ساخت نوعی رنگ ضدعفونی‌ کننده برای بیمارستان‌ها تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم
سرخط خبرها

دلیل توقف ۲هفته‌ای ماموریت‌های ناسا در مریخ چیست؟

  • کد خبر: ۸۲۴۰۷
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۹
دلیل توقف ۲هفته‌ای ماموریت‌های ناسا در مریخ چیست؟
هر شش ماموریت ناسا در مریخ به دلیل مشکلات ارتباط رادیویی در اثر قرارگیری زمین و مریخ در دو طرف خورشید، تا دو هفته آینده متوقف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حالی که ناسا هم اکنون ماموریت‌های همزمان زیادی را در سیاره سرخ پیش می‌برد، هر دو سال مریخ و زمین در فاصله حدود ۴۰۰ میلیون کیلومتری در دو طرف خورشید قرار می‌گیرند.

به معنای ساده‌تر، در آسمان زمین، مریخ به خورشید نزدیک است و در آسمان مریخ زمین فاصله کمتری تا خورشید دارد. در دنیای نجوم، این امر اهمیت زیادی دارد و برای مهندسان فضایی یک دردسر بزرگ محسوب می‌شود. هر چند مریخ در واقع از پشت خورشید عبور نمی‌کند، اما فاصله آن تا خورشید به قدری نزدیک است که ارتباطات رادیویی بین دو سیاره را مختل کند.

در این شرایط، نه تنها ارسال یک سیگنال رادیویی بین زمین و مریخ ۲۲ دقیقه طول می‌کشد، بلکه مجاورت با خورشید ارتباطات را مختل می‌کند، زیرا خورشید یک ساطع کننده اصلی امواج رادیویی محسوب می‌شود و گاز یونیزه شده آن مانند یک مانع برای سیگنال‌های رادیویی رفتار می‌کند.

هرچند تداخل خورشید به صورت کلی تاثیرگذار نیست، اما می‌تواند ارتباطات را تا حدی ضعیف کند که سیگنال‌های ارسال شده تحریف شوند و این امر در ادامه باعث عملکرد فضاپیماهای رباتیک به شیوه‌های غیرقابل پیش‌بینی شود. برای جلوگیری از این امر، واحد کنترل و ماموریت ناسا پس از صادر کردن دستور حرکت در حالت آهسته برای فضاپیمای مریخ، ارسال سیگنال خود را متوقف می‌کند تا پیوند خورشیدی تمام شود. طبق اعلام رسمی، متوقف شدن ارتباطات از ۱۰ مهر شروع می‌شود و حدود ۲۴ مهر ماه به پایان خواهد رسید.

هرچند در این زمان ناسا سیگنالی را ارسال نخواهد کرد، اما کاوشگرهای سطح مریخ بروزرسانی‌های وضعیت و برخی داده‌های خود را با سرعت پایین‌تر به زمین ارسال می‌کنند. در این مدت، مریخ‌نوردهای استقامت و کنجکاوی بدون حرکت باقی می‌مانند و آب و هوا، تابش و سایر موارد مورد نظر را اندازه‌گیری می‌کنند. هلیکوپتر نبوغ نیز زمین گیر می‌شود و کاوشگر InSight به اندازه‌گیری زمین‌لرزه‌ها ادامه می‌دهد.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->