بقائی: برای تسهیل سفر زائران افغانستانی به عراق کوتاهی نخواهیم کرد طالبان سقف برداشت‌های دلاری از بانک‌های افغانستان را افزایش داد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: هرات پاره تن ایران است + فیلم گفت‌وگوی والی هرات با یک مهاجر افغانستانی در اردوگاه سفیدسنگ فریمان + فیلم والی هرات: قدردان مهمان‌نوازی ملت ایران از مردم افغانستان هستیم + فیلم ویدئو | استاندار خراسان رضوی: افغانستان اراده‌ای جدی برای همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارد نتایج کنکور افغانستان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + اسامی نفرات برتر قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | همایش مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات ویدئو| بدرقه‌ای به یاد ماندنی | تکریم مهاجران افغانستانی توسط خادمان امام رضا علیه‌السلام تاکید استاندار خراسان رضوی و والی هرات بر ارتقای روابط اقتصادی دو استان رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در ولایت هرات: هرات و خراسان رضوی دو جان در یک تن هستند +فیلم مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی خبر داد: سهم ۷۵ درصدی دوغارون در خروج اتباع غیرمجاز از کشور + فیلم رئیس نمایندگی وزارت خارجه افغانستان در ولایت هرات: سپاسگزار خدمات ایران به مهاجران افغان هستیم + فیلم سفر والی هرات به مشهد، فرصتی برای گسترش مبادلات اقتصادی با افغانستان والی هرات با هدف سفر به مشهد، وارد ایران شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم حکومت طالبان: اتباع افغان مرتبط با ارتش بریتانیا تحت پیگرد قرار نمی‌گیرند مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

میلیون‌ها زن افغان با بازگشت طالبان با ظلم و خشونت روبرو می‌شوند

  • کد خبر: ۷۷۱۷۳
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۸
میلیون‌ها زن افغان با بازگشت طالبان با ظلم و خشونت روبرو می‌شوند
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در مقاله‌ای به بررسی وضعیت زنان افغان همزمان با بازگشت جنبش طالبان و تسلط این گروه بر بخش‌های گسترده این کشور پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» مقاله‌ای را به قلم برابینا خان در خصوص وضعیت زنان افغان با بازگشت جنبش طالبان برای سیطره بر بخش‌های گسترده این کشور منتشر کرد.

 

خان در مقاله خود نوشت: در سال ۲۰۰۱ هنگامی که طالبان قدرت را در دست گرفتند، زنان از آموزش و کار محروم شدند و امکان رفتن به مراکز بهداشتی را نداشتند و مجبور به استفاده از برقع شدند و هیچ اختیاری در کار نبود.

 

وی افزود، طالبان در حال حاضر تلاش دارند از رهگذر یافتن هم‌پیمانان و حمایت از دشمنان سابق ثابت کنند که تغییر کرده‌اند. آنها می‌گویند زنان می‌توانند کار و تحصیل کنند و این موضوع با مبانی اسلام و سنت‌های افغانستان مطابقت دارد. با وجود آن طالبان تفسیر تحریف شده‌ای از آنچه درست است، دارند.

 

اما خان به زنان افغانی که با ظلم مواجه هستند، اشاره می‌کند که می‌گویند: طالبان اصلا ایدوئولوژی خود را تغییر نداده‌اند.

 

نویسنده این مقاله بر این باور است که عقب‌نشینی کامل نیروهای ائتلاف در ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ بدین معناست که مردمی را به حال خود رها کرده‌اند که خودشان به فکر چاره باشند و امور را تدبر کنند.

 

خان داستان یک دختر جوان افغانستانی را روایت می‌کند که خانواده‌اش از چنگ طالبان فرار کردند و برای جلوگیری از شکنجه لباس‌های مبدل در مراسم‌های عروسی به تن کردند و نهایتا این خانواده قبل از اقامت در انگلستان با عبور از پنج کشور موفق به فرار شدند. این خانواده شامل شش دختر و یک پسر هستند. زنان هنگام بازگشت به همراه خانواده‌هایشان به افغانستان بیم این دارند که با اشغال بیشتر اراضی افغانستان توسط طالبان، میلیون‌ها دختر جوان و زنان در معرض خشونت و ظلم قرار بگیرند.

 

خان به نقل از یکی از دختران گفت: زمانی که طالبان بر افغانستان حکومت می‌کرد از رفتن به مدرسه و تحصیل محروم شدیم زیرا در صورتیکه که قوی‌تر شویم رهبر نیز خواهیم شد.

 

وی ادامه داد، از زمان سرنگونی طالبان در دو دهه قبل، دختران جوان در زمینه آموزش پیشرفت قابل توجهی کسب کردند و حمایت‌های بین‌المللی به ساخت مدارس و دسترسی ایمن به یادگیری کمک کرد. این پیشرفت کاملی نبود، اما حداقل گامی در مسیری درست بود.

 

خان همچنین تصریح کرد، در ماه مه در کابل مدرسه «سید الشهداء» در معرض حمله قرار گرفت که در نتیجه این حمله دست کم ۸۵ تن کشته شدند که در میان آنها تعدادی از دانش‌آموزان دختری بودند که در حال علم آموزی داشتند. این نشانه دیگری بر این است که سیطره طالبان به صورت نامناسب بر دختران جوان و زنان تاثیر می‌گذارد به ویژه زنانی که به دنبال ساخت آینده درخشان‌تر برای خودشان هستند.

 

این درحالی است که یک دستور صوتی فرمانده طالبان در هلمند در اختیار ایندیپندنت قرار گرفت که بر مبنای آن از ملاهبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، نقل قول می‌شود که فرمان تازه‌ای برای جنگجویان خود صادر کرده است.

 

براساس این فرمان رهبر طالبان قوانین سخت‌گیرانه‌ای در چارچوب شعبه امر به معروف و نهی از منکر وضع می‌کند.

 

همزمان، کانال‌های تلگرامی در هرات خبر می‌دهند که گروه طالبان به انجام «جهاد النکاح» یا ازدواج اجباری فرمان داده است.

 

فرمانده طالبان در این نوار صوتی مکتوب رسمی را از نشانی فرمانداری نادعلی در ولایت هلمند و از بخش جلب و جذب و امر به معروف و نهی از منکر طالبان با این متن می‌خواند: «به تمام مسلمانان خبر داده می‌شود که حکم تازه امیرالمومنین آمده است که شعبه امر به معروف و نهی از منکر فعال شده است. تمام بزرگان افراد خود را از این منکرات منع کنند.

 

پنج وقت نماز را جمعی اجرا کنید.

 

ریش‌های خود را کوتاه نکنید.

 

موهای سر خود را به شکل غیرشرعی درست نکنید.

 

دیدن فیلم‌ها و عکس‌ها و تلویزیون دیدن و عکس گرفتن ممنوع است.

 

گرگ بازی، سگ، مرغ بازی یا حیوانات را به جنگ انداختن ممنوع است.

 

تیراندازی برای نشان دادن شادی ممنوع است.

 

به طرف زنان که در راه باشند نگاه نباید کرد و دیگر کارهای غیرشرعی را انجام ندهند.»

 

فرمانده طالبان که اسمش را نمی‌گوید در ادامه می‌خواند: «هر کس که در جریان این کارهای غیرشرعی دیده شود، به جزای اعمالش می‌رسد. امیرالمومنین به تمام علما امر کرده که در جلسات فقهی شرکت کنند و احکام را به مردم توضیح دهند.»

 

این نوع محدودیت در دوران حاکمیت طالبان نیز در افغانستان وجود داشت و ادعاها مبنی بر تغییر طالبان را نادرست می‌کند.

 

در ادامه این خبر که تاکنون طالبان به آن واکنشی نشان نداده است، می‌آید: «طبق یک خبر دیگر طالبان در غرب هرات در شهرک سید فکور پس از ضرب و شتم اعضای خانواده‌ای دو دختر جوان آنان را با خود بردند.»

 

مقام‌های هرات نیز به این خبر واکنش نشان نداده‌اند اما پیشتر حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان و سفارت آمریکا در کابل اعلام کرده بودند که جنگجویان طالبان زنان را به زور به عقد در می‌آورند.

 

سفارت آمریکا در کابل در بیانیه‌ای در چهار اوت ۲۰۲۱ ادعا شده بود: «گزارش‌هایی وجود دارد که طالبان به نیروهای دفاعی افغان وعده می‌دهند که بعد از تسلیم شدن به آن‌ها آسیب نمی‌رسانند؛ در حالی که این نیروها شب‌هنگام مفقود می‌شوند و بیوه‌های آن‌ها به نکاح اجباری با جنگجویان طالب وادار می‌شوند.»

 

سازمان‌های دفاع از حقوق بشر از موارد متعدد نقض حقوق بشر به دست گروه طالبان در پی حملات اخیر آن‌ها به شهرها انتقاد کرده و بسیاری از رفتارهای طالبان را مصداق‌ جنایت جنگی خوانده‌اند.

 

گروه طالبان بعد از اعلام جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی که در ۳۱ ماه جاری میلادی تعیین شده است، حملات خود را به شهرها شدت بخشیده و توانسته است در مراکز چند ولایت کشور پیشروی کند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->