به گزارش شهرآرا نیوز، دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۲ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، با تبریک به مناسبت حلول ماه ربیع الاول گفت: امیدوارم سوگواریهای مردم مومن در محرم و صفر مخصوصا عزاداریها در اربعین حسینی مورد قبول الهی واقع شده باشد، همچنین لازم است از مهمان نوازیهای کریمانه مردم و دولت عراق سپاسگزاری کنم که نشان دادند ۲ ملت ایران و عراق پیوند قلبی عمیقی داشته و همین امر باعث شد که در دسیسههای مختلف معاندان در دهههای اخیر با فراست راه را بر بدخواهان دو ملت ببندند.
۱۳ آبان، روز نماد هویتی انقلاب اسلامی در مبارزه با ظلم و استعمار است
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در آستانه سیزدهم آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، روز دانش آموز، سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال ۵۸ و سالروز تبعید امام (ره) به کشور ترکیه قرار داریم. این روز نماد هویتی انقلاب اسلامی در مبارزه با ظلم و استعمار بوده و عمق تفکر ملت ایران از دانش آموز و دانشجو تا همه قشرهای ملت را نسبت به استقلال کشور هویدا میکند.
وی تصریح کرد: در ۴۰ سال گذشته دولتهای گوناگون آمریکا برای بازگشت سلطه خود بر ملت ایران راههای متنوعی را برگزیدند، ولی هیچگاه به اهدافشان دست نیافتند ولو آنکه خسارتهایی را به کشور وارد کردند. از طرفی دیگر عدم توفیق رؤسای جمهور آمریکا به استقامت، پایداری و درک عمیق ملت بزرگ ایران مرتبط است.
دکترلاریجانی ادامه داد: رؤسای جمهور آمریکا از ابتدای انقلاب دست به انواع ماجراجویی در کشورمان زدند به طوری که از تجزیه طلبان حمایت و صدام را تشویق به حمله به ایران کرده است و تروریستهای گوناگون را مسلح و اعتماد آنان را وادار به جنایت علیه ملت کردند و بعد هم با پررویی به آنها پناه دادند.
وی تاکید کرد: همچنین تحریمهای گوناگون را علیه ملت ایران به اجرا درآورده و پس از آن با گستاخی تمام این جنایتها را به نام دوستی و حمایت از ملت ایران تبلیغ کردند، حال نکته مهم این بود که مردم عزتمند ایران، چون هیچ صداقتی در کار و کردار سردمداران آمریکا نمیدیدند، در مقابل دسایس آنها ایستادگی کردند البته گاهی کسانی بودند که یا به دلیل عدم شناخت کافی یا ساده اندیشی، تبلیغات دولت آمریکا را مورد توجه قرار داده و دچار خسارت شدند.
رئیس جمهور آمریکا چهره واقعی سیاستهای کاخ سفید را نمایان کرده است
رئیس قوه مقننه ادامه داد: خوشبختانه امروز آمریکا رئیس جمهوری دارد که زحمت همه را برای نشان دادن چهره واقعی سیاستهای کاخ سفید کم کرده است، بیان شفاف پنهانترین سیاستهای آمریکا از ویژگیهای ترامپ است، اخیرا وی در هنگام اعلام مرگ سرکرده گروه تروریستی داعش، گفت که ما تنها به دنبال نفت سوریه هستیم و نظامیان آمریکا تنها در مناطق نفت خیز سوریه مانده و اگر کسی خواست به آنجا بیاید نظامیان با آن مقابله کرده و اگر کسی به دنبال خرید نفت در این مناطق بود ما با آنها معامله میکنیم، نفت مهم است و جنگ ترکها و کردها اهمیتی ندارد.
خاک و نفت سوریه متعلق به دولت و ملت این کشور است
وی افزود: این سخنان شرم آور از رئیس رژیمی سروده شده که دائما نگران حقوق بشر در کشورهایی است که مستقل میاندیشند، ظاهرا آقای ترامپ متوجه نیست که خاک و نفت سوریه متعلق به دولت و ملت سوریه است و آمریکا حق ندارد با تجاوز به خاک این کشور و تصرف میادین نفتی، قصد غارت داشته باشد.
دکترلاریجانی ادامه داد: ترامپ اظهارات خود را اینگونه گستاخانه ادامه میدهد که در مورد عراق هم نظر من این بود که باید نفت آن جا را نیز به دست میگرفتیم، ولی اینگونه نشد، البته آقای ترامپ توجه دارد که دولت و ارتش آمریکا در عراق تلاش زیادی را برای کنترل میادین نفتی انجام داده، ولی مرجعیت بیدار نجف، رهبران شرافتمند و ملت رشید عراق بودند که اجازه این خیانت را به آمریکاییها ندادند.
رئیس مجلس افزود: البته همیشه این امر سیاست پنهان آمریکا در خاورمیانه و کشورهای نفتی بوده، اکنون سوال اینجاست که آیا دولت آمریکا که از کمترین حس بشردوستانه نسبت به مردم سوریه، عراق و منطقه بری است، نسبت به ملت نستوه ایران علاقه انساندوستانه دارد؟ اگر بخواهیم تعبیر سخنان ترامپ را درست در این موقف فهم کنیم اینگونه است که همان گونه که کردها، ترکها و عربها برای ما مهم نبوده و فقط نفت آنها برای ما مهم است، برای دولت آمریکا، ملت ایران اهمیتی ندارد و تنها نفت ایران مهم است حال، چون جرئت تسلط نظامی بر این کشور ندارند و سابقه مقاومت ملت ایران در جنگ تحمیلی نشان داد که هزینه نظامی آنها فوق العاده بالا خواهد بود، پس با محاصره اقتصادی باید ملت را به ستوه درآورده تا بر منابع نفت و گاز آنها مسلط شوند.
اظهارات اخیر ترامپ چهره واقعی و ضد رژیم آمریکا را نشان میدهد
وی ادامه داد: اینگونه سخنان رئیس جمهور آمریکا پرده از چهره واقعی و ضد مردمی این رژیم برمی دارد، لازم نیست که سایر مقامات آمریکا برای مردم ایران دلسوزی کنند، بهتر است فکری برای دهان آقای ترامپ کرده تا اینگونه ماهیت ضدبشری و استثماری آنان را نزد جهانیان آشکار نکند.
مردم منطقه پاسخ دسیسه جدید آمریکا را قویتر از گذشته خواهند داد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اخیرا این رژیم با سبک سری به دنبال آشفته سازی در منطقه به شیوهای دیگر شده است تا اگر در منطقه موفق به تسلط بر منابع نفتی نشدند، در یک ماجراجویی دیگر اوضاع را به نحوی آشفته سازد، تا بتواند به نیت شوم خود برسد، اما تردیدی وجود ندارد که مردم بیدار منطقه همانگونه که داعش دست نشانده آمریکا را نابود کرده قطعا پاسخ قوی تری به این دسیسه آمریکا خواهند داد.
نمایندگان در ادامه نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد که از سوی شورای نگهبان برای دومین بار اعاده شده بود، در ماده ۲۸ با ۱۴۵ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در صحن اصرار کردند.
بر این اساس شورای نگهبان تاکید دارد که اطلاق حکم ماده ۲۸ این لایحه نسبت به دستگاههایی که در قانون اساسی دارای وظایف خاص هستند، مغایر با اصولی، چون ۵۷، ۶۰، ۱۵۶، ۱۷۰، ۱۷۳ قانون اساسی است. همچنین در تبصره این ماده، تصویب آیین نامه توسط سران سه قوه مغایر اصول ۱۳۸ و ۱۵۸ قانون اساسی است.
در ماده ۲۸ لایحه اصلاح و تمدید مدت اجرای آزماشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد آمده است: شورای دستگاههای نظارتی موضوع ماده (۲۲۱) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، موظف به اقدامات زیر است:
الف ـ تهیه شاخصهای اندازه گیری میزان سلامت اداری در دستگاههای موضوع بندهای (الف)، (ج) و (د) ماده (۲) این قانون و اعلام عمومی آنها.
ب ـ اندازه گیری میزان سلامت اداری به صورت کلی و موردی و اعلام نتیجه بررسی به مسئولان و مردم حداکثر تا پایان شهریور ماه سال بعد.
ج ـ بررسی اقدامات دستگاههای مشمول قانون از راه تهیه گزارش درباره عملکرد و اجرای برنامههای پیشگیرانه و مقابله با فساد، اعلام قوتها و ضعفها و ارائه پیشنهاد به دستگاههای مسئول.
تبصره ـ آیین نامه اجرائی این ماده ظرف سه ماه از ابلاغ این قانون توسط شورا تهیه و به تصویب سران قوا میرسد؛ بنابراین با اصرار نمایندگان بر این ماده، برای دومین بار تعیین تکلیف وظایف دستگههای نظارتی قانون آزمایشی به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده میشود.
منبع: خانه ملت