حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت
سرخط خبرها

۴۸ ساعت اعتصاب

  • کد خبر: ۷۸۹۳
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۴
۴۸ ساعت اعتصاب
یادی از اعتصاب غذای ۴۸ ساعته دانشگاهیان و پزشکان مشهد در روز‌های ۷ و ۸ آبان ۱۳۵۷
سید حسین فتاحی معصوم*| در زمان ساختن بیمارستان قائم (عج) با توجه به ساختار دانشگاه مشهد در قبل از انقلاب اسلامی، دانشکده پزشکی، داروسازی و دندان‌پزشکی و پرستاری و پیراپزشکی جزو وزارت علوم و آموزش عالی آن زمان بودند و زیر نظر معاونت پزشکی دانشگاه اداره می‌شدند. با ساختن بیمارستان قائم (عج) فعلی، سازمان مرکزی دانشگاه در ضلع شرقی بیمارستان و در ابتدای خیابان احمد‌آباد قرار گرفت. در جوار آن باشگاه دانشگاه و سرای استادان و سرای دستیاران (پاویون دستیاری) و آشپزخانه باشگاه (سلف سرویس) ساخته شده بود. تمامی مراسم و به‌ویژه جشن‌های فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه به ویژه دانشجویان پزشکی در باشگاه دانشگاه برگزار می‌شد.
در اوج‌گیری نهضت امام خمینی (ره) و مبارزات مردمی و دانشگاهی، ما که آن وقت دوره اینترنی را می‌گذراندیم وقایع انقلاب را دنبال می‌کردیم. در آبان‌ماه سال ۱۳۵۷ عده‌ای از دانشگاهیان دانشگاه مشهد که خیلی مذهبی هم نبودند، تصمیم گرفته بودند برای اعتراض به کشتار‌های رژیم ستم‌شاهی در هفدهم شهریور، سینما رکس آبادان، آتش زدن مسجد کرمان و... اعتصاب غذای چهل‌وهشت‌ساعته راه بیندازند. آن‌ها از طریق یکی‌دو نفر از استادان با حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای که در آن موقع در مشهد تظاهرات و مبارزات را رهبری می‌کردند، تماس گرفته بودند و از ایشان برای سخنرانی در جریان اعتصاب غذا دعوت کرده بودند. من و یکی‌دو نفر از دوستان مذهبی از این تصمیم‌گیری مطلع شدیم و به خدمت آقا رسیدیم. پس از صحبت‌های اولیه ایشان با حالتی جدی سؤال کردند این‌ها چه کسانی هستند که آمده‌اند از من برای سخنرانی دعوت کرده‌اند، ما اول اظهار بی‌اطلاعی کردیم، اما ایشان جدی‌تر گفتند شما هم با این‌ها نبودید (خواب بودید)، گفتیم اجازه دهید بررسی کنیم و گزارش کار را خدمتتان عرض کنیم. عازم شدیم و به سراغ برنامه‌ریزان اعتصاب غذا رفتیم و پس از بررسی برنامه و تصمیم آنان، قرار شد که ما هم در شورای تصمیم‌گیری باشیم (البته اول امتناع می‌کردند که تهدیدگونه اعتراض کردیم که ما با دوستان مذهبی‌مان مانع خواهیم شد و درنهایت پذیرفتند). برنامه اعتصاب غذا به این صورت تنظیم شده بود که در روز‌های هفتم و هشتم آبان‌ماه ۱۳۵۷ وارد باشگاه دانشگاه شوند و در آنجا اعتصاب غذا را اعلام کنند و ۴۸ ساعت در همان مکان بمانند و غیر از آب چیزی نخورند و خواسته‌های صنفی خود را اعلام کنند.
پس از مشخص شدن برنامه‌ها من و یکی دیگر از دوستان به خدمت آقا رسیدیم و اطمینان دادیم که برنامه در دست ماست و قرار شد ایشان روز هفتم آبان‌ماه به دانشگاه وارد شوند و اعتصاب غذای دانشگاهیان رسما شروع شود. شب قبل از شروع اعتصاب غذا سراغ دانشجویان و دوستان مذهبی و همراه رفتیم و آن‌ها را در جریان امر قرار دادیم.
صبح روز هفتم آبان‌ماه آقا از درِ ورودی باشگاه در خیابان احمدآباد به اتفاق ما و دانشجویان و استادان وارد شدند، ایشان ابتدا دستور دادند که عکس‌های شاه و فرح و پسر شاه را که به دیوار نصب شده بود پایین بیاورند و به‌جای آن عکس امام نصب شود. تعدادی از دانشجویان که آن زمان ظاهرشان مذهبی بود، ولی از جریان فکری مجاهدین خلق (منافقین) حمایت می‌کرند، عکس‌های مهدی رضایی را نصب کردند که آقا دستور دادند آن را بردارند و فقط عکس امام باشد. پس از تصرف باشگاه دانشگاه با اعلام برنامه رسمی اعتصاب غذا کار شروع شد. تریبون سخنرانی آماده شد و موضوع به اطلاع مردم رسید و جمعیت به تدریج اضافه شدند. در جریان این اعتصاب، کسانی، چون شهید کامیاب، دکتر محمود روحانی که آن موقع رئیس دانشکده پزشکی بود، شماری از روحانیان، شهید هاشمی‌نژاد و حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای و... به نوبت سخنرانی‌های پر شور و انقلابی ایراد می‌کردند.
*استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->