نخست‌وزیر قطر از حماس خواست پیشنهاد آتش‌بس آمریکا را بپذیرد ارتش اشغالگر درباره تشدید قریب‌الوقوع تنش در کرانه باختری هشدار داد دستور کار جلسه علنی مجلس مشخص شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی: در شرایط کنونی امت اسلامی وحدت نه تکلیف که یک انتخاب است کره جنوبی آغازگر روند بازگرداندن تحریم‌های ضد ایرانی چین از آمادگی برای ارتقای ارتباطات استراتژیک با کره‌شمالی خبرداد آغاز صحن علنی مجلس (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | توضیحات قالیباف در مورد نشست غیرعلنی با پزشکیان سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی به مصر می‌رود نماینده مجلس: خواهان انتقال پیام قدرت و انسجام ملی به جهان از سوی رئیس جمهور در نیویورک هستیم آزمایش موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما توسط کره شمالی پرونده هسته‌ای در تله سیاست چدنی اروپا توضیحات وزیر کشور درباره فواید تفویض اختیار به استانداران تهران به ادعا‌های مطرح‌شده در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب واکنش نشان داد برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس‌جمهور (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) حمله هوایی رژیم اسرائیل به استان حمص سوریه + فیلم رایزنی غریب‌آبادی با سفرای کره جنوبی و نوردیک درباره اسنپ‌بک دو صندوق بازنشستگی کشوری و فولاد رسماً ادغام شدند ناوگان جهانی برای شکستن محاصره غزه با ۴۵ ملیت گفت‌وگوی تلفنی بن فرحان و لاوروف (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس در پی کشف ماده خطرناک (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) اظهارات تازه نخست وزیر عراق درباره ایران (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) پژمانفر: گسستگی سامانه‌های مسکن تا پایان مهر پایان می‌یابد| صدور برخط مجوز ساخت در مشهد و ۷ کلانشهر دیگر دولت فرانسه سقوط کرد + جزئیات (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) فرمانده مرزبانی: مرزبانان در حفظ و کنترل نوار مرزی سیستان و بلوچستان از توان بالایی برخوردارند ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت ۴ نظامی در غزه اعتراف کرد واکنش قوه قضائیه به شایعه عدم تخصیص مرخصی به مصطفی تاج‌زاده زمینه چینی ترامپ برای اعزام نیرو‌های فدرال به شیکاگو
سرخط خبرها

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

  • کد خبر: ۷۸۷۳۳
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱
از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات
شاخه خراسان گروه داعش سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان تاسیس شد و علاوه بر قسمت‌هایی از آسیای مرکزی افغانستان هم جز قلمرو آن به حساب آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بعد از آنکه گروه داعش شاخه خراسان مسئولیت حمله به فرودگاه کابل را برعهده گرفت، نام این گروه تروریستی بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد.

اسکای نیوز در این باره نوشته است، داعش در افغانستان که به نام «ولایت خراسان» شناخته می‌شود، مسئولیت دو انفجار خون باری که خارج فرودگاه کابل به وقوع پیوست را برعهده گرفت؛ انفجار‌هایی که بیش از صد کشته و مجروح برجای گذشته و سیزده سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شده اند.

انفجار‌های کابل بیش از صد کشته و مجروح برجای گذشت و سیزده سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شدند.

دو روز پیش از این حمله، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده بود: هر روز اضافی در افغانستان به مثابه روزی است که داعش خراسان برای انجام حمله تروریستی علیه آمریکایی ها، نیرو‌های متحد و غیرنظامیان در فرودگاه کابل برنامه ریزی می‌کند؛ اقدامی که روز گذشته به وقوع پیوست.

گروه «ولایت خراسان» دشمن سرسخت جنبش طالبان به شمار می‌رود و دو طرف در گذشته درگیری‌های شدیدی با یکدیگر داشته‌اند.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

آغاز به کار شاخه خراسان داعش

این گروه سال ۲۰۱۵ میلادی در افغانستان تاسیس شد و نامی قدیمی برای آسیای میانه دارد که شامل افغانستان نیز می‌شود.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

این گروه تروریستی جنایت‌های وحشتناکی را در افغانستان مرتکب شده است.

ترویست‌های این گروه سال ۲۰۲۰ دو نوزاد شیرخواره را در یک بیمارستان پزشکان بدون مرز در کابل سر بریدند و همان سال به دانشگاه کابل نیز حمله کردند که منجر به کشته شدن ۲۲ دانش آموز شد.

این گروه تروریستی همچنین یک مدرسه دخترانه در پایتخت افغانستان را با چند خودروی بمب گذاری شده هدف قرار دادند که منجر به کشته شدن ۴۰ تن شد.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

رهبران گروه داعش

راه اندازی شاخه جدید داعش پس از آن صورت گرفت که ابوبکر بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش، «حافظ سعید خان» تبعه پاکستانی را که عضو سابق طالبان پاکستان بود، به عنوان امیر داعش خراسان انتخاب کرد.

سعیدخان در سال ۲۰۱۴ میلادی به همراه شماری از سرکردگان طالبان پاکستان با البغدادی بیعت کرده بود.

ابوبکر بغدادی، «حافظ سعید خان» تبعه پاکستانی را که عضو سابق طالبان پاکستان بود، به عنوان امیر داعش خراسان انتخاب کرده بود.

«عبدالرؤوف کاظم» سرکرده سابق جنبش طالبان افغانستان سمت معاونت خان را برعهده داشت.

سازمان تروریستی «ولایت خراسان» ترکیبی متشکل از عناصر شبه نظامی سابق وابسته به گروه‌های مسلحی نظیر طالبان پاکستان، گروه‌های لشکر الاسلام، شبکه حقانی در افغانستان، گروه الدعوه و جنبش افراطی در ازبکستان است.

تعداد عناصر مسلح این گروه تروریستی در سال ۲۰۱۶ م و در بحبوحه گسترش داعش اصلی در سوریه و عراق به حدود سه تا چهار هزار عنصر رسید، اما پس از شکست‌های پی در پی در ولایت غزگان واقع در شمال افغانستان در سال ۲۰۱۸، تعدادشان کاهش یافت و براساس مرکز مطالعات راهبردی وابسته به سازمان ملل، قدرت داعش در افغانستان به شدت تضعیف شد و تعداد عناصر مسلح آن به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰ نفر در سال ۲۰۱۸ رسید.

اگرچه داعش خراسان ضربات سنگینی را متحمل شد و منابع مالی زیادی را در سال ۲۰۲۰ از دست داد، اما این گروه هنوز در مناطق کوچکی از ولایت‌های کنر و ننگرهار در شرق کابل دارای نیروی نظامی است.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

ننگرهار در جنوب افغانستان منطقه فعالیت تروریست‌های داعش خراسان

براساس گزارش مرکز مطالعات آمریکا، گروه تروریستی داعش خراسان نظیر حملاتی که در فرودگاه کابل انجام داد، هم اکنون به شیوه نامتمرکز و هسته‌های کوچک به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این گروه در حال حاضر تهدیدی برای افغانستان و کل منطقه به شمار می‌رود.

«حافظ خان» اولین رهبر داعش خراسان سال ۲۰۱۵ میلادی به همراه سی تن دیگر از عناصر این گروه در یک حمله پهپادی آمریکا به هلاکت رسید.

فردی به نام «عبدالحسیب» پس از خان سرکردگی تروریست‌ها را برعهده گرفت و وی نیز سال ۲۰۱۷ در حمله نیرو‌های ویژه افغانستان در ولایت ننگرهار در شرق این کشور به هلاکت رسید.

گفته می‌شود وی برنامه ریز اصلی حمله تروریستی به بیمارستان نظامی در کابل در همان سال بود که حدود ۵۰ کشته برجای گذاشت.

«ابوسید» جانشین عبدالحسیب تنها دو ماه دسرکرده تروریست‌ها بود و در جریان یک حمله آمریکا در ولایت کنر به هلاکت رسید. گفته می‌شود سرکردگی داعش خراسان را از ژوئن ۲۰۲۰ فردی برعهده دارد که خود را «الشاب المهاجر» (مهاجر جوان) می‌خواند. او همچنین خود را «سناء الله» هم می‌نامد. وی پس از بازداشت «اسلم فاروقی» سرکرده سابق این گروه توسط نیرو‌های ویژه افغانستان، به سرکردگی تروریست‌ها رسیده است.

همچنین گمان می‌رود که الشاب المهاجر یکی از فرماندهان مرکزی شبکه حقانی بوده و ممکن است همچنان با این گروه در ارتباط باشد.

از داعش خراسان چه می‌دانیم + جزئیات

داعش و طالبان چه رابطه‌ای با هم دارند؟

داعش خراسان همواره طالبان را غیرپایبند به آموزه‌های اسلام می‌داند و رسانه‌های محلی روز پنج شنبه بیانیه تایید نشده‌ای را منتشر کردند که داعش خراسان در آن، جنبش طالبان را به شریک ارتش آمریکا و کمک به آن برای تخلیه جاسوس هایش از افغانستان متهم کرده بود.

در گذشته‌ای نه چندان دور، طالبان و داعش خراسان حملات مرگباری را علیه یکدیگر انجام داده بودند.

در واقع گفته می‌شود طالبان، داعش را در افغانستان تهدیدی برای خود تلقی می‌کند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->