به گزارش شهرآرانیوز، مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به جهت اولویتگذاری در ابتدا واکسیناسیون مادران بارداری انجام میگیرد که علاوه بر اینکه بارداری آنها از مرز ۱۲ هفته گذشته است، سن بالای ۳۵ سال یا بیماری زمینهای داشته باشند. بعد از آن به مرور سایر مادران باردار که سن بارداری بالای ۱۲هفته داشته باشند در دوران بارداری واکسینه میشوند. مادران تا ۴۲ روز بعد از زایمان نیز میتوانند برای تزریق واکسن مراجعه نمایند.
محمد احمدیان با اعلام این خبر اظهار کرد: واکسن در نظر گرفته شده برای این گروه سینوفارم است که از طرف وزارت بهداشت برای این گروه ایمن اعلام شده است.
وی با بیان اینکه مادران باردار به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: گروه اول خانمهای بارداری هستند که تا این لحظه به سیستم بهداشتی مراجعه داشتهاند و پرونده دارند. این گروه را شناسایی کردهایم و به صورت تلفنی دعوتشان میکنیم و به آنها واکسن میزنیم. گروه دوم خانمهای بارداری هستند که درحال حاضر تحت مراقبت بخش خصوصی بودهاند این افراد میتوانند به واحدهای بهداشتی که تعیین کردهایم با در دست داشتن مدارک مستند دال بر سن بارداری که مشخص کند سن بارداری آنها بالای ۱۲ هفته است، مراجعه نمایند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: درحال حاضر در هر شهرستان یک مرکز به این کار اختصاص داده شده و اختصاصا واکسیناسیون مادران باردار انجام میشود و واکسیناسیون گروههای دیگر در آن مکان انجام نمیگیرد و سایر گروهها باید به مراکز دیگر مراجعه کنند. این اقدام به منظور حفظ سلامتی مادران باردار و جلوگیری از ریسک ابتلاء به بیماری است.
وی با بیان اینکه در شهر مشهد ۵ منطقه مدیریتی وجود دارد و در هر منطقه حداقل یک یا دو مرکز به این واکسیناسیون اختصاص داده شده است، گفت: مادران باردار اگر سوالی داشته باشند میتوانند از نزدیکترین مرکز بهداشتی محل سکونت خود در خصوص محلی که تزریق واکسن را انجام میدهد، سوال بفرمایند. عملیات در شهرستان مشهد و حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شنبه هفته گذشته شروع شده است ولیکن هنوز مراجعهکننده زیادی نداشتهایم.
منبع: ایسنا