه‌ها نسبت‌به سال ۹۸ است. همچنین متوسط هزینه یک خانوار روستایی در سال ۹۹ برابر با ۳۴میلیون تومان بوده‌است که این رقم در ماه، معادل ۲میلیون‌و۸۰۰هزار تومان می‌شود و بیانگر رشد ۳۰درصدی هزینه‌ها نسبت‌به سال۹۸ است.


افزایش هزینه مسکن

از نکاتی که در گزارش مرکز آمار ایران مشاهده می‌شود، اعلام سهم بخش‌های مختلف در سبد هزینه خانوارهاست. درحالی‌که براساس گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۴ سهم مسکن از ترکیب انواع هزینه‌های غیرخوراکی یک خانوار شهری ۴۴ درصد بود، این رقم در سال گذشته به ۵۰ درصد افزایش یافت. سهم مسکن در سبد هزینه‌های غیرخوراکی‌ها در سال ۹۹ نسبت‌به سال ۹۸، بیش از ۲ درصد افزایش داشته است. این آمار نشان می‌دهد که در مدت ۵ سال خانوار‌ها مجبور شده‌اند سهم بیشتری از درآمد‌های خود را به مسکن اختصاص دهند. تورم مسکن بیش از تورم سایر اقلام و نزدیک به ۷۰درصد در سال ۹۹ افزایش داشته است، ولی تغییرات پایه حقوقی برابر با ۲۱ درصد بوده است.

 

این رقم نشان می‌دهد که چرا سهم مسکن در سبد هزینه خانوار، افزایش یافته است. همچنین براساس برآورد‌های وزارت راه‌وشهرسازی، در سال ۹۹ سهم متوسط اجاره‌بهای یک واحد مسکونی ۷۵متری از درآمد خانوار‌های شهری، در تهران و کلان‌شهر‌ها ۶۴درصد، در مراکز استان‌ها و شهر‌هایی با بیش از ۲۰۰هزار نفر جمعیت، ۵۹درصد و در شهر‌های زیر ۲۰۰هزار نفر جمعیت، ۴۹درصد بوده است.

 

این آمار نشان می‌دهد که مسکن به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، به‌گونه‌ای‌که اجاره‌بها در شهر‌های بزرگ، سهم اندکی برای خوراک، بهداشت، آموزش و سایر هزینه‌ها باقی می‌گذارد. هزینه خرید کفش و پوشاک نیز با ۲ درصد کاهش نسبت‌به سال ۹۴، به ۴ درصد در سبد خانوار‌ها رسیده است. سهم هزینه تفریحات، سرگرمی و خدمات فرهنگی نیز از ۴ درصد در سبد هزینه خانوار به ۲ درصد کاهش یافته است. به‌عبارتی سهم هزینه تفریحات، سرگرمی و خدمات فرهنگی ۵۰ درصد کم شده است.


مواد خوراکی

براساس آمار‌های اعلام‌شده، از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ همچنان سهم گوشت در سبد هزینه خانوار‌های شهری ۲۱ درصد بوده است. شیر و لبنیات و تخم‌مرغ نیز در این دو مقطع، سهم ۱۱ درصدی در سبد هزینه خانوار‌ها داشته‌اند، با این حال از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ این سهم با یک‌درصد کاهش در سبد خانوار به ۳ درصد رسیده است. همچنین درحالی‌که در سال ۱۳۹۴ هزینه خوراکی‌ها نسبت‌به سال قبل از آن ۷/۴ درصد افزایش داشته، در سال ۱۳۹۹ هزینه این اقلام درمقایسه‌با سال قبل از آن، ۳۷/۱ درصد رشد داشته است. با این حساب می‌توان گفت درمجموع در سال ۹۹ در‌مقایسه‌با چند سال اخیر، خانوار‌ها بیشترین افزایش قیمت را در هزینه خوراکی‌ها تجربه کرده‌اند. براساس اطلاعات مرکز آمار در سال‌های ۹۵، ۹۶، ۹۷ و ۹۸ میزان افزایش هزینه خوراکی‌ها به ترتیب ۶/۷، ۱۵/۲، ۱/۲۳ و ۲۴/۴ درصد بوده است.


کاهش اتکای خانوار‌ها به دستمزد

افزایش هزینه‌های زندگی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ سبب شده است سهم درآمد حاصل از دستمزد در تأمین زندگی خانوار‌های شهری کاهش بیابد. بر این اساس درحالی‌که در سال ۱۳۹۴، دستمزد، ۳۳/۴ درصد درآمد یک خانوار را به خود اختصاص داده بود، سهم آن در سال ۱۳۹۹، به ۳۱/۴ درصد کاهش یافت. این بدین معناست که در سال ۱۳۹۹، حقوق مردم تنها ۳۱/۴ درصد از درآمد‌های اصلی خانوار‌ها را تأمین می‌کرده است و مابقی، مازاد بر حقوقی بوده است که دریافت می‌کرده‌اند. مانند کسانی که با خودروی خود کار می‌کنند یا درآمد حاصل از اجاره‌بها در همین زمره قرار می‌گیرد. همچنین افرادی که در بنگاه‌های معاملات ملکی یا بنگاه‌های اتومبیل و مشاغل متفرقه کار می‌کنند، جزو این افراد دسته‌بندی می‌شوند.


دخل‌وخرج خراسانی‌ها

براساس اعلام مرکز آمار ایران، در سال گذشته میزان متوسط هزینه سالانه خانوار‌های شهری خراسان‌رضوی ۵۳ میلیون‌و‌۴۲۴ هزارو ۶۰۰ تومان بوده است. در این مدت درآمد سالانه خانوار‌های خراسانی ۶۱ میلیون‌و ۵۰ هزارو ۵۰۰ تومان بوده است. در سال ۱۳۹۸ نیز هزینه سالانه خانوار‌های خراسان‌رضوی ۴۱ میلیون‌و ۳۳۱ هزار تومان بوده است. این ارقام نشان می‌دهد که هزینه خانوار‌های خراسانی از سال ۹۸ تا سال ۹۹، ۲۹/۳ درصد افزایش داشته است. همچنین در سال ۱۳۹۴، میزان هزینه سالانه خانوار‌های خراسان‌رضوی ۲۱ میلیون‌و ۷۹۰ هزارو ۳۰۰ تومان بوده است. بر این اساس، میزان هزینه زندگی خانوار‌های خراسانی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹، ۱۴۵ درصد افزایش‌ یافته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->