برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

هشدار در خصوص انواع تهدیدهای سایبری از طریق مسیریاب‌ها

  • کد خبر: ۸۳۰۸
  • ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۱
هشدار در خصوص انواع تهدیدهای سایبری از طریق مسیریاب‌ها
جانشین قرارگاه سایبری سازمان پدافند غیرعامل کشور در خصوص انواع تهدیدهای سایبری و نرم‌افزاری از طریق مسیریاب‌ها و بدافزارها هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار محمدرضا فرجی پور امروز در حاشیه گردهمایی یک روزه «تهدیدات سایبری و راهکارهای دفاعی» ویژه مسئولان فناوری اطلاعات دستگاه‌های اداری خراسان رضوی و در تشریح برخی مصادیق تهدیدهای سایبری کشور گفت: مسیریاب ویز (waze) که توسط کاربران ایرانی در سطح گسترده ای استفاده می شود  همه سرورهایش در اسرائیل است و می‌توان گفت تمام ترددهای کسانی که از این مسیر یاب استفاده می‌کنند در تل آویو رصد می‌شود.

فرجی پور با بیان اینکه موضوع خطرات سایبری مسیر یاب ویز را سازمان پدافند غیرعامل پیش از این هم به مسئولان گوشزد کرده است افزود: شرکت گوگل، این مسیریاب را با قیمت بسیار بالا خریداری کرده است و با توجه به اینکه اطلاعات این سامانه با پرسش‌هایی از کاربران تکمیل می شود در عمل افرادی در اسرائیل اطلاعاتی شامل ترافیک، مقاصد سفر افراد خاص و عام و حتی محل وقوع تصادفات را در شهری مانند تهران از این مسیریاب دریافت می کنند.

وی ادامه داد: استاکس نت هم یک بسته نرم افزاری حدود ۱۰ مگابایتی بود که وقتی تحلیل شد مشخص گردید توسط دولت‌ها یا گروه هایی زیر نظر دولت‌ها تهیه و راه اندازی شده است و همین نرم افزار حمله سایبری به سایت هسته ای شهید احمدی روشن در نطنز را رقم زد.  

جانشین قرارگاه سایبری سازمان پدافند غیرعامل کشور شرکت‌های ارائه دهنده خدمات کنترل صنعتی در جهان را محدود دانست و گفت: تقریبا زیمنس در این حوزه صنایع ایران را قبضه کرده است و باید توجه داشت بدافزارهایی که از طریق آنها حملات سایبری به کشورها  انجام می شود سامانه های کنترل صنعتی در صنایع بزرگ و زیر ساختی را از کار می اندازند.

فرجی پور افزود: هر آسیبی که به زیرساخت‌های اطلاعاتی سایبری دستگاه های دولتی برسد مقام عالی آن نهاد مسئول حفظ امنیت سایبری و اطلاعات مردم در نهاد یاد شده شناخته می شود و مدیران نمی توانند در این زمینه پاسخگو نباشند از این رو آموزش به روز و کسب اطلاعات در زمینه تهدیدات سایبری و راه های مقابله با آن باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.  

جانشین قرارگاه سایبری سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین در حاشیه این گردهمایی به خبرنگار ایرنا گفت: تهدیدهای سایبری طیف متنوعی دارد که بخشی از آن تهدیدها بر روی قشر وسیعی از مردم متمرکز شده است.

فرجی پور افزود: بخشی دیگر از تهدیدات سایبری به واسطه تاثیرگذاری و اختلال بر عملکرد دولت، شرکت‌ها و خدمات دولتی رخ می دهد و موجب بروز مشکل در خدمات زیرساختی مانند برق، گاز، مخابرات و سوخت می شود که رویکرد تهدیدهای دشمن در این فضا ایجاد نارضایتی در بین مردم و رو در رو قراردادن آنان در برابر نظام و ایجاد نارضایتی عمومی است که دشمنان با ایجاد این شرایط، نسخه خودشان را برای مردم می پیچند.

وی ادامه داد: تهدیدهای سایبری در حوزه شناختی یا همان عملیات روانی به وسیله رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی قشر وسیعی از مردم را هدف گرفته اند و می توانند بسیار خطرناک باشند چون وابستگی و ارادت مردم به نظام را تحت تاثیر قرار می دهند و در مجموع می کوشند دشمنان را در رسیدن به اهدافشان موفق کنند.

جانشین قرارگاه سایبری سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: مباحث دینی، قومی و مذهبی در شبکه های اجتماعی به صورت هدفمند مطرح می شود و دشمنان در این راستا درگیری بین مذاهب را  تشدید و برای اقلیت‌ها نیز این موضوع را ترویج می کنند که حکومت، حق شما را نمی دهد.

فرجی پور افزود: اعتقادات مردم به مبانی اسلام و اخلاقیات نیز در شبکه های اجتماعی هدف قرار می گیرد که در این میان، اینستاگرام با تصاویر متحرک، فیلم و عکس به شدت عملکرد نامطلوبی دارد.

وی ادامه داد: این موارد در شبکه اجتماعی یاد شده سانسور نمی شود و همه سنین نیز می توانند از آن استفاده کنند و متاسفانه ما هم تفاوتی برای ابزاری که در اختیار نوجوانان یا جوانان و بزرگسالان قرار می گیرد قائل نشده ایم و این موضوع به شدت می تواند بر قشر نوجوان اثرگذار باشد.

فرجی پور افزود: در پاسخ و مقابله با عملکرد رسانه ای مذکور باید شبکه های اجتماعی بومی را تقویت و کانال‌ها و گروه های متناسب با فرهنگ خود را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرد.


منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->