الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ رئیس اتاق اصناف مشهد خسارتهایی را که قطعیهای گذشته برق به اصناف وارد کرده است، با تخمین و برآورد حدود ۳۰ درصد برای هربار قطع برق میداند؛ خسارتی که به گفته او تخمینی است و برپایه تعطیلی واحد در زمان قطع برق، میتوان به آن اشاره کرد.
محمود بنانژاد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، خسارتهای ناشی از قطع برق و هم زمانی این موضوع با کرونا را این طور توضیح میدهد: برق یک الزام برای توسعه و کار است. اغلب اصناف و واحدهای تولیدی بدون وجود برق، نمیتوانند کار کنند. برای نمونه میتوان به صنف پوشاک، کیف و کفش اشاره کرد که با هربار قطع برق، مجبور شدند کار تولیدی خود را به طور موقت تعطیل کنند.
رئیس اتاق اصناف مشهد در بیان میزان خسارت ناشی از قطع برق اصناف، محتاط و معتقد است که باتوجه به نبود مطالعه و بررسی دقیق، نمیتوان عدد و رقمی را ذکر کرد. او در ادامه با همان تاکید بر تخمین و برآورد، این سوال را این طور پاسخ میدهد: جمعیت مشهد در حدود ۸ درصد جمعیت کشور است و در این زمینه خسارت برآوردی و احتمالی این حوزه درحدود هزارو ۶۰۰ میلیارد تومان در تولید ناخاص ملی است. بنانژاد در ادامه، علاوه بر خسارت تعطیلی اصناف به دلیل قطع برق، به موضوع کاهش تولید به عنوان یکی از اثرات کمتردیده شده قطع برق نیز اشاره میکند. به گفته او، قطع دو یا سه ساعته برق آن هم در زمان فعالیت واحدها، بی شک به معنای کاهش تولید است. این موضوع خودش در افزایش قیمتها نیز میتواند دخیل باشد.
وی تغییر شیفتهای کاری و شب کار شدن برخی واحدهای تولیدی را یکی از راهکارهای اصناف برای کاهش خسارات ناشی از قطع برق بیان میکند. رئیس اتاق اصناف مشهد، به آینده هراسی اصناف به دلیل اتفاقات رخ داده در یک سال اخیر اشاره میکند و آن را یکی از چالشهای اصناف میداند. بنانژاد معتقد است بی اعتمادی و امید نداشتن به سرنوشت کاری و کسب درآمد، به میزان فراوانی قدرت ریسک برای تولید و کسب درآمد را کاهش داده است.