مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

راهکارهایی برای زندگی با بیماران کرونایی

  • کد خبر: ۸۱۲۱۸
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۹
راهکارهایی برای زندگی با بیماران کرونایی
کرونا بیماری فراگیری است که از سال ۲۰۱۹ با نام علمی کووید۱۹ به زندگی ما پا گذاشت و نه‌تنها زندگی فردی، بلکه زندگی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی ما را تحت‌تأثیر قرار داد. بیماری‌ای که اگر شما هم آن را تجربه کرده باشید، از پزشک خود بارها این جمله را شنیده‌اید که در کنار تمام دردهایی که کرونا دارد، فشارهای روحی بسیاری را به بیمار تحمیل می‌کند.

جانقربان | شهرآرانیوز؛ کرونا بیماری فراگیری است که از سال ۲۰۱۹ با نام علمی کووید۱۹ به زندگی ما پا گذاشت و نه‌تنها زندگی فردی، بلکه زندگی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی ما را تحت‌تأثیر قرار داد. بیماری‌ای که اگر شما هم آن را تجربه کرده باشید، از پزشک خود بارها این جمله را شنیده‌اید که در کنار تمام دردهایی که کرونا دارد، فشارهای روحی بسیاری را به بیمار تحمیل می‌کند.

 

ترس ناگهانی به‌جای احتیاط

کافی است بگویید که کرونا دارید، حتی اگر علائم هم نداشته باشید، همه از شما دوری می‌کنند و افرادی که تا چند لحظه پیش در صف نانوایی شانه‌به‌شانه شما ایستاده بودند، چند متری عقب می‌روند! دوستان شما از ترس ابتلا به کرونا حتی تماس تلفنی هم با شما نمی‌گیرند و اعضای خانواده در بهترین حالت در اتاقی مجزا برایتان بدون سلام و علیکی غذای جسم می‌آورند و از ترس اینکه نکند مبتلا شوند، از شما دوری می‌کنند. حال اینکه از قدیم گفته‌اند از بیمار دلجویی و احوالپرسی کنید تا روند بهبودی بهتر و سریع‌تر طی شود.
قطعا دلجویی و احوالپرسی از یک بیمار کرونایی هم ضروری است، اما باتوجه‌به دامنه سرایت این ویروس چه راهکارهایی برای انجام این مهم وجود دارد؟

 

ویروس از کابل عبور نمی‌کند!

یک پزشک عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره مراقبت و همراهی با یک بیمار کرونایی می‌گوید: کرونا بیشتر از هر بیماری دیگری این روزها با روح و روان افراد جامعه بازی می‌کند و خیلی‌ها حتی با وجود اینکه به این بیماری مبتلا نیستند، به‌دلیل ترس از عواقب آن به‌ویژه ترس از مرگ، استرس دارند و روال زندگی‌شان دچار مشکل شده است. ترسی که هم خوب و هم بد است و با چاشنی احتیاط می‌توان با آن کنار آمد.
دکتر حسین اکبری می‌افزاید: هنوز تعاملات اجتماعی و دیگردوستی در جامعه ما وجود دارد، ولی متأسفانه خیلی‌ها تا متوجه می‌شوند فردی کرونا دارد، بلافاصله از او فاصله می‌گیرند و شروع می‌کنند به ضد‌عفونی‌کردن خودشان که این رفتار مناسب نیست و در شرایطی که بیمار خودش اصول اولیه مانند ماسک‌‌زدن و فاصله ۲متری را رعایت کرده است، این رفتار ضرورتی ندارد. ضمن اینکه باتوجه‌به مواردی که مراجعه داشته‌اند، زمان هم‌جواری با بیمار باید بیشتر چند ساعت باشد تا کرونا منتقال شود. این نکته را باتوجه‌به اینکه بسیاری از مبتلایان خانوادگی درگیر شده‌اند عرض می‌کنم و اثبات علمی نشده است.

وی خاطرنشان می‌کند: از بیماران کرونایی فرار نکنید، بلکه راه تعامل با آن‌ها را بیاموزید. هفته پیش پدربزرگی گله می‌کرد که نوه‌هایش از ترس اینکه مبتلا شوند، حتی تلفنی هم احوالش را نمی‌پرسند! ترس از ابتلا از طریق کابل‌ها واقعا بی‌مورد است و یکی از پیشنهادها این است که در تماس‌های بسیار کوتاه به‌دلیل ضعف شدید بیماران، احوال آن‌ها را جویا شوید. در منزل نیز اگر از بیمار کرونایی مراقبت می‌کنید، تمام وسایل او را جدا کنید و حتی سرویس بهداشتی و حمام را بعد از استفاده فرد مبتلا ضدعفونی کنید. اما این کار را جلو چشم او انجام ندهید، زیرا در روحیه بیمار تأثیر منفی می‌گذارد.

 

با رعایت تمام شیوه‌نامه‌ها

این پزشک می‌افزاید: احوال بیمارتان را جویا شوید و با رعایت تمام شیوه‌نامه‌ها گاهی در کنارش بنشینید. زمان بسیار کوتاهی این کار را انجام دهید و به او یادآور شوید که برای پرستاری از اوست که مراقب خودتان هستید. گاهی شنیده می‌شود که خانواده‌ها از ترسشان دیگران را به خانه فامیل نزدیک می‌فرستند که این کار به ۲دلیل اشتباه است؛ اول اینکه ممکن است ناقل خاموش باشند و دوم اینکه این تنهایی از نظر روحی حال بیمار و هم حال پرستار را بدتر خواهد کرد.

وی می‌گوید: پیشنهاد ما به تمام بیماران و همراه آن‌ها این است که از بیماری نترسید و از اخبار منفی دوری کنید. حفظ روحیه بسیار مهم است و درحقیقت دوسه هفته تحمل دردهای شدید کرونا و خانه‌نشینی سخت است. در این مدت هرچند که بیمار زمان زیادی به‌دلیل مصرف دارو خواب است و حوصله چندانی ندارد، باتوجه‌به شناختی که از او دارید، برایش یک تفریح کوچک مثل فیلم‌دیدن یا ورق‌زدن آلبوم و... فراهم کنید. هیچ‌گاه رفتاری نکنید که از بیماری بترسد. حتی اگر قصد گریه‌کردن دارید، جلو بیمار خود را شاد و سرزنده نشان دهید که این هم از شروط یک پرستاری خوب در کنار مصرف خوراکی‌های مناسب است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->