کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است 
سرخط خبرها

 برکت بزنیم یا سینوفارم؟ | واکسنی که زنان جوان نباید تزریق کنند

  • کد خبر: ۷۶۲۲۸
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
 برکت بزنیم یا سینوفارم؟ | واکسنی که زنان جوان نباید تزریق کنند
به گفته دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ واکسیناسیون ابتلا را کم نمی‌کند بلکه میزان مرگ و بیماری شدید را کاهش می‌دهد و افرادی که علائم خفیف کرونا دارند، نباید واکسن بزنند.

به گزارش شهرآرانیوز، عاطفه عابدینی در خصوص احتمال ابتلا و مرگ پس از تزریق واکسن گفت: وقتی واکسیناسیون برای فرد انجام می‌شود، فرد نباید در دوره کمون بیماری‌اش باشد، نباید به تازگی تماس نزدیک با یک فرد آلوده داشته باشد و یا اینکه نباید علائم خفیف کووید را قبل از تزریق داشته باشد.

 

علائم شدید بیماری در بعضی افراد

وی اضافه کرد: مثلا برخی افراد می‌گویند: «صبح همان روزی که برای تزریق واکسن رفتم تب خفیف داشته‌ام یا یکی از افراد خانواده به تازگی مبتلا به کرونا شده‌اند، اما فعلا علائم خفیفی دارند»؛ این افراد پس از تزریق واکسن علائم شدید در آن‌ها بروز پیدا می‌کند، زیرا سیستم ایمنی آن‌ها خیلی تحریک می‌شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در خصوص افرادی که پس از تزریق دز اول به کرونا مبتلا می‌شوند گفت: برخی افراد دز اول واکسن را تزریق می‌کنند و بعد از کمتر از دو هفته مبتلا به کووید می‌شوند. معمولا در دز اول واکسن به تأثیر حداکثری خود نرسیده و حتی در افراد مسن همان دو هفته بعد از تزریق نیز برای اثرگذاری واکسن کافی نیست و تولید آنتی بادی طول می‌کشد.

عابدینی گفت: پس از تزریق دز دوم واکسن نیز حداقل سه هفته باید بگذرد که واکسن تاثیرگذاری خوبی داشته باشد. در ضمن یادآوری می‌کنم واکسیناسیون ابتلا را کم نمی‌کند بلکه میزان مرگ و بیماری شدید را کاهش می‌دهد.

 

کاهش آمار ابتلا، بستری و مرگ کادر درمان

وی در رابطه با کاهش ابتلا و مرگ و میر کادر درمان پس از تزریق واکسن بیان کرد: میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر کادر درمان پس از تزریق واکسن کمتر شده، اما طبق مشاهداتی که در بیمارستان مسیح دانشوری داشته‌ایم، قبل از واکسیناسیون، اعضای کادر درمان از جمله پرستار، ماما، پزشک و غیره) که مبتلا می‌شدند خیلی به بیمارستان ما ارجاع می‌شدند.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ ادامه داد: با وجودی که الان در این پیک جدید با موتاسیون دلتا روبه‌رو هستیم که قدرت سرایت بالایی دارد، تعداد ابتلا، بستری و مرگ و میر کادر درمان پس از واکسیناسیون، خیلی پایین آمده است.

برکت بزنیم یا سینوفارم؟

این فوق تخصص ریه در زمینه‌ی انتخاب واکسن برای تزریق گفت: به افرادی که ریسک خطر بالا یا بیماری خاص دارند یا دارو‌های سرکوب ایمنی مصرف می‌کنند، توصیه می‌کنیم که از واکسن‌های کشته شده مانند برکت یا سینوفارم استفاده کنند، زیرا تفاوتی بین این دو نیست. یا مثلا در خانم‌های جوان زیر ۳۰ سال تزریق آسترازنکا کمی خطرناک است و بهتر است از انواع دیگر استفاده کنند.

عابدینی ادامه داد: شعار سازمان جهانی بهداشت را نباید فراموش کنیم که هر واکسنی که در دسترس ماست باید تزریق کنیم و با وجود اینکه انتخاب واکسن به سن، بیماری زمینه‌ای و مواردی دیگر ارتباط دارد، اما به هر صورت هر واکسنی تا حدودی ایمنی را در مردم ایجاد می‌کند و مهم واکسینه شدن درصد مطلوبی از جامعه برای ریشه‌کنی ویروس است.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: تزریق واکسن با مصرف دارو منافاتی ندارد یعنی افراد در صورت مصرف دارو برای بیماری خود می‌توانند واکسن را نیز تزریق کنند. اما یک سری دارو‌ها برای افراد پیوندی هست که کمیته علمی دستورالعمل داده که این افراد فاصله بین واکسن و دارو را چطور باید تنظیم کنند که بهترین تأثیر را از واکسن بگیرند.

منبع:بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->