جزئیات تعطیلی ۶ روزه از دوشنبه ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
از امروز دوشنبه ۲۵ مرداد، تا پایان روز کاری شنبه ۳۰ مرداد همه ادارات، اصناف و بانکها به جز مشاغل ضروری گروه یک مانند آب و برق، گاز و نیروی انتظامی و اورژانس تعطیل هستند.
بر اساس مصوبات ستاد کرونا و تاکید رئیسجمهور، مقرر شده است همه دستگاههای ناظر، به شدت وارد عمل شوند و میزان جرائم برای برخورد مشخص شده است. اصناف، نیروی انتظامی و وزارت بهداشت نیز موظف بر نظارت هستند.
ممنوعیت تردد اما از یک روز پیش آغاز شده است. از ساعت ١٢ ظهر دیروز (یکشنبه، ۲۴ مرداد) تا روز جمعه ۵ شهریور ممنوعیت تردد بین استانی در جادههای سراسر کشور وجود دارد. همه مجوزهای تردد نیز لغو شده است و جریمه ممنوعیت تردد بعد از یک ماه دو برابر میشود.
همچنین عزاداری ماه محرم در فضای بسته ممنوع است و دستهروی نیز نباید انجام شود (باشگاه خبرنگاران جوان).
اصناف مجاز به فعالیت
اتاق اصناف ایران نیز در پی افزایش ابتلا و شیوع گسترده موج پنجم بیماری کرونا و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا صدور اطلاعیهای اعلام کرد: تنها گروه شغلی یک بشرح ذیل در محدودیت جدید امکان فعالیت دارند و فعالیت سایر مشاغل ممنوع است.
در این اطلاعیه تاکید شده است که اتاقها و اتحادیههای صنفی با تشدید بازرسی، نظارت و برخورد قاطع با واحدهای خاطی موجب ضمانت در اجرای بیش از پیش رعایت دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی هستند.
فهرست مشاغل ٢١گانه مجاز در این دوره
١- کارخانهها و کارگاههای تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته
۲- مراکز زیر ساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاهها و جایگاههای سوخت
۳- حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برونشهری شامل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی
۴- حمل نقل عمومی درون شهری
۵- ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی
۶- فروشگاههای زنجیرهای (تنها بخش مواد غذایی و بهداشتی)، سوپرمارکتها، میوهفروشیها و سبزی فروشیها، میادین میوه و ترهبار
۷- مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات پروتئینی و خدمات وابسته
۸- مراکز تولید و عرضه فرآوردههای لبنی و نانوایی (تولید فراوردههای نانوایی)
۹- مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی ، اورژانس و تامین آمبولانس دولتی و خصوصی
۱۰- داروخانهها، مراکز و فروشگاههای دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی
۱۱- مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی و خوراکی آماده (صرفا بیرونبر).
۱۲- خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیتهای پستی
۱۳- شرکتهای خدمات اینترنتی (اعم از تامینکنندگان اینترنت، فروشگاههای اینترنتی و شرکتهای خدماتی مبتنی بر اینترنت)
۱۴- رسانههای مکتوب و بر خط و مشاغل مشابه
۱۵- مراکز نگهداری خدماتی سالمندان، معلولان، جانبازان، مراکز توانبخشی و مراقبتی و آسایشگاهها
۱۶- تعمیرگاههای انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی، الکترونیکی، کامپیوتر، تاسیساتی، کلیه خدمات فنی و کارواش
۱۷- فروشگاههای انواع قطعات لوازم یدکی
۱۸- فروشگاههای انواع مصالح ساختمانی و آهن آلات
۱۹- کارگاههای صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)
۲۰- چاپخانهها
۲۱- خشکشوییها
صدور هرگونه مجوز تردد ممنوع است
همچنین، بابک دین پرست، دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا از دستور وزیر کشور به استانداریهای سراسر کشور در پشتیبانی همه جانبه از نیروی انتظامی استان در موضوع منع تردد بین استانی در شهرهای دارای ممنوعیت قرمز و نارنجی با پلاکهای غیر بومی خبر داده و گفته است: از دیروز صدور هر گونه مجوز تردد برای خودروهای شخصی (به استثنای مجوز درمان) ممنوع و همه مجوزهای صادر شده تا پایان محدودیت هم باطل است.
همکاری بسیج با نیروی انتظامی و ادارات کل راه و شهرسازی استان با نیروی انتظامی برای کنترل مبادی ورودی و خروجی شهرها از دیگر محورهای مورد اشاره فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کروناست و در این خصوص نسبت به تداوم این همکاری تا پایان محدودیتهای اعلام شده تاکید داشت.
همچنین تردد خودروهای شخصی از/ به شهرهای قرمز و نارنجی (بین استانی) از ساعت ۱۲ روز یکشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۵ شهریور۱۴۰۰ ممنوع است.
افزون بر این صدورمجوز تردد بین استانی در بازه زمانی مورد تصویب ستاد ملی برای موارد ضروری و با بررسی دقیق توسط فرمانداریها انجام خواهد شد.
وضعیت حضور سربازان وظیفه در پادگانها
ستاد کل نیروهای مسلح نیز در مورد وضعیت سربازان وظیفه اعلام کرده: با شیوع کرونا، سربازان وظیفه به صورت شیفتبندی به پادگانها مراجعه میکردند که بعد از مصوبه جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا تغییری در روند حضور سربازان در پادگانها ایجاد نشده و همچنان به صورتی شیفتی به پادگان حضور پیدا میکنند (باشگاه خبرنگاران جوان).
تعطیلات ۶ روزه کرونایی در حالی در کشور اعمال شده است که برخی از کارشناسان معتقدند بدون قرنطینه کامل دو هفتهای، تعطیلی شرکتهای بخش خصوصی، مسدودسازی جادهها و تسریع در واکسیناسیون، امکان کاهش زنجیره انتقال وجود ندارد. تجربه نیز نشان داده است اینگونه تعطیلیها چندان موثر نیست.
منبع: تجارتنیوز