اختصاص بودجه هزار میلیاردی برای بازسازی منازل آسیب‌دیده در جنگ ۱۲روزه قرارگاه قدس سپاه برای شناسایی مزدوران اسرائیلی در استان سیستان و بلوچستان اطلاعیه‌ای صادر کرد کشته شدن ۲۰ افسر و نظامی صهیونیست تنها در یک ماه پزشکیان قانون تعلیق همکاری با آژانس انرژی هسته‌ای را ابلاغ کرد رئیس جمهور بلاروس: حمله آمریکا به ایران غیرقانونی بود عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است کابینه عربستان بر نقش جامعه جهانی در پایان‌دادن به پیامد‌های تجاوز اسرائیل علیه فلسطین تأکید کرد یک نماینده مجلس: موساد از ریزپرنده‌ها در جنگ تحمیلی استفاده کرد | تلاش مجلس برای ساماندهی عرصه پهپادی در کشور ترامپ مدعی شد: اسرائیل با شرایط آتش‌بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرد رسانه آمریکایی: از خیال‌پردازی تجزیه ایران دست بردارید تاکید روسای جمهور روسیه و فرانسه بر حق مشروع ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای هشدار وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی: تقابل بعدی ما با ایران دشوار‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود سازمان ملل فاش کرد: بیش از ۶۰ شرکت از شهرک‌سازی و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند حمله خمپاره‌‌های سرایا القدس و القسام به نظامیان و خودرو‌های ارتش اسرائیل اعتراف بلومبرگ به همکاری آژانس با آمریکا و اسرائیل علیه ایران شلیک یک فروند موشک بالستیک از یمن به اراضی اشغالی (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۹ هزار صهیونیست در پی حملات ایران بی خانمان شدند اصابت دقیق موشک‌‌های ایرانی به ۱۰ مرکز راهبردی اسراییل وزیر خارجه عمان: تاکنون موعدی برای ازسرگیری مذاکرات مشخص نشده است عراقچی: غرب آسیا درآستانه یک دوراهی تاریخی است جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون با محوریت ایران و اوکراین سنای آمریکا لایحه جنجالی ترامپ را تصویب کرد پزشکیان از برخی مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونیستی بازدید کرد ترامپ: با نتانیاهو حمله به ایران را جشن خواهم گرفت دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنده واقعی جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی ایران بود
سرخط خبرها

الطاف خفیه الهی

  • کد خبر: ۷۶۷۷
  • ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۷
الطاف خفیه الهی
سید اسماعیل هاشمی رکاوندی عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد مشهد
شهادت سید مصطفی خمینی، فرزند امام خمینی، در آبان ماه سال ۵۶ بلاشک تأثیرات بزرگی در شکل گیری انقلاب اسلامی داشته و روند آن را تسریع کرده است.
شاید بسیاری از تحلیلگران سیاسی و تاریخی، شروع انقلاب اسلامی را به سال‌های دهه ۴۰ و قیام ۱۵‌خرداد و چه بسا در زمان‌های بسیار دورتر و به دوران مشروطه و حوادث پس از آن به صورت زنجیره وار مرتبط بدانند، موضوعاتی که یکی پس از دیگری به صورت علت و معلولی، زمینه انقلاب بزرگ اسلامی را رقم زدند. گرچه حوادث تاریخی همواره به صورت پیوسته می‌تواند یک جریان و حادثه تاریخی را ایجاد کند، هیچ گاه برخی حوادث آن هم به صورت آنی را نمی‌توان در ایجاد آن نادیده گرفت.
شهادت آقا سید مصطفی خمینی نیز از نمونه‌های این حرکت بزرگ، یعنی انقلاب اسلامی، بوده است، حادثه‌ای که پس از انعکاس عمومی و به خصوص در محافل مذهبی تأثیر خود را گذاشت.
پس از ۴۰ روز از درگذشت حاج آقا مصطفی حرکت دیگری در روند نهضت انقلاب به وجود آمد و این روند به صورت تسلسل وار با برگزاری مراسم چهلم برای ایشان در حوزه علمیه قم به دلیل واکنش ساواک و کشته و زخمی شدن برخی از شرکت کنندگان در این مراسم و برگزاری دوباره چهلم برای این طلاب و روحانیون به تدریج ابعاد گسترده‌ای یافت به نحوی که آتش شعله ور آن در تبریز در ۲۹ بهمن ۵۶ به یک حرکت عمومی قوی منجر شد که دیگر سرپوش گذاشتن بر آن کار سختی برای رژیم پهلوی بود، و باز چهلمین روز حادثه قیام مردم تبریز، جامعه را به سوی بیداری و حرکت انقلابی سوق داد.
در هر حال، آنچه مقصود ماست درگذشت مظلومانه فرزند برومند امام خمینی بوده است، زیرا آقا مصطفی یکی از وزنه‌های مهم در آینده درخشان تشیع به حساب می‌آمد که رژیم با برداشتن وی از مسیر نهضت، این گونه تصور می‌کرد که می‌تواند خللی در حرکت امام خمینی ایجاد کند، حال آنکه همان طوری که خود حضرت امام فرموده بودند، «شهادت مصطفی از الطاف خفیه الهی بوده است» که در نتیجه آن، کوهی از افراد و انبوهی از نهضت به راه افتاد به شکلی که بیش از ۱۶ ماه نگذشته بود که انقلاب اسلامی ایران به ثمر رسید و نهضت امام خمینی توانست تحت رهبری ایشان رژیم پهلوی را سرنگون کند. شهادت آقا مصطفی و صد البته شهادت مرحوم دکتر شریعتی شکل مشابهی داشت. اگرچه در اوج مظلومیت و اختفا، و کم صدا صورت گرفت، صدای نهضت و انقلاب در سراسر عالم پیچید و دیگر کسی نتوانست آن را کنترل کند. تحلیلگران سیاسی آن زمان درک درستی از این عمل خود نداشتند و نتوانستند آن را پیش بینی کنند.
در پایان، می‌توان این نکته را یادآوری کرد که اربعین یکی از سنت‌های مهم تاریخ تشیع محسوب می‌شود و همواره برپادارنده نهضت و آغاز حرکت انقلابی و برباددهنده بساط ظلم و ستم و برپاکننده قسط و عدل و داد خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->