دستگیری ۹ زورگیر خشن در مشهد| ماجرای یورش نقابداران قمه کش به جشن های خانوادگی چه بود؟ شکایت مرکز وکلای قوه قضاییه علیه آمریکا و رژیم اسرائیل به دادگاه بین‌المللی گرد و خاک تا چه زمانی مهمان تهران است؟ زنگ هشدار سالمندی جمعیت در چند استان کشور | سالمندی در حال زنانه شدن واژگونی پژو روی پل آزادی مشهد | گره ترافیکی در دو مسیر اصلی (۷ مهر ۱۴۰۴) + فیلم بیش از ۱۹۰ هزار معلول در خراسان رضوی زیر پوشش چتر حمایتی بهزیستی دیر خوردن صبحانه، زنگ خطری برای سلامت سالمندان فریب این دندان‌ساز‌ها را نخورید صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در پی پیش‌بینی بارش باران در نواحی شمالی کشور (۷ مهر ۱۴۰۴) پایان کار سارق پرکار مشهدی در قاسم‌آباد (۷ مهر ۱۴۰۴) کشف پرونده سرقت ۴۰ میلیاردی طلا در مشهد (۷ مهر ۱۴۰۴) خراسان رضوی شهر‌ها و روستا‌های فراوانی برای جهانی‌شدن دارد کشف محموله ۵تنی مرغ غیرمجاز در سبزوار (۷ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۷ مهر ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از اواسط هفته جاری بهره‌برداری از پروژه هوشمند‌سازی گاز مشهد در راستای پایداری شبکه شرایط پرداخت کمک‌هزینه‌ بارداری به زنان شاغل اعلام شد لزوم ابطال سفارش‌های بلااستفاده برنج، توسط ستاد تنظیم بازار روایتی از آتش نشان های مشهدی که قهرمانی شان را بارها ثابت کرده اند | مردان آتش هشدار درباره خوددرمانی برای کودکان مبتلا به آنفلوانزا نظارت و مدیریت ویژه بر وضعیت آب مشهد هشدار نسبت به افزایش مصرف کافئین در میان دانش‌آموزان ایستاده در آتش روشنای شهرمان «بی‌تحرکی» تهدیدی جدی برای سلامت قلب بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ زندانی مهریه و نفقه در زندان‌های کشور بازسازی صحنه قتل پس از ۱۹۰ روز توسط متهم فراری | ماجرای قتل با ۹۰ ساچمه ماجرای روزی که ایران، مهم‌ترین فرماندهان نظامی‌اش را از دست داد حقوق و مزایای معلمان مدارس استثنایی افزایش می‌یابد؟ | تحصیل بیش از ۱۰ هزار دانش‌آموز ناشنوا و کم‌شنوا در مدارس کشور بهمن چوبی اصل، جاسوس برجسته موساد در ایران اعدام شد (۷ مهر ۱۴۰۴)  رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها: اسنپ‌بک تحریم جدیدی ندارد
سرخط خبرها

نظر دکتر احمدشاه فرهت درباره ضرورت تزریق واکسن کرونا به دانش‌آموزان

  • کد خبر: ۸۰۸۱۸
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹
نظر دکتر احمدشاه فرهت درباره ضرورت تزریق واکسن کرونا به دانش‌آموزان
با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید و لزوم حضور دانش‌آموزان در مدارس، ضرورت برنامه‌ریزی برای افزایش ایمنی آنان نیز مورد توجه مسئولان بهداشت و درمان قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکشنبه گذشته بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت اعلام کرد: برنامه ما واکسیناسیون افراد در سن مدرسه یا ۶ تا ۱۸ سال است و برای این کار حدود ۱۳ میلیون دُز واکسن نیاز داریم که کارهای مقدماتی آن در واکسن‌های داخلی و وارداتی انجام شده و امیدواریم در دو هفته آینده، واکسیناسیون دانش‌آموزان را آغاز کنیم تا پس از آن، شاهد بازگشایی مدارس نیز باشیم.

 

از سوی دیگر موضوع واکسن‌هراسی و نگرانی والدین از عوارض تزریق واکسن به کودکان دغدغه‌ای است که باید به آن پاسخ گفت. به همین بهانه به سراغ دکتر احمدشاه فرهت؛ فوق تخصص نوزادان و کودکان، رئیس مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفتیم تا به بخشی از این دغدغه‌ها پاسخ دهد.

 

آقای دکتر به‌تازگی وزیر بهداشت از واکسیناسیون کودکان ۶ تا ۱۳ ساله در آینده نزدیک خبر داده است. این نگرانی به‌ویژه برای والدین وجود دارد که آیا با تزریق واکسن خطری این کودکان را تهدید نمی‌کند؟

همان‌طور که شما هم اشاره کردید بیشتر والدین این پرسش را مطرح می‌کنند که با توجه به اینکه تزریق واکسن در همه کشورها از ابتدای اجرای واکسیناسیون عمومی برای افراد بالای ۱۸ سال انجام می‌شد چرا اکنون واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال مطرح شده است. در پاسخ باید گفت با توجه به کمبود واکسن در همه کشورها به دو دلیل تزریق واکسن برای گروه سنی بالای ۱۸ سال آغاز شد؛ نخست اینکه در افراد زیر ۱۸ سال احتمال ابتلا به کووید ۱۹ کمتر و دوم میزان مرگ و میر در این گروه سنی بسیار پایین‌تر است؛ بر همین اساس بنابر توصیه سازمان بهداشت جهانی همه کشورها تصمیم گرفتند دو گروه پرخطر یعنی سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای داشتند را به دلیل اینکه احتمال ابتلا به کووید ۱۹ و همچنین احتمال مرگ و میر در آن‌ها بیشتر بود در اولویت تزریق واکسن قرار دهند اما این به آن معنا نیست که کودکان زیر ۱۸ سال به تزریق واکسن نیاز ندارند.

 

وقتی کودکان به نوع شدید کرونا مبتلا نمی‌شوند، چرا ضرورت واکسیناسیون در این سنین تا این حد مورد توجه است؟

اجازه دهید پاسخ این پرسش شما را با یک مثال ساده بدهم. اگر افراد بالای ۱۸ سال و کودکان زیر ۱۸ سال را مانند سرنشینان دو اتومبیل در نظر بگیریم که افراد بالای ۱۸ سال در اتومبیلی سوار باشند که با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است و دچار سانحه تصادف می‌شود و افراد زیر ۱۸ سال سوار اتومبیلی باشند که با سرعت ۶۰ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است و دچار سانحه تصادف می‌شود، قطعاً افراد بالای ۱۸ سالی که در اتومبیلی با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت سوارند بیشتر آسیب می‌بینند و احتمال مرگ سرنشینان این اتومبیل بیشتر است اما نمی‌توان گفت افراد زیر ۱۸ سالی که سوار اتومبیلی با سرعت ۶۰ کیلومتر برساعت‌اند اگر دچار سانحه تصادف شوند آسیب نخواهند دید و یا احتمال مرگ و میر در آن‌ها وجود ندارد؛ بلکه احتمال شدت تصادف و مرگ و میر برای سرنشینان این خودروها با هم متفاوت است، با این حال وجود دارد و باید از بروز آن پیشگیری کرد.

 

به این ترتیب احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در کودکان زیر ۱۸ سال و همچنین احتمال مرگ و میر در این گروه‌های سنی وجود دارد هرچند بسیار پایین است. اما ضرورت واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا و مرگ و میر حتی یک کودک زیر ۱۸ سال نیز ضروری است. واکسیناسیون این کودکان به ما این امکان را می‌دهد که اجازه ندهیم حتی یک کودک زیر ۱۸ سال به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست بدهد.

 

آیا تزریق واکسن در سن پایین ایمنی بدن آن‌ها را در آینده کمتر نمی‌کند؟

خیر به هیچ وجه؛ زیرا تزریق واکسن موجب افزایش ایمنی بدن می‌شود و با تحریک سیستم ایمنی بدن افراد، احتمال ابتلای آن‌ها را به این بیماری کاهش می‌دهد، ضمن آنکه در صورت ابتلا نیز احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری و در پی آن مرگ و میر بسیار کاهش می‌یابد.

 

واکسن نیز مانند سایر داروهایی که برای درمان بیماری‌ها تجویز می‌شود در کنار فوایدی که برای بیمار دارد ممکن است ضرر هم داشته باشد اما قطعاً ضرر همه داروها و از جمله واکسن به مراتب کمتر از سود آن است، بنابراین با توجه به اینکه تزریق واکسن موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری شدید و کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن می‌شود ضرورت دارد برای هر گونه سنی که تزریق واکسن اعلام شد واکسیناسیون انجام شود.

 

آیا شرایطی در کودکان وجود دارد که نباید واکسن تزریق کنند؟

بله. اگر کودکی مبتلا به بیماری عفونی شدید مثل عفونت مغز و یا عفونت خون و یا بیماری شدید قلبی و یا تنفسی باشد، تا پیش از بهبودی کامل، از تزریق واکسن منع می‌شود.

 

منبع: قدس آنلاین

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->