آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

۴۸ ساعت اعتصاب

  • کد خبر: ۷۸۹۳
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۴
۴۸ ساعت اعتصاب
یادی از اعتصاب غذای ۴۸ ساعته دانشگاهیان و پزشکان مشهد در روز‌های ۷ و ۸ آبان ۱۳۵۷
سید حسین فتاحی معصوم*| در زمان ساختن بیمارستان قائم (عج) با توجه به ساختار دانشگاه مشهد در قبل از انقلاب اسلامی، دانشکده پزشکی، داروسازی و دندان‌پزشکی و پرستاری و پیراپزشکی جزو وزارت علوم و آموزش عالی آن زمان بودند و زیر نظر معاونت پزشکی دانشگاه اداره می‌شدند. با ساختن بیمارستان قائم (عج) فعلی، سازمان مرکزی دانشگاه در ضلع شرقی بیمارستان و در ابتدای خیابان احمد‌آباد قرار گرفت. در جوار آن باشگاه دانشگاه و سرای استادان و سرای دستیاران (پاویون دستیاری) و آشپزخانه باشگاه (سلف سرویس) ساخته شده بود. تمامی مراسم و به‌ویژه جشن‌های فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه به ویژه دانشجویان پزشکی در باشگاه دانشگاه برگزار می‌شد.
در اوج‌گیری نهضت امام خمینی (ره) و مبارزات مردمی و دانشگاهی، ما که آن وقت دوره اینترنی را می‌گذراندیم وقایع انقلاب را دنبال می‌کردیم. در آبان‌ماه سال ۱۳۵۷ عده‌ای از دانشگاهیان دانشگاه مشهد که خیلی مذهبی هم نبودند، تصمیم گرفته بودند برای اعتراض به کشتار‌های رژیم ستم‌شاهی در هفدهم شهریور، سینما رکس آبادان، آتش زدن مسجد کرمان و... اعتصاب غذای چهل‌وهشت‌ساعته راه بیندازند. آن‌ها از طریق یکی‌دو نفر از استادان با حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای که در آن موقع در مشهد تظاهرات و مبارزات را رهبری می‌کردند، تماس گرفته بودند و از ایشان برای سخنرانی در جریان اعتصاب غذا دعوت کرده بودند. من و یکی‌دو نفر از دوستان مذهبی از این تصمیم‌گیری مطلع شدیم و به خدمت آقا رسیدیم. پس از صحبت‌های اولیه ایشان با حالتی جدی سؤال کردند این‌ها چه کسانی هستند که آمده‌اند از من برای سخنرانی دعوت کرده‌اند، ما اول اظهار بی‌اطلاعی کردیم، اما ایشان جدی‌تر گفتند شما هم با این‌ها نبودید (خواب بودید)، گفتیم اجازه دهید بررسی کنیم و گزارش کار را خدمتتان عرض کنیم. عازم شدیم و به سراغ برنامه‌ریزان اعتصاب غذا رفتیم و پس از بررسی برنامه و تصمیم آنان، قرار شد که ما هم در شورای تصمیم‌گیری باشیم (البته اول امتناع می‌کردند که تهدیدگونه اعتراض کردیم که ما با دوستان مذهبی‌مان مانع خواهیم شد و درنهایت پذیرفتند). برنامه اعتصاب غذا به این صورت تنظیم شده بود که در روز‌های هفتم و هشتم آبان‌ماه ۱۳۵۷ وارد باشگاه دانشگاه شوند و در آنجا اعتصاب غذا را اعلام کنند و ۴۸ ساعت در همان مکان بمانند و غیر از آب چیزی نخورند و خواسته‌های صنفی خود را اعلام کنند.
پس از مشخص شدن برنامه‌ها من و یکی دیگر از دوستان به خدمت آقا رسیدیم و اطمینان دادیم که برنامه در دست ماست و قرار شد ایشان روز هفتم آبان‌ماه به دانشگاه وارد شوند و اعتصاب غذای دانشگاهیان رسما شروع شود. شب قبل از شروع اعتصاب غذا سراغ دانشجویان و دوستان مذهبی و همراه رفتیم و آن‌ها را در جریان امر قرار دادیم.
صبح روز هفتم آبان‌ماه آقا از درِ ورودی باشگاه در خیابان احمدآباد به اتفاق ما و دانشجویان و استادان وارد شدند، ایشان ابتدا دستور دادند که عکس‌های شاه و فرح و پسر شاه را که به دیوار نصب شده بود پایین بیاورند و به‌جای آن عکس امام نصب شود. تعدادی از دانشجویان که آن زمان ظاهرشان مذهبی بود، ولی از جریان فکری مجاهدین خلق (منافقین) حمایت می‌کرند، عکس‌های مهدی رضایی را نصب کردند که آقا دستور دادند آن را بردارند و فقط عکس امام باشد. پس از تصرف باشگاه دانشگاه با اعلام برنامه رسمی اعتصاب غذا کار شروع شد. تریبون سخنرانی آماده شد و موضوع به اطلاع مردم رسید و جمعیت به تدریج اضافه شدند. در جریان این اعتصاب، کسانی، چون شهید کامیاب، دکتر محمود روحانی که آن موقع رئیس دانشکده پزشکی بود، شماری از روحانیان، شهید هاشمی‌نژاد و حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای و... به نوبت سخنرانی‌های پر شور و انقلابی ایراد می‌کردند.
*استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->