زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست!
سرخط خبرها

درباره طوفان «شاهین»؛ هشدار قرمز هواشناسی برای طوفان‌های حاره‌ای + ویدئوها

  • کد خبر: ۸۲۷۰۶
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸
درباره طوفان «شاهین»؛ هشدار قرمز هواشناسی برای طوفان‌های حاره‌ای + ویدئوها
طوفان شاهین در ادامه طوفان گلاب است که از خلیج بنگال به‌سمت هندوستان رفت و از خشکی مجدد به اقیانوس هند وارد شد و به دریای عرب رسید. این طوفان الان روی دریای عمان فعال است و به نام شاهین شناخته می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، همان‌طور که پیش‌بینی‌ها از حرکت طوفان «گلاب» در اقیانوس هند به‌سمت دریای عمان و مرز‌های شرقی کشور خبر می‌داد حالا این طوفان حاره‌ای با نام جدید خود یعنی «شاهین» وارد آسمان ایران شده است. طوفانی که سبب شد هواشناسی بالاترین سطح هشدار خود، یعنی هشدار قرمز را به برخی استان‌ها اعلام کند.

روز گذشته صادق ضیائیان، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی به خبرآنلاین گفت: «انتظار داشتیم طوفان چرخنده «شاهین» از سیستان و بلوچستان وارد کشور شود، همین‌طور هم شد و الان این طوفان دارد روی دریای عمان فعالیت می‌کند و تا شرق استان هرمزگان هم پیش خواهد رفت. این طوفان امروز و فردا روی سواحل مکران تا شرق هرمزگان به فعالیت خودش ادامه می‌دهد.»

درهمین‌باره محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به ایرنا گفته که «هم‌اینک چرخند حاره‌ای شاهین در حوالی مدار ۲۴ درجه شمالی و ۶۱ درجه شرقی قرار دارد و با سرعت جابجایی ۱۱ کیلومتر بر ساعت به سمت غرب در حرکت است. ابر‌های این چرخند در جهت شمال تا شعاع حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر و در جهت غرب تا شعاع حدود ۴۰۰ کیلومتر از چشم طوفان توسعه یافته که خیلی بعید است در مناطق دوردست بیرون از دریا تأثیرگذاری قابل توجهی داشته باشد. به طور کلی دامنه ابرناکی طوفان تا کنون به حدود یکهزارو ۲۰۰ تا یکهزارو ۳۰۰ کیلومتر رسیده است.»

درباره طوفان «شاهین»؛ هشدار قرمز هواشناسی برای شرق کشور + ویدئوها

با این وجود نگرانی‌ها از خسارت‌های احتمالی طوفان شاهین سبب شده شهر‌هایی که در مسیر احتمالی طوفان هستند اعلام آماده‌باش کنند. با توجه به اخطار سازمان هواشناسی مبنی بر فعالیت طوفان حاره‌ای «شاهین» در جنوب استان سیستان و بلوچستان بنا بر تصمیم ستاد مدیریت بحران این استان، مدارس شهرستان‌های کنارک، چابهار و دشتیاری تعطیل شدند. همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «روستا‌های در معرض خطر سیلاب و بالا آمدن آب دریا در پی طوفان حاره‌ای «شاهین»، در شرق هرمزگان تخلیه اضطراری می‌شوند.» مهرداد حسن‌زاده بیان کرده: «در حال حاضر ستاد‌های بحران شهرستان‌های جاسک و سیریک فعال شده‌اند و درحالت آماده باش هستند.»

ویدئو | رانش کوه در منطقه Wattaya در عمان بعد از وقوع سیل بعد از طوفان شاهین

از طرفی آن‌طورکه ایسنا گزارش داده جزیره قشم به‌حالت آماده‌باش درآمده است، علیرضا نصری فرماندار شهرستان قشم بیان کرده که «بخش‌های مختلف ستاد اعم از بخشداری و دهیاری ها، شهرداری‌ها، بسیج، هلال احمر، شبکه بهداشت و درمان و مدیریت برق برای امدادرسانی با اطمینان از در دسترس بودن منابع، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز بویژه در نقاط مسیر بحران در آماده باش کامل باشند.».

طوفان شاهین تاکنون خسارت جانی نداشت؛ بررسی گزارش مفقودی ۵ صیاد

در حالی که شامگاه دیشب سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مصدومیت ۱۳ نفر در طوفان شاهین خبر می‌دهد مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان به ایلنا می‌گوید: طوفان شاهین در جنوب استان سیستان و بلوچستان تاکنون هیچ گونه خسارت جانی نداشته و خسارت‌ها در دست بررسی است.

علیرضا شهرکی گفت: شرایط شدت باد در حوزه شهرستان چابهار و کنارک کاهش چشمگیری داشته است.

وی افزود: طوفان چرخنده حاره‌ای از استان ما دور شده و به سمت عمان رفته و امیدواریم اتفاق تلخی را در عمان رقم نزند.

وی افزود: قطعی برقی در چابهار و کنارک رفع ایراد شد و مشترکان برق دار شدند.

ویدئو | بارش شدید باران در بندر کنارک

شهرکی افزود: تا این لحظه هیچ گزارش رسمی تایید شده‌ای مبنی بر خسارت جانی نداشته ایم.

شهرکی گفت: دو مسیر ریمدان و نگور- بریس به علت طغیان آب بسته است که تلاش برای بازگشایی مسیر در دستور کار راهداران بوده و به محض فروکش کردن آب تردد به حالت عادی بر می‌گردد، سایر شریان‌های اصلی و جاده‌ها باز هستند.

ویدئو | مردم سیستان و بلوچستان و هرمزگان از آب فاصله بگيرند


وی افزود: امدادرسانی‌ها توسط شرکت برق، هلال احمر، شهرداری چابهار و کنارک ادامه دارد.

این مسئول عنوان کرد: میزان خسارت‌ها پس از خروج سامانه جمع بندی نهایی شده و اعلام می‌شود که تاکنون بیشترین خسارت‌ها در حوزه برق بوده است.

وی در پایان گفت: گزارشی از مفقودی پنج صیاد در دریا داشته ایم که در حال بررسی است و تاکنون تایید نشده است.

مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور روز گذشته با بیان اینکه بر اثر طوفان در سیستان و بلوچستان ۱۳ نفر تا ساعت ۲۰ شنبه مصدوم شدند گفته بود مصدومان بر اثر سقوط از ارتفاع دچار تروما شدند.

طوفان شاهین همچنان در دریای عمان فعال است

رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا گفته است: طوفان شاهین که دیشب به نزدیک ترین فاصله به سواحل جنوب ایران رسید، پس از ادامه حرکت غرب سوی خود، به سمت جنوب-جنوب غرب متمایل شد.

علی ملاشاهی گفت: در حال حاضر طوفان در حوالی مرکز دریای عمان قرار دارد و به سمت جنوب غرب در حرکت است.

وی ادامه داد: اکنون طوفان در فاصله حدود ۱۸۰ کیلومتری چابهار قرار دارد و با سرعت حدود ۱۰ کیلومتر برساعت به سمت جنوب غرب و سواحل کشور عمان در حرکت است.

ویدئو | عمان غرق در سیل ناشی از طوفان شاهین

رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: فاصله گرفتن طوفان از سواحل جنوب استان به معنی پایان شرایط مخاطره آمیز نیست، همچنان شرایط دریای عمان برای فعالیت های دریایی به شدت نامناسب است و توصیه می شود تا زمان عادی شدن شرایط همچنان فعالیت های دریایی ممنوع باشد.

وی بیان داشت: همانطور که انتظار می رفت طوفان شاهین مخاطرات جوی زیادی برای سواحل و برخی مناطق دور از ساحل ایجاد کرد.

ملاشاهی افزود: مرکز پیش بینی هواشناسی استان در حال دریافت داده های بارش طوفان است و به محض تکمیل داده ها، میزان بارشها اطلاع رسانی می شود.

چند نکته درباره طوفان «شاهین»

اما طوفان چرخنده‌ی «شاهین» می‌تواند خسارت‌هایی برجای بگذارد. دراین‌باره بهلول علیجانی استاد دانشگاه و بنیان‌گذار اقلیم‌شناسی سینوپتیک در ایران در گفت‌وگویی با خبرآنلاین معتقد است این قبیل طوفان‌ها در خلیج بنگال و مکزیک بیشترین فراوانی را دارند و خسارت‌های زیادی می‌توانند ایجاد کنند.

همچنین ضیائیان می‌گوید: «در اثر فعالیت این سیستم در سواحل سیستان و بلوچستان و شرق استان هرمزگان ممکن است بارش‌های سنگینی ایجاد و با افزایش ارتفاع موج و بارندگی سنگین آبگرفتگی معابر و بالا آمدن آب دریا در کنار سواحل می‌تواند خسارت سنگینی وارد شود. امواج و باد شدید می‌تواند به تاسیسات خسارت‌های مختلف وارد کند و همچنین سبب شکسته شدن درختان و سازه‌های موقت شود.»

او ادامه می‌دهد: «پدیده‌هایی که ناشی از طوفان «شاهین» خواهیم داشت افزایش ارتفاع موج در ساحل بین سه تا چهار متر و دور از ساحل شش تا هفت متر است. وزش باد‌های بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دور از ساحل ممکن است اتفاق بیفتد و در کنار ساحل چیزی حدود ۸۰ کیلومتر سرعت باد خواهد بود.»

ویدئو | وقوع سیل ناشی از طوفان گرمسیری شاهین در عمان

برای جلوگیری از ایجاد حادثه در چنین شرایطی رعایت برخی نکات ایمنی ضرورت دارد. دراین خصوص اله‌بخش ریگی، دبیر توسعه هواشناسی کاربردی سیستان و بلوچستان به ایسنا گفته «توصیه می‌شود مردم برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی طوفان به هیچ عنوان برای عکاسی یا تفرج به سواحل نزدیک نشوند چراکه در حال حاضر بهترین اقدام در خانه ماندن است. همچنان بر عدم فعالیت‌های دریایی اصرار داریم و توصیه می‌کنیم تا اطلاع ثانوی هیچ فعالیت دریایی در جنوب استان انجام نشود. مردم از سازه‌های غیرامین فاصله بگیرند و در صورت سکونت در این سازه ها، حتما محل اسکان خود را تغییر دهند و به جای امن بروند. افرادی که بنابر ملاحظات شغلی خود هنوز در نزدیکی بنادر قراردارند، به مکان‌های امن‌تر منتقل شوند. اگر شرایط انتقال به جای امن فراهم نیست، به هوش باشند و در صورت افزایش شدت پدیده‌های مخاطره آمیز فورا منطقه خطر را ترک کنند.»

آن‌طورکه به‌نظر می‌رسد این طوفان کم سابقه است و کمتر پیش می‌آید که طوفان‌های حاره‌ای اقیانوس هند به‌سمت ایران تغییر مسیر دهند. در همین‌باره علیجانی به خبرآنلاین می‌گوید: «سیستم‌هایی که به کشور ما وارد می‌شوند و سبب باران یا هر پدیده دیگر می‌شوند معمولاً از غرب وارد می‌شود مخصوصاً در دوره سرد سال، اما در دوره گرم سال بعضی وقت‌ها در منطقه حاره هم فعالیت‌هایی انجام می‌شود که به آن طوفان می‌گویند.»

او ادامه می‌دهد: «در منطقه اقیانوس هند این طوفان‌ها معمولاً وجود دارند و بیشتر سمت بنگلادش یا پاکستان می‌روند، اما گاهی این پدیده سمت کشور ما هم می‌آید، سال‌ها قبل هم طوفان‌هایی داشتیم که باران‌های شدیدی در جنوب شرقی ایران ایجاد کردند، اما احتمال آمدن این قبیل طوفان‌ها خیلی کم است. طوری‌که گاهی می‌گویند هر ۱۰۰ یا ۸۰ سال یکبار می‌آید. البته منظور این نیست که برای این طوفان‌ها باید ۱۰۰ سال صبر کرد بلکه احتمال وقوع آن‌ها این‌گونه است. طوفان شاهین هم که آمده از سوی اقیانوس هند است. چرایی این مسئله در مسیری است که طوفان‌ها طی می‌کنند. اگر مسیر طوفان از روی دریا باشد مشخصاً باران شدید ایجاد خواهد کرد، اما اگر به هر دلیلی از مسیر دریا خارج و وارد خشکی شوند طوفان گرد و غبار ایجاد می‌کند. چراکه قدرت زیادی هم دارند.»

علیجانی درخصوص این‌که آیا تغییرات اقلیمی سبب شده طوفان حاره‌ای اقیانوس هند به‌سمت ایران حرکت کند، بیان می‌کند: «تغییرات اقلیمی دلیل حرکت این طوفان به سمت ایران نیست. هر از چند سالی ممکن است این پدیده رخ دهد و منجر به ایجاد بارندگی‌های شدیدی شود، البته تغییرات اقلیمی می‌تواند اثرگذار باشد. از نظر تغییرات اقلیمی می‌شود گفت که به‌هرصورت این طوفان‌ها روی دریا درست می‌شوند، اما اگر بارندگی نداشته باشد یعنی هوا گرم شده و آن کمربند همگرایی که باعث تولید این سامانه‌ها می‌شود به‌سمت شمال جابه‌جا شده است. البته باید بیشتر بررسی شود.»

همچنین ضیائیان بیان می‌کند: «این قبیل طوفان‌ها هرچند وقت یکبار می‌آید، طوفان شاهین در ادامه طوفان گلاب است که از خلیج بنگال به‌سمت هندوستان رفت و از خشکی مجدد به اقیانوس هند وارد شد و به دریای عرب رسید و الان روی دریای عمان فعالیت دارد که از دیروز به نام شاهین شناخته می‌شود.»

ویدئو | ‏آبگرفتگی شدید کوچه‌های ‎چابهار در پی وقوع ‎طوفان حاره‌ای شاهین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->