ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفتگوها امروز راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس شاهد شکست پنجه عقاب | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با نخستین شاهد عینی حمله آمریکا به طبس + ویدئو زلنسکی: ترامپ باید روسیه را متجاوز معرفی کند تظاهرات در تل‌آویو با «ظرف‌های خالی» برای غزه واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی
سرخط خبرها

چرا مردم اعتماد ندارند؟

  • کد خبر: ۷۷۷۲۳
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۴
چرا مردم اعتماد ندارند؟
محمد رضا زائری

در اوضاع آشفته فعلي كه مشكلات اقتصادي و اجتماعي داخلي با اوج گرفتن بحران افغانستان همزمان شده است، فقدان منبع يا منابع رسانه اي اثربخش و مورد اعتماد بيش از هميشه احساس مي شود.


پرسشهاي فراوان مردم در باره موضوعات گوناگون از واكس كرونا تا موضوع طالبان همچنان از سوي منابع رسمي داخلي بي پاسخ مي ماند و تصوير غالب اذهان مخاطبان را رسانه هاي بيگانه يا اطلاعات فضاي مجازي شكل مي دهد.


چرا مردم براي اين همه پرسش يك پاسخ دقيق دريافت نمي كنند و براي اين تحولات عجيب و پيچيده يك تحليل درست نمي شنوند؟


اگر قبول داريم كه رويارويي رسانه اي، نوعي تقابل و جنگ نرم است، چرا شهروندان خود را در ميانه اين ميدان بي دفاع رها كرده ايم؟


شايد كسي بگويد رسانه ملي يا مطبوعات داخلي يا برخي سايت هاي خبري در اين زمينه تلاش هايي دارند و مشغولند.


نكته مهم اين ماجرا دقيقا همين جاست كه بخشي گسترده از بدنه جامعه با رسانه هاي رسمي فاصله گرفته و اساسا هيچ نسبتي با ادبيات رسمي ندارد.


در واقع اکثر رسانه هاي حاكميتي در طي سالهاي اخير، مرجعيت خود را از دست داده يا با كاهش جدي مرجعيت خود روبرو شده اند.


مشكل هم بيشتر با نسل جديد و جواني است كه هم با رسانه هاي بين المللي و شبكه هاي اجتماعي فضاي مجازي بيشتر در ارتباط است و هم زبان هاي خارجي را تا حد زيادي آموخته، در عين حال به دليل شكاف نسلي به طور طبيعي و به صورت اجتناب ناپذيري به گفتماني كاملا متفاوت تعلق پيدا كرده است.


اگر پرسشهاي حساس و مهم اين مخاطب به صورت قانع كننده و روشن پاسخ داده نشود، فرصت باقي مانده در ارتباط با افكار عمومي هم از ميان خواهد رفت.


امروز اگر براي اقناع افكار عمومي در مورد سياست کشور نسبت به موضوع طالبان قدمي برنداريم، شايد مردم حتى به عملكرد ما در سایر کشورها هم دچار ترديد و ابهام شوند.


بايد اكنون به پشت سر خود بنگريم و بپرسيم كه چرا مخاطب عمومي ديگر اعتماد چنداني به رسانه هاي رسمي ندارند و پاسخ سؤالات خود را در منابع خبري غير رسمي جستجو مي كنند؟


چرا كاري كرده ايم كه چهار دهه بعد از انقلاب اسلامي، رسانه هاي بيگانه بر بخش انبوهي از شهروندان ما اثرگذار باشند و بتوانند چشم و گوش آنها را در اختيار بگيرند؟

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->