فوت پنج نفر در تصادف خونین پژو و پراید در خراسان رضوی + تصاویر (اول اسفند ۱۴۰۳) فوت زن جوان در حادثه تصادف در کاشمر خراسان رضوی | ۳ نفر مصدوم شدند (یکم اسفند ۱۴۰۳) اردوی زیارتی ۱۴۰۰ دانش آموز عشایر در مشهد| وزیر آموزش و پرورش: تحصیل و تهذیب نفس از وظایف اصلی دانش‌آموزان است باغگلی: کتاب و توانایی حل‌مسئله، کلید آینده‌ای روشن است چگونه سقوط وحشتناک هواپیما در تورنتو هیچ کشته‌ای نداد؟ فرمانده انتظامی مشهد منصوب شد آمادگی کامل ناوگان اتوبوس‌رانی خراسان رضوی برای استقبال از زائران نوروز ۱۴۰۴ درباره عوارض خطرناک چای و دم نوش‌های کیسه‌ای واریز عیدی بازنشستگان کشوری (یکم اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد + جزئیات حکم اعدام محیط‌بان کرمانی در دیوان عالی کشور نقض شد (یک اسفند ۱۴۰۳) حذف ورزش، تیری به سلامت مردان دو روی سکه جمعیت اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های مختلف کشور از یکم تا چهارم اسفند ۱۴۰۳ چرا مبلغ تصویب‌شده برای پرداخت مطالبات بازنشستگان به خودشان اختصاص داده نشد؟ فوت پسر نوجوان در مشهد بر اثر برق‌گرفتگی دکل‌های فشار قوی برق منجر به بروز سرطان می‌شوند پرستاران در انتظار پرداخت مابه‌التفاوت اضافه‌کاری هستند آیا قاتلان امیرمحمد خالقی تبعه خارجی بودند؟ ۴۰۰ میلیون ریال اقلام دارویی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور نابود شد واکسن پنج‌گانه اطفال یا پنتاوالان در مشهد تأمین شد نتایج نهایی تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی ۱۴۰۳ وزارت بهداشت اعلام شد مشاور آموزشی رئیس‌جمهور: بعید می‌دانم روز شنبه تصمیم به تأثیر مثبت معدل در کنکور گرفته شود گذشت مادر از خون پسرش در سایه عنایت ضامن آهو هشدار تلخ کاهش ذخیره آبی سد‌های استان گلستان| ۳ سد مهم خشک شد وجود ۹۰۰ هزار کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، یکم اسفند ۱۴۰۳) | تداوم گرما تا اوایل هفته آینده کاهش ۱۰ درصدی مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات در سال ۱۴۰۳ سه هزار و ۷۴۸ پرونده تخلف در حوزه‌های نان و واحد‌های عرضه محصولات کشاورزی در خراسان رضوی تشکیل شد آیا فرانشیز درمانی برای مددجویان کمیته امداد رایگان خواهد شد؟ داروی دیابت، شمشیر دولبه رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی به مشهد
سرخط خبرها

نظر دکتر احمدشاه فرهت درباره ضرورت تزریق واکسن کرونا به دانش‌آموزان

  • کد خبر: ۸۰۸۱۸
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹
نظر دکتر احمدشاه فرهت درباره ضرورت تزریق واکسن کرونا به دانش‌آموزان
با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید و لزوم حضور دانش‌آموزان در مدارس، ضرورت برنامه‌ریزی برای افزایش ایمنی آنان نیز مورد توجه مسئولان بهداشت و درمان قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکشنبه گذشته بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت اعلام کرد: برنامه ما واکسیناسیون افراد در سن مدرسه یا ۶ تا ۱۸ سال است و برای این کار حدود ۱۳ میلیون دُز واکسن نیاز داریم که کارهای مقدماتی آن در واکسن‌های داخلی و وارداتی انجام شده و امیدواریم در دو هفته آینده، واکسیناسیون دانش‌آموزان را آغاز کنیم تا پس از آن، شاهد بازگشایی مدارس نیز باشیم.

 

از سوی دیگر موضوع واکسن‌هراسی و نگرانی والدین از عوارض تزریق واکسن به کودکان دغدغه‌ای است که باید به آن پاسخ گفت. به همین بهانه به سراغ دکتر احمدشاه فرهت؛ فوق تخصص نوزادان و کودکان، رئیس مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفتیم تا به بخشی از این دغدغه‌ها پاسخ دهد.

 

آقای دکتر به‌تازگی وزیر بهداشت از واکسیناسیون کودکان ۶ تا ۱۳ ساله در آینده نزدیک خبر داده است. این نگرانی به‌ویژه برای والدین وجود دارد که آیا با تزریق واکسن خطری این کودکان را تهدید نمی‌کند؟

همان‌طور که شما هم اشاره کردید بیشتر والدین این پرسش را مطرح می‌کنند که با توجه به اینکه تزریق واکسن در همه کشورها از ابتدای اجرای واکسیناسیون عمومی برای افراد بالای ۱۸ سال انجام می‌شد چرا اکنون واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال مطرح شده است. در پاسخ باید گفت با توجه به کمبود واکسن در همه کشورها به دو دلیل تزریق واکسن برای گروه سنی بالای ۱۸ سال آغاز شد؛ نخست اینکه در افراد زیر ۱۸ سال احتمال ابتلا به کووید ۱۹ کمتر و دوم میزان مرگ و میر در این گروه سنی بسیار پایین‌تر است؛ بر همین اساس بنابر توصیه سازمان بهداشت جهانی همه کشورها تصمیم گرفتند دو گروه پرخطر یعنی سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای داشتند را به دلیل اینکه احتمال ابتلا به کووید ۱۹ و همچنین احتمال مرگ و میر در آن‌ها بیشتر بود در اولویت تزریق واکسن قرار دهند اما این به آن معنا نیست که کودکان زیر ۱۸ سال به تزریق واکسن نیاز ندارند.

 

وقتی کودکان به نوع شدید کرونا مبتلا نمی‌شوند، چرا ضرورت واکسیناسیون در این سنین تا این حد مورد توجه است؟

اجازه دهید پاسخ این پرسش شما را با یک مثال ساده بدهم. اگر افراد بالای ۱۸ سال و کودکان زیر ۱۸ سال را مانند سرنشینان دو اتومبیل در نظر بگیریم که افراد بالای ۱۸ سال در اتومبیلی سوار باشند که با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است و دچار سانحه تصادف می‌شود و افراد زیر ۱۸ سال سوار اتومبیلی باشند که با سرعت ۶۰ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است و دچار سانحه تصادف می‌شود، قطعاً افراد بالای ۱۸ سالی که در اتومبیلی با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت سوارند بیشتر آسیب می‌بینند و احتمال مرگ سرنشینان این اتومبیل بیشتر است اما نمی‌توان گفت افراد زیر ۱۸ سالی که سوار اتومبیلی با سرعت ۶۰ کیلومتر برساعت‌اند اگر دچار سانحه تصادف شوند آسیب نخواهند دید و یا احتمال مرگ و میر در آن‌ها وجود ندارد؛ بلکه احتمال شدت تصادف و مرگ و میر برای سرنشینان این خودروها با هم متفاوت است، با این حال وجود دارد و باید از بروز آن پیشگیری کرد.

 

به این ترتیب احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در کودکان زیر ۱۸ سال و همچنین احتمال مرگ و میر در این گروه‌های سنی وجود دارد هرچند بسیار پایین است. اما ضرورت واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا و مرگ و میر حتی یک کودک زیر ۱۸ سال نیز ضروری است. واکسیناسیون این کودکان به ما این امکان را می‌دهد که اجازه ندهیم حتی یک کودک زیر ۱۸ سال به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست بدهد.

 

آیا تزریق واکسن در سن پایین ایمنی بدن آن‌ها را در آینده کمتر نمی‌کند؟

خیر به هیچ وجه؛ زیرا تزریق واکسن موجب افزایش ایمنی بدن می‌شود و با تحریک سیستم ایمنی بدن افراد، احتمال ابتلای آن‌ها را به این بیماری کاهش می‌دهد، ضمن آنکه در صورت ابتلا نیز احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری و در پی آن مرگ و میر بسیار کاهش می‌یابد.

 

واکسن نیز مانند سایر داروهایی که برای درمان بیماری‌ها تجویز می‌شود در کنار فوایدی که برای بیمار دارد ممکن است ضرر هم داشته باشد اما قطعاً ضرر همه داروها و از جمله واکسن به مراتب کمتر از سود آن است، بنابراین با توجه به اینکه تزریق واکسن موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری شدید و کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن می‌شود ضرورت دارد برای هر گونه سنی که تزریق واکسن اعلام شد واکسیناسیون انجام شود.

 

آیا شرایطی در کودکان وجود دارد که نباید واکسن تزریق کنند؟

بله. اگر کودکی مبتلا به بیماری عفونی شدید مثل عفونت مغز و یا عفونت خون و یا بیماری شدید قلبی و یا تنفسی باشد، تا پیش از بهبودی کامل، از تزریق واکسن منع می‌شود.

 

منبع: قدس آنلاین

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->