فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اسرائیل: آتش‌بس در غزه ۲۴ ساعت پس از تایید، اجرا می‌شود آمریکا ۲۹ نهاد مرتبط با ایران در کشور‌های مختلف را تحریم کرد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟ رئیس جمهوی لبنان از توافق آتش بس غزه استقبال کرد
سرخط خبرها

چرا مردم اعتماد ندارند؟

  • کد خبر: ۷۷۷۲۳
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۴
چرا مردم اعتماد ندارند؟
محمد رضا زائری

در اوضاع آشفته فعلي كه مشكلات اقتصادي و اجتماعي داخلي با اوج گرفتن بحران افغانستان همزمان شده است، فقدان منبع يا منابع رسانه اي اثربخش و مورد اعتماد بيش از هميشه احساس مي شود.


پرسشهاي فراوان مردم در باره موضوعات گوناگون از واكس كرونا تا موضوع طالبان همچنان از سوي منابع رسمي داخلي بي پاسخ مي ماند و تصوير غالب اذهان مخاطبان را رسانه هاي بيگانه يا اطلاعات فضاي مجازي شكل مي دهد.


چرا مردم براي اين همه پرسش يك پاسخ دقيق دريافت نمي كنند و براي اين تحولات عجيب و پيچيده يك تحليل درست نمي شنوند؟


اگر قبول داريم كه رويارويي رسانه اي، نوعي تقابل و جنگ نرم است، چرا شهروندان خود را در ميانه اين ميدان بي دفاع رها كرده ايم؟


شايد كسي بگويد رسانه ملي يا مطبوعات داخلي يا برخي سايت هاي خبري در اين زمينه تلاش هايي دارند و مشغولند.


نكته مهم اين ماجرا دقيقا همين جاست كه بخشي گسترده از بدنه جامعه با رسانه هاي رسمي فاصله گرفته و اساسا هيچ نسبتي با ادبيات رسمي ندارد.


در واقع اکثر رسانه هاي حاكميتي در طي سالهاي اخير، مرجعيت خود را از دست داده يا با كاهش جدي مرجعيت خود روبرو شده اند.


مشكل هم بيشتر با نسل جديد و جواني است كه هم با رسانه هاي بين المللي و شبكه هاي اجتماعي فضاي مجازي بيشتر در ارتباط است و هم زبان هاي خارجي را تا حد زيادي آموخته، در عين حال به دليل شكاف نسلي به طور طبيعي و به صورت اجتناب ناپذيري به گفتماني كاملا متفاوت تعلق پيدا كرده است.


اگر پرسشهاي حساس و مهم اين مخاطب به صورت قانع كننده و روشن پاسخ داده نشود، فرصت باقي مانده در ارتباط با افكار عمومي هم از ميان خواهد رفت.


امروز اگر براي اقناع افكار عمومي در مورد سياست کشور نسبت به موضوع طالبان قدمي برنداريم، شايد مردم حتى به عملكرد ما در سایر کشورها هم دچار ترديد و ابهام شوند.


بايد اكنون به پشت سر خود بنگريم و بپرسيم كه چرا مخاطب عمومي ديگر اعتماد چنداني به رسانه هاي رسمي ندارند و پاسخ سؤالات خود را در منابع خبري غير رسمي جستجو مي كنند؟


چرا كاري كرده ايم كه چهار دهه بعد از انقلاب اسلامي، رسانه هاي بيگانه بر بخش انبوهي از شهروندان ما اثرگذار باشند و بتوانند چشم و گوش آنها را در اختيار بگيرند؟

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->