ادعای ویتکاف درباره موافقت پوتین با تضمین‌های امنیتی قوی برای اوکراین آمادگی کامل حوزه های قضایی خراسان رضوی در زمینه ارائه خدمات حقوقی در دهه آخر ماه صفر کنایه‌های ترامپ به بایدن تمامی ندارد | ترامپ: نشست خوبی با پوتین درباره جنگ احمقانه «بایدن» داشتم پزشکیان مهرماه ۱۴۰۴ به نیویورک می‌رود اراضی اشغالی مورد حمله موشکی یمن قرار گرفت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) واکنش نتانیاهو به موج تازه اعتراضات و اعتصاب سراسری تیراندازی در نیویورک ۱۱ کشته و زخمی برجای گذاشت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) نماینده پارلمان لبنان: سلاح حزب‌الله قابل مذاکره نیست شمار شهدای جنگ غزه به ۶۱ هزار و ۹۴۴ نفر رسید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترور خبرنگاران، حربه اسرائیل برای طولانی‌کردن جنگ در غزه سفیر پاکستان در تهران: مصمم به ارتقای حجم مبادلات تجاری با ایران به ۱۰ میلیارد دلار هستیم پزشکیان خبر داد: جلوگیری از سوزاندن ۷۰۰ میلیون دلار ثروت ملی در سال لاریجانی: توجه به مسائل منطقه‌ای راهبرد جمهوری اسلامی در امنیت ملی است دو تیم تروریستی در شمال و جنوب سیستان و بلوچستان متلاشی شدند صدراعظم آلمان: برگزاری نشست آلاسکا «خبر خوبی» بود سخنگوی وزارت خارجه: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم تمایل ترامپ به برگزاری نشست سه‌جانبه با حضور زلنسکی و پوتین + زمان برگزاری شروط نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد تظاهرات ضدصهیونیستی در منچستر انگلیس | اسرائیل را از فیفا اخراج کنید انفجار مهیب در دمشق سوریه (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) اعتصاب سراسری و بزرگ علیه نتانیاهو| صهیونیست‌ها فرداشب به خیابان می‌آیند (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) اظهار همدردی قالیباف با مردم پاکستان نسبت به جان باختن و آسیب دیدن شماری از مردم این کشور در سیل روسیه ۲ منطقه دیگر اوکراین را تصرف کرد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) عارف: نباید مردم برای یک خدمت دولتی سرگردان باشند حماس: اسرائیل با چراغ سبز آمریکا به جنایات جنگی خود در غزه ادامه می‌دهد درگیری میان کرد‌های سوری و نیرو‌های جولانی در حومه دیرالزور تشدید شد فرانسه علیه «پروژه E ۱» صهیونیست‌ها موضع گرفت
سرخط خبرها

اژه‌ای از صدور بخشنامه‌ای برای ساماندهی ممنوع‌الخروجی‌ها در آینده نزدیک خبرداد

  • کد خبر: ۸۳۵۸۶
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
اژه‌ای از صدور بخشنامه‌ای برای ساماندهی ممنوع‌الخروجی‌ها در آینده نزدیک خبرداد
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها مثل سازمان مالیاتی و بانک‌ها هنوز بدون اطلاع رسانی مناسب افراد را ممنوع‌الخروج می‌کنند، گفت: به زودی بخشنامه‌ای برای ساماندهی ممنوع‌الخروجی‌ها صادر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه صبح امروز (دوشنبه ۱۹ مهر) شورای عالی قوه قضاییه با محکومیت حادثه تلخ و مصیبت‌بار انفجار در مسجد منطقه خان آباد استان قندوز افغانستان که به جان باختن جمع زیادی از مؤمنین نمازگزار منجر شد از مسئولان این کشور همسایه و برادر خواست که هر چه سریع‌تر عاملین این فاجعه بزرگ را شناسایی و با آن‌ها برخورد عبرت‌آموز داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه با تسلیت شهادت جمعی از شیعیان نمازگزار در این حادثه و ابراز همدردی با مجروحان و مصدومان ابراز امیدواری کرد مسئولان و مردم افغانستان اجازه ندهند کشورشان جولانگاه تروریست‌ها و تکفیری‌ها و کسانی شود که مرتکب این گونه جنایات ننگین می‌شوند.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه آمریکا با شکست خفت بار بعد از ۲۰ سال از افغانستان خارج شده و با تلاش برای برهم زدن امنیت و آرامش در این کشور توسط تفاله‌هایش همچون داعش می‌خواهد از مردم مسلمان انتقام بگیرد، از مجامع بین‌المللی و مدعیان حقوق بشر خواست که با برخورد مناسب با عوامل جنایات تروریستی اجازه ندهند بیش از این نزد آزادیخواهان جهان رسوا شوند.

وی همچنین به معاونت بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ماموریت داد هر چه زودتر این موضوع را از طریق طرح دعوای حقوقی درمجامع بین المللی پیگیری کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با تبریک هفته نیروی انتظامی برای همه فرماندهان و کارکنان زحمتکش این نیرو به ویژه بخش‌هایی که ماموریت‌های ان‌ها مرتبط با دستگاه قضایی است، ارزوی توفیق روزافزون کرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نامگذاری روز بیستم مهرماه به عنوان «روز ملی کاهش آثار بلایای طبیعی» اظهار داشت اگر مسئولان ذیربط اقدامات لازم را برای پیشگیری از حوادث انجام دهند و یا در بروز حوادثی، چون سیل و زلزله که با وجود امکانات روز بسیاری از آن‌ها قابل پیش بینی است، به موقع عمل کنند می‌توان از بسیاری خسارت‌های مادی و انسانی پیشگیری کرد.

محسنی اژه‌ای افزود: در سال‌های اخیر بویژه با اقداماتی که بخش‌های مختلف قوه قضاییه در آسیب شناسی حوادث ناشی از بلایای طبیعی داشتند معلوم شد که اگر برخی اقدامات بازدارنده انجام شود می‌توان آسیب‌ها و تبعات بلایای طبیعی را کاهش داد که از همه مسئولان ذیربط بویژه دولت انتظار می‌رود به این موضوع توجه داشته باشند.

برخی دستگاه‌ها بدون اطلاع‌رسانی مناسب، افراد را ممنوع‌الخروج می‌کنند

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ممنوع الخروج کردن افراد توسط برخی دستگاه‌ها از جمله سازمان مالیاتی و بانک‌ها و برخی مراجع قضایی اظهار داشت آمار کسانی که ممنوع الخروج می‌شوند زیاد نیست، اما کم هم نیست و این مسئله باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده است.

محسنی اژه‌ای افزود: اول باید معلوم شود که کدام دستگاه‌ها اجازه دارند افراد را ممنوع‌الخروج کنند و چه کسانی و برای چه مدتی باید ممنوع‌الخروج شوند و اینکه به مردم بدون هیچ توجیه قانونی اعلام نشود که ممنوع‌الخروج شده‌اند و در فرودگاه متوجه موضوع شوند خسارت بار است.

وی ادامه داد: گاهی فردی ممنوع‌الخروج می‌شود که بعداً معلوم می‌شود ضرورتی برای این کار نبوده و مشکل دیگر این است که حتی برخی افراد با آنکه قانون تصریح کرده حکم ممنوع‌الخروجی پس از ۶ ماه بلااثر می‌شود باز هم با وجود پرداخت مالیاتها، تسویه با بانک‌ها و یا صدور قرار منع تعقیب و پایان دوره محکومیت همچنان ممنوع‌الخروج هستند و به این مسئله توجهی نمی‌شود.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: در دوران ریاست آیت الله یزدی در دستگاه قضا مقرر شده بود که ممنوع‌الخروجی از مجرای دادستانی کل کشور پیگیری شود تا ضوابط آن به طور کامل رعایت شود.

محسنی اژه‌ای گفت که با این وجود در روزهای اخیر یکی از مسئولان از استان بوشهر با وی تماس گرفته و اظهار داشته برای انجام کاری قصد سفر به خارج از کشور را داشته، اما در فرودگاه متوجه شده که ممنوع‌الخروج است.

دادستان کل و سازمان بازرسی بر روند ممنوع‌الخروجی‌ها نظارت جدی داشته باشند

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه در روزهای آینده بخشنامه‌ای را برای ساماندهی ممنوع‌الخروجی‌ها صادر خواهد کرد از دادستان کل کشور و سازمان بازرسی خواست که بر روند ممنوع‌الخروجی‌ها نظارت جدی داشته باشند تا ضوابط آن رعایت شود.

محسنی اژه‌ای همچنین از دادستان انتظامی قضات نیز خواست که پس از صدور بخشنامه مربوطه با افرادی که از اجرای بخشنامه تخطی می‌کنند برخورد کند.

وی از معاونت حقوقی قوه قضاییه نیز خواست که اصلاح قانون برای ساماندهی نحوه ممنوع‌الخروج کردن افراد را بررسی نماید تا در صورت نیاز، موضوع از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن فصل زمستان اظهار داشت: احتمال دارد که در زمستان مانند سنوات گذشته با آلودگی هوا مواجه باشیم.

محسنی اژه‌ای بر همین اساس از رئیس سازمان بازرسی کل کشور و دادستان کل خواست که با ارائه نظرات تخصصی درباره مشکلات احتمالی مربوط به فصل زمستان به دولت، مسئولان دستگاه‌های اجرایی را برای برنامه‌ریزی و پیشگیری برای کاهش آسیب‌ها در این فصل یاری دهند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی با گروه‌های مختلف برای بررسی حقوق عامه و حقوق دستگاهها، به ارائه گزارشی از برگزاری نشست کمیته فرادستگاهی پیگیری مطالبات غیرجاری بانک‌ها در روزهای اخیر پرداخت.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه کمیته مذکور متشکل از نمایندگان ۱۹ دستگاه بوده و تلاش می‌کند مطالبات بانکی و حمایت از تولید را بدون نیاز به پیگیری‌های قضایی وصول کنند گفت که در این جلسه بحث‌هایی صورت گرفت تا ظرفیت‌ها و اختیارات کمیته برای جلوگیری از موازی کاری‌ها و بهبود عملکرد آن صورت بگیرد.

رئیس قوه قضاییه بر همین اساس به معاون اول و دادستان کل مأموریت داد که موضوع ارتقاء جایگاه و تقویت عملکرد کمیته فرادستگاهی پیگیری مطالبات بانکی را با جدیت بیشتری دنبال کنند تا این کار زودتر به سرانجام برسد.

محسنی اژه‌ای همچنین به جلسات خود با مجلسی‌ها اشاره کرد و با اشاره به آمادگی نمایندگان برای کمک به حل مشکلات دستگاه قضا از وزیر دادگستری و معاون اول قوه و معاونان مالی و پشتیبانی و حقوقی این قوه خواست که موضوع را با جدیت پیگیری کنند.

محسنی اژه‌ای گفت: دستگاه قضا مأموریت‌های زیادی برعهده دارد، اما با آن‌که برخی قسمت‌ها مشمول قانون مشاغل سخت هم می‌شوند، بودجه لازم برای انجام این مأموریت‌ها اختصاص نمی‌یابد که این موضوع نیازمند توجه ویژه است.

وی همچنین از وزیر دادگستری و معاون اول و معاون حقوقی قوه قضاییه خواست که از کمک‌های نمایندگان مجلس برای اصلاح قوانین و تسهیل خدمات رسانی قضایی به مردم استفاده کنند.

منبع: مرکز رسانه قوه قضاییه

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->