ترکیب احتمالی استقلال برابر ملوان در هفته هفدهم لیگ برتر | دست باز پیتسو در انزلی تاریخ و ساعت بازی استقلال و ملوان در هفته هفدهم لیگ برتر | موسیمانه بر لبه تیغ! بلانکو شاگرد گل‌محمدی شد رسمی؛ اسماعیل کارتال سرمربی پرسپولیس شد تماس مربیان تیم ملی با موسیمانه برای انتقال فلاح به ملوان بلانکو به صورت توافقی از استقلال جدا شد رؤسای هیئت‌های استان‌ها در دوراهی کفاشیان و تاج | یک انتخابات پیچیده در راه است شرط نویدکیا برای قبول سرمربیگری نساجی قرعه خوب شاگردان چمنیان در آسیا حمایت مدیران استقلال از موسیمانه با تبصره | پیتسو چند بازی فرصت دارد؟ دریبل درویش در ترکیه| آقای ایتالیایی روی نیمکت پرسپولیس؟ ۲ گزینه نهایی جذاب برای جانشینی الهامی| وحید هاشمیان در لیگ برتر؟ آبی‌ها فسخ نمی‌کنند دروژدک بازیکن جدید تراکتور کیست؟ + هایلایت گل‌ها رئال مادرید، پر درآمدترین باشگاه ورزشی دنیا مربی تیم ملی تکواندو بانوان کشورمان، لژیونر شد عبادی پور در تیم منتخب هفته لیگ والیبال لهستان
سرخط خبرها

قحطی گل در لیگ گران

  • کد خبر: ۸۲۴۶
  • ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۱
قحطی گل در لیگ گران
آمار ضعیف گل‌زنی در لیگ ایران در مقایسه با ۳ کشور عربی منطقه
رقابت‌های هفته نهم لیگ برتر فوتبال با تداوم صدرنشینی سپاهان به پایان رسید؛ اما شاید مهم‌ترین اتفاق این هفته در مهم‌ترین بازی هفته رخ داد، جایی که استقلال در تبریز، تراکتور را با نتیجه ۴ بر ۲ مغلوب کرد تا برای همه مدعیان لیگ نوزدهم خط‌ونشان کشیده باشد. یکی دیگر از نکات این هفته، ثبت رکورد ۱۰۰۱ امتیاز برای استقلال در اداور لیگ برتر بود. علاوه بر این، شیخ دیاباته نیز ۳ بار پایش در این بازی به گل‌زنی باز شد تا بعد از سپری‌شدن مصدومیتش، دل استراماچونی به او گرم باشد. جدا از دیدار زیبا و سطح بالای تراکتور - استقلال که ۶ گل در آن رد‌وبدل شد، هفته نوزدهم یک مسابقه دیگر داشت که در آن یک تیم به پیروزی رسید! ذوب‌آهن که در ۸ هفته گذشته رنگ برد را به خود ندیده بود، مقابل شاهینی بازی داشت که به هیچ تیمی «نه» نگفته است! ذوبی‌ها برای برقراری آرامش در اردویشان چاره‌ای جز شکست‌دادن حریف تازه‌لیگ‌برتری‌شان نداشتند و درنهایت این تیم را با ۲ گل بدرقه کردند. نکته عجیب و تأمل‌برانگیز هفته نهم که کم‌وبیش در هفته‌های قبل نیز نظیر آن پیش آمده، این بود که از ۸ بازی هفته ۶ بازی با نتیجه تساوی همراه بود. اوج فاجعه، اما این است که از این ۶ دیدار، ۵ بازی هیچ گلی در بر نداشته و یک مسابقه هم با تساوی یک‌بر‌یک به پایان رسیده است. موضوع دیگری که باعث شده بود به نگرانی‌ها اضافه شود، این بود که هر ۵ بازی روز نخست مسابقات با تساوی به پایان رسید. در این ۵ بازی یک دیدار با تساوی یک - یک و ۴ دیدار دیگر با تساوی بدون گل خاتمه یافت؛ این یعنی رد‌وبدل‌شدن ۰.۴ گل در هر بازی و ۰.۲ گل برای هر تیم! فاجعه‌ای که نشان از افزایش عدم جذابیت حرفه‌ای‌ترین مسابقات فوتبال ایران می‌دهد. حال اگر ۸ گل به‌ثمر‌رسیده در ۳ بازی روز دوم هفته نهم را هم به این آمار اضافه کنیم، به لطف دبل ذوب‌آهن و بازی پرگل و استثنایی تبریز، این ارقام تا حدی از یک آبروریزی بزرگ جلوگیری می‌کند. به‌نوعی‌که در ۸ بازی هفته معدل ۱.۲۵ گل در هر بازی و ۰.۶ برای هر تیم رقم خورده است. زمانی که آخرین هفته مسابقات لیگ ایران را با آخرین هفته‌های لیگ‌های هم‌رده کشورمان مقایسه می‌کنیم، بیشتر به این نکته پی می‌بریم که جذابیت از فوتبال ما رو به برچیده‌شدن است. در زیر هفته نهم لیگ برتر ایران (در رده پنجم لیگ‌های آسیایی) را با هفته نهم لیگ عربستان (در رده‌بندی AFC یک پله پایین‌تر از لیگ ایران)، هفته ششم لیگ امارات (در رده‌بندی AFC ۲ پله پایین‌تر از لیگ ایران) و هفته نهم لیگ قطر (در رده‌بندی AFC ۳ پله بالاتر از لیگ ایران) مقایسه کرده‌ایم؛ لیگی که برای برپایی آن هزینه‌های هنگفتی می‌شود، اما باوجود گران‌بودن، خروجی قابل اعتنایی تا‌به‌حال نداشته است.
* لیگ برتر ایران:
۱۰ گل در ۸ بازی
میانگین گل هر بازی: ۱.۲۵
* لیگ عربستان:
۳۰ گل در ۸ بازی
میانگین گل هر بازی: ۳.۷۵
* لیگ امارت:
۱۹ گل در ۷ بازی
میانگین گل هر بازی: ۲.۷۱
* لیگ قطر:
۱۷ گل در ۶ بازی
میانگین گل هر بازی: ۲.۸۳
آمار گل‌زنی کلی لیگ‌ها به شرح زیر است:
* ایران:
۱۴۴ گل در ۷۱ بازی
میانگین هر بازی: ۲.۰۲
*عربستان:
۱۹۵ گل در ۷۰ بازی
میانگین در هر بازی: ۲.۷۸
* امارات:
۱۳۴ گل در ۴۲ بازی
میانگین در هر بازی ۳.۱۹
* قطر:
۱۶۳ گل در ۵۲ بازی
میانگین ۳.۱۳ در هر بازی
این آمار نشان می‌دهد که کم‌گل‌بودن لیگ ایران مختص مسابقات هفته نهم نیست و این روالی است که در کل مسابقات فصل جاری به نسبت لیگ‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس وجود دارد. به نظر می‌رسد روال و روند فوتبال ایران که همیشه مدعی ارائه فوتبال تهاجمی و رو‌به‌جلو به سبک کشور‌های مطرح دنیا بوده، در حال تغییر و انتقال به سبک فوتبال محتاطانه، مالکانه و تدافعی رفته است؛ مسئله‌ای که در آن ردپای نتیجه‌گرایی و ترس مربیان، بازیکنان و حتی مدیران از شکست و اخراج احتمالی را نشان می‌دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->