طنین همتی|شهرآرانیوز، «آیا در ۶ ماه دوم سال با کمبود تأمین گاز و قطعی در این حوزه مواجه خواهیم شد؟» این سؤالی است که ذهن همگان را مشغول کرده است، آنهم باتوجهبه قطعیهای برق ماههای ابتدایی امسال و صحبتهای جواد اوجی، وزیر نفت دولت سیزدهم، که چند روز پیش از کمبود ۲۵درصدی ذخایر و مخازن سوخت مایع نیروگاهها بهنسبت سال ۱۳۹۹ خبر داده و گفته بود که «امسال در فصل سرما، روزی تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز داریم».به این ترتیب، حالا پس از یک تابستان همراه با خاموشی و کمبود شدید برق، که دودش اگر نه در چشم مردم که در چشم صنایعی مانند فولاد و سیمان رفت، باید انتظار یک زمستان همراه با قطعی گاز را داشته باشیم.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین با تأکید بر ضرورت مصرف انرژی در کشور، اظهار کرده است: تلاش میکنیم با استفاده از سوخت مایع، نیاز نیروگاهها و صنایع را در فصل سرما تأمین کنیم، هرچند بخش عمده کار با مدیریت مصرف در ۲ بخش خانگی و تجاری است. فقط با مدیریت مصرف انرژی برق و گاز است که میتوانیم در ۶ ماه دوم سال، گاز را بهطور پایدار و مستمر منتقل و زمستانی آرام را تجربه کنیم. (شانا)
فرشید دشتی، مدیر بهرهبرداری شرکت گاز خراسانرضوی، درباره تمهیدات و تأمین گاز در استان خراسانرضوی در ۶ ماه دوم سال اظهار کرد: در فصل سرد سال، گاز طبیعی مورد نیاز مصرفکنندگان بخشهای مختلف با اولویت بخش خانگی و عمومی تأمین میشود.حوزه مدیریت گاز استان در شرکتهای زنجیره تولید، انتقال و توزیع با بهرهگیری از تمام توان و امکانات، گاز مورد نیاز بخشهای مختلف را با هماهنگی دیسپچینگ ملی گاز با اهتمام تمام پیگیری و تأمین میکند.
بهگفته دشتی در این راستا در چهارچوب دستورالعملهای گفتهشده در مواقع اضطراری و اعمال محدودیت مصرف گاز طبیعی، شرکت پخش فراوردههای نفتی برای استمرار فعالیت واحدهای نیروگاهی و صنعتی به تأمین فراورده سوخت مایع جایگزین اقدام میکند. همچنین لازم است برابر دستورالعملهای ابلاغ قبلی، تمهیدات و اقدامات لازم برای ذخیرهسازی و استفاده از سوخت مایع از سوی نیروگاهها و واحدهای صنعتی بهویژه کارخانجات سیمان انجام شود.
مدیر بهرهبرداری شرکت گاز خراسان رضوی تأکید کرد: میزان مصرف گاز طبیعی استان در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ بهمیزان ۸۱۷۸ میلیون مترمکعب بوده است که باتوجهبه رشد مصارف سال ۱۴۰۰ و افزایش مصرف بخش خانگی و عمومی در شرایط سرد سال و اولویت تأمین گاز بخش خانگی و مراکز حساس، در راستای پایداری جریان گاز و مدیریت مصرف اقداماتی در نظر گرفته میشود.
وی گفت: در همین راستا برنامهریزی و انجام تعمیرات اساسی تأسیسات و تجهیزات در زنجیره تولید، انتقال و توزیع گاز استان در فصل مناسب و پیشبینی گروههای واکنش سریع برای رفع اشکالات و حوادث احتمالی برای پایداری هرچه بیشتر در نظر گرفته شده است.
همچنین برنامهریزی پایش و کنترل مصارف انرژی ادارات و مصرفکنندههای عمومی پرمصرف در فصل سرد در چهارچوب بخشنامههای مربوط و دستورالعملهای ابلاغی است.
دشتی با بیان اینکه برای تشویق مصرفکنندگان کممصرف برنامهریزی شده است، اظهار کرد: پیشبینی جریمه برای مصرفکنندگان پرمصرف و اعطای یارانه تجهیزات برای بهینهسازی موتورخانهها با پرداخت هزینه انجام عایقبندی و نصب را خواهیم داشت.
مدیر بهرهبرداری شرکت گاز خراسان رضوی یادآور شد: شرکت گاز خراسان رضوی امسال تمام تمهیدات لازم برای ورود به نیمه دوم سال را اندیشیده است و امیدواریم در این مسیر با یاری مردم و همچنین اطلاعرسانی مناسب رسانهها شاهد عبور گرم از روزهای سرد سال باشیم.
بهگزارش شهرآرانیوز، اکنون مجموع تعداد مشترکان گاز طبیعی در استان خراسان رضوی در بخشهای مختلف ازجمله خانگی، عمومی و صنعتی حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک است و ضریب نفوذ گاز در بخش شهری ۹/۹۹ و در بخش روستاهای واجد شرایط استان بیش از ۹۵ درصد شده است.
میزان مصرف گاز طبیعی در بخشهای مختلف استان در سال ۱۳۹۹ بهمیزان ۲/۱۳ میلیارد مترمکعب بوده است. باتوجهبه رشد مصارف گاز طبیعی بخشهای مختلف در سال ۱۴۰۰، پیشبینی میشود مجموع مصرف بخشهای مختلف امسال به بیش از ۲/۱۴ میلیارد مترمکعب برسد.