لاله سادات کوثری- به گزارش شهرآرانیوز دکتر حقدادی با اعلام این خبر افزود: طرح مشاوره طلاق از سه سال قبل در یک فضای همکاری و با اراده جمعی و مشارکت دادگستری و بهزیستی استان کلید خورد. هنوز 6 ماه از شروع آن در مشهد نگذشته بود که شش شهر بزرگ استان به آن پیوسته و هنوز 15 ماه نگذشته بود که این سامانه ملی شد.
وی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای اجتماعی کشور و دادگستریهای استانهای مختلف بر اثربخشی آن صحه گذاشتند و مقدمات شروع آن در استانهای دیگر نیز فراهم شد و هم اکنون در 20 استان کشور این طرح اجرا می شود.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی اظهار داشت: در ماههای اول با تعدادی از کارشناسان مراکز مشاوره نذر کردیم که تا 1000 سازش برای متقاضیان از هیچ اقدامی فرو گذار نکنیم و حالا پس از سه سال تلاش بیش از 8200 زوج با سازش رسمی و بیشتر از 3 هزار زوج ازادامه دعوی طلاق منصرف شدند.
حقدادای با بیان اینکه اهداف این طرح فراتر از ایجاد سازش است اذعان داشت: برای ترویج فرهنگ گفتگو و مشاوره در خانواده از آن تاریخ تا کنون بیش از 400هزار جلسه گفتگو انجام شده است. در طول این مدت در سایر حوزه های مشاوره، حدود 200 هزار جلسه به ثبت رسیده است و این رقم یعنی رشد صد درصدی مشاوره در استان خراسان رضوی آن هم در عرض سه سال .
وی ابراز داشت: با سامانهای شدن فرایند کار علاوه بر تکریم و صرفه جویی و جلوگیری از تردد غیر ضروری ، بانک اطلاعاتی ذی قیمتی برای سیاستگذاران و برنامه ریزان فراهم شد. بانکی که فقط در استان خراسان رضوی هم اکنون اطلاعات قریب 65 هزار زوج در آن ثبت گردیده و میتواند مرجعی معتبر برای رصد مشکلات خانوادگی درکشور باشد، البته نظیر چنین بانکی در هیچ ارگانی و زمانی وجود نداشته است .
حقدادای با اشاره به اینکه این طرح، رواج گفتگو و مشاوره، تصمیمگیری هیجانی خانوادهها را متوقف کرد، افزود: اجرای این طرح باعث شد یارانههای مشاوره به سمت مهمترین مشکل خانوادگی جامعه سوق داده شود و مصرف یارانهها را در بهزیستی هدفمندتر کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 70 مرکز مشاوره و کلینیک مددکاری با تیمهای مجهز در انجام طرح همکاری دارند، خاطرنشان ساخت: با رصد مشکلات خانواده فرصتی فراهم شد تا محققان با تحقیقات کاربردی مبتنی بر شواهد علمی در علل و عوامل طلاق نمو کند و پژوهشگران زیادی ترغیب شدند که از دیتاها و فرصتهای این طرح استفاده کنند.
وی گفت: بسیاری باور نداشتند که مراکز و مشاورین فعلی بتواند در کاهش طلاق به خانواده کمک کند برعکس عدهای بدبینانه مشاورین را عامل افزایش طلاق معرفی میکردند که در عمل چنین نشد و نتایج خوب حاصله خلاف این را ثابت کرد.