برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

کبد چگونه چرب می‌شود؟ + علائم و درمان

  • کد خبر: ۸۲۷۵۵
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
کبد چگونه چرب می‌شود؟ + علائم و درمان
عادات و رفتار‌های غلط بسیاری ایجاد کننده بیماری کبد چرب هستند که بارزترین و مهم‌ترین آن‌ها مصرف الکل، مصرف غذای پرچرب، اضافه وزن، نداشتن فعالیت بدنی سالم، فشار خون بالا، سوء تغذیه، بارداری و مصرف داروهایی، چون آسپرین و تتراسایکلین است.

به گزارش شهرآرانیوز، بهروز دارایی، متخصص داخلی با بیان اینکه کبد چرب از بیماری‌های شایع قرن ۲۱ است، اظهار کرد: رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد سبب ایجاد این بیماری می‌شود که اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد و در نهایت نارسایی کبدی را بروز می‌دهد.

وی به علائم این بیماری اشاره کرد و گفت: مواردی مانند احساس خستگی، بی‌اشتهایی، ضعف عمومی، حالت تهوع، ضعف قدرت تفکر، درد بالای سمت راست شکم، بزرگی کبد، لکه‌های قهوه‌ای روی پوست گردن و زیر بغل از جمله علائم بیماری کبد چرب هستند که برای تمامی افراد به یک شکل و یکسان نیست، اما بعضی از نشانه‌های آن بین افراد مشترک است.

این متخصص داخلی با اشاره به اینکه نمونه برداری از کبد بهترین راه برای تشخیص دقیق این بیماری است، بیان کرد: به طور کلی کبد چرب بدون علامت است؛ این بیماری با سونوگرافی، دستگاه‌های فیبر و اسکن  قابل تشخیص است. در بررسی‌های آزمایش خون و آنزیم‌های کبدی مشخص می‌شود، اگر پس از بررسی مورد غیرمعمولی مشاهده شود با استفاده از سونوگرافی و ام آر آی چک می‌کنند تا اگر آسیبی وجود داشته بررسی شود.

وی بهترین راه برای تشخیص کبد چرب در مراحل اولیه را سونوگرافی دانست و در علت آن توضیح داد: در سونوگرافی تجمع چربی کبد به خوبی نشان داده می‌شود و در بعضی موارد پیشرفته، همانطور که گفته شد شاید برای اثبات تشخیص لازم باشد از کبد نمونه‌برداری شود و مطالعه میکروسکوپی روی بافت کبد صورت بگیرد.

عوامل ایجادکننده کبد چرب

دارایی در توضیح علت بروز این بیماری ادامه داد: کبد چرب به دلیل کم‌تحرکی، استفاده از غذا‌های پرکالری، کم فیبر و غذا‌های آماده با سس فراوان، اضافه‌وزن، بارداری، سوءتغذیه، مصرف الکل و مصرف الکل، مصرف غذای پرچرب، اضافه وزن، نداشتن فعالیت بدنی سالم، فشار خون بالا، سوء تغذیه، بارداری و مصرف داروهایی، چون آسپرین و تتراسایکلین ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰ تا ۴۰ درصد بیمارانی که به متخصصان مراجعه می‌کنند به نحوی کبد چرب در آن‌ها دیده می‌شود، عنوان کرد: درگیری کبدی ازجمله مضرات مصرف مواد غذایی نامناسب و عدم فعالیت فیزیکی با گسترش زندگی ماشینی امروز است و با وزن بیمار ارتباط مستقیم دارد.

این متخصص داخلی تاکید کرد: تشخیص دیر اختلالات کبدی باعث می‌شود توان کاری خود را از دست بدهید و دچار نارسایی کبدی شوید. یادمان نرود که کبد چرب ارتباط مستقیمی با فعالیت بدن، وضعیت متابولیسم و افزایش چربی خون دارد و تمامی این موارد زنگ خطر‌هایی هستند که شما را از وضعیت کبد چرب باخبر می‌کند.

رابطه بین کبد چرب و هپاتیت

وی با اشاره به اینکه کبد فرد مبتلا در برابر رسوب چربی از خود واکنش نشان می‌دهد، اظهار کرد: این عمل در طولانی مدت به کبد آسیب می‌رساند، ابتلا به هپاتیت از عوارض ناشی از پیشرفت کبد چرب است که در نهایت به سیروز کبدی تبدیل می‌شود. بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت و کبد چرب در مراحل اولیه هیچ نشانه‌ای برای تشخیص ندارند، بنابراین بیماران از شرایط خود بی‌اطلاع هستند تا وقتی که پس از گذشت زمان و وخیم شدن وضعیت کبد تأثیرات منفی بر عملکرد آن مشخص شود.

دارایی ادامه داد: وقتی کبد چرب منجر به هپاتیت می‌شود که کبد متورم شده و بیمار در ناحیه فوقانی و راست شکم احساس فشار و سنگینی می‌کند. هپاتیت ناشی از چربی باعث تخریب سلول‌های کبد شده و عوارض جدی را برای بیمار به دنبال دارد.

درمان کبد چرب

وی برطرف کردن عوامل بروز این بیماری را تنها راه درمان آن عنوان کرد و گفت: تا به امروز دارویی برای این بیماری خاموش کشف نشده است؛ اما چنانچه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل پیشگیری و درمان است، کاهش وزن، فعالیت فیزیکی و ورزش، استفاده از رژیم غذایی مناسب و دوری از غذا‌های چرب و پرکالری از روش‌هایی هستند که در جلوگیری از پیشرفت این بیماری کمک می‌کنند.

این متخصص افزود:همچنین از مصرف مواد غذایی فریز شده، زود پز شده، ترشیجات، رب، سس ها، نمک زیاد، چای پر رنگ، فست فود ها، تنقلات و لبنیات پر چرب باید خود داری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->