اول: فوتبال خراسان در دهه۷۰ بهنوعی زنده شد و به روزهای خوب خود رسید. با اینکه در دهه۶۰ هم این فوتبال در قالب لیگ قدس و حضور پیام و ابومسلم در رده باشگاهی در ایران مطرح بود، اما دهه۷۰، دهه بازگشت فوتبال خراسان به عرصه ملی بود؛ یک دهه مهم برای فوتبال شرق کشور که با زندهشدن فوتبال در این خطه هم ابومسلم و پیام به اوج رسیدند و هم زمینه ظهوروبروز بازیکنان زیادی فراهم شد که بعد از سالها پای خراسانیها را به تیم ملی باز کرد. در شروع این دهه، خداداد عزیزی و در ادامه نیکبختواحدی درحالی ملیپوش شدند که رضا صاحبی در این دهه عنوان ابدی بهترین گلزن تاریخ لیگ آزادگان را به دست آورد.
دوم: در این دهه ابومسلم و پیام که روزگاری خوش داشتند و بهتناوب بهعنوان نماینده استان در مسابقات باشگاهی کشور حضور مییافتند. نسلی که این دوره فوتبال خراسان داشت، اغلب سابقه بازی در هر ۲ تیم را دارند. آنها هرگاه شرایط ابومسلم خوب بود، لباس این تیم و هرگاه اوضاع پیام مناسب میشد، پیراهن آن را میپوشیدند.
به غیر از چند بازیکن انگشتشمار، بیشتر بازیکنان خوب خراسان و مشهد در این دهه در لباس هر ۲ تیم بازی کردند. در شروع دهه۷۰ اوضاع پیام از ابومسلم بهتر بود و بعد شرایط ابومسلم خوب شد. در اواسط دهه، این پیام بود که با قرارگرفتن در زیرمجموعه بسیج، یک تیم رؤیایی را تشکیل داد و نتایج خوبی در کشور گرفت. در اواخر دهه۷۰، اما ابومسلم دوباره اوج گرفت؛ هرچند پیام هم اوضاع بدی نداشت.
سوم:دهه۷۰ بهار حضور صنایع استان در فوتبال بود که باعث قدرت گرفتن ابومسلم و پیام شد. ورود صنایع به عرصه تیمداری موجب شد بسیاری از مشکلات مالی پیام و ابومسلم حل شود و نسلی که در این دهه ظهور کرد، وضعیت بهتری نسبت به دههشصتیها داشته باشد.
در دهه۷۰ هم پول آنچنان که امروز در فوتبال هست، نبود؛ اما اوضاع بهشدت نسبت به دهه۶۰ بهتر شده بود و بازیکنان به استقلال مالی رسیدند. از اواسط دهه۷۰ و بعد از صعود ایران به جامجهانی۱۹۹۸، فوتبال کشور کاملا اوضاع متفاوتی در کشور پیدا کرد که این شامل خراسان هم شد و با تزریق پول به تیمهای مشهدی، سالهای پایانی دهه۷۰ را برای فوتبال خراسان کاملا ایدئال کرد.