تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) اعتراض متهمان به جنایت جنگی در افغانستان به محدودیت‌های حضور در جلسات تحقیقاتی
سرخط خبرها

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

  • کد خبر: ۸۲۲۵۸
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳
وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس
مسئول بنا‌های تاریخی اداره اطلاعات و فرهنگ هرات با بیان اینکه صنعت کاشی سازی سنتی با رکود مواجه شده خواستار توجه طالبان به این صنعت شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «زلمی صفا» مسئول بنا‌های تاریخی اداره اطلاعات و فرهنگ هرات گفت: صنعت کاشی‌سازی در هرات بیش از ۸۴۰ سال قدمت دارد که در این صنعت معماری تاریخی و گذشته ساخته و ترمیم می‌شود.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

وی افزود: از آن زمان تاکنون تنها در هرات یک کارگاه کاشی‌سازی آن هم با قدمت ۸۰ سال باقی مانده است که کار ترمیم کاشی‌های تاریخی بنا‌های بجامانده از دوره‌های گذشته را انجام می‌دهد.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

صفا ادامه داد: تمام کاشی‌های ساخته شده در این کارگاه، از گل خام و سنگ چخماق از رودخانه هریرود و مس به دست آمده و با هنر دست استادان کاشی سازی به اشکال مختلف تبدیل می‌شوند.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

وی به مشکلات پیش رو کارگاه‌های کاشی کاری اشاره کرد و گفت: پس از گذشت سال‌ها حالا این کارگاه تنها با ۱۰ کارمند فعالیت دارد و تاکنون با تمام بی مهری‌های حکومت‌ها ازپا نیفتاده است و اگر این صنعت مهم تاریخی روزی متوقف شود افغانستان دو فرهنگ مهم جهان اسلام را ازدست خواهد داد و دیگر اثری از میراث ملموس و شیوه کار هنری ساخت کاشی نخواهد بود.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

این استاد کاشی کاری تاکید کرد: اگر حکومت طالبان هنر کاشی سازی سنتی را حمایت کنند و مانند گذشته‌ها از درآمد گمرکات در این ولایت بودجه برای سرپا نگهداشتن کارگاه اختصاص دهند علاوه براینکه این صنعت با رکود مواجه نمی‌شود بلکه می‌توانیم تا کارمندان زیادی در این بخش استخدام کنیم و تولید خود را برای تزئین و ترمیم بنا‌های تاریخی و نهاد‌های خصوصی افزایش دهیم.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

مسئول حفظ بنا‌های تاریخی هرات خاظرنشان کرد: صنعت کاشی سازی یک میراث از گذشتگان در افغانستان است و در کنار اینکه این صنعت متعلق به جهانیان است پس باید چراغ این هنر‌های تاریخی خاموش نشود و بیشتر از گذشته به آن توجه کنند.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

از سوی دیگر بشیر احمد از استادان هنر کاشی سازی در این کارگاه گفت: ۳۵ سال است در این حرفه هنری مشغول به کار است و این هنر را از پدرش آموخته و برای زنده نگه داشتن آن با حقوق اندک کار می‌کند.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

وی تصریح کرد: اگر این صنعت حمایت نشود و کارمندان جدید برای آموزش و ادامه این هنر استخدام نشوند تا چند سال دیگر و بعد از آن‌ها این هنر به فراموش سپرده خواهد شد.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

احمد احمدی که نزدیک به ۶۰ سال سن دارد و هنرکاشی سازی را از ۳۵ سال پیش اغاز کرده است گفت: زمانی در این کارگاه نزدیک به ۱۰۰ تن مشغول به کار بودند و با شوق این پیشه هنری را انجام میدادند، اما با گذشت سال‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود بودجه امار کارمندان و استادان به ۱۰ تن رسیده است که با چنگ و دندان این هنر دیرینه را گرفته و نمیخواهند تا متوقف شود.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

وی از مسئولان طالبان خواست تا برای حفظ داشته‌های تاریخی هرات از این صنعت حمایت کند.

وضعیت ناگوار هنر کاشی‌سازی سنتی در هرات + عکس

گفتنی است که در ۸ دهه گذشته صنعت کاشی سازی سنتی فرازونشیب‌های زیادی را به خود دیده است حالا با روی کارامدن حکومت جدید انتظار می‌رود تا در بخش فرهنگی کار‌های خوبی برای حفظ این هنر تاریخی صورت گیرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->