واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

لخته شدن خون چه خطراتی دارد؟ + انواع لخته خونی

  • کد خبر: ۸۳۶۸۵
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
لخته شدن خون چه خطراتی دارد؟ + انواع لخته خونی
لخته شدن خون عارضه‌ای است که در مواقع آسیب ­دیدگی در رگ‌های خونی رخ می‌­دهد و اگر برطرف نشود، می‌تواند تهدیدی جدی و خطرناک برای سلامتی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، تنها در آمریکا در هر ۶ دقیقه یک بیمار در اثر ایجاد لخته‌های خونی جان خود را از دست می‌دهد. در حالی که این عارضه افراد در هر سنی را درگیر می‌کند، اما با مراقبت بیشتر می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

خطر لخته شدن عروق عمقی معمولا در اندام‌های پایینی مانند پاها، ران‌ها یا ناحیه لگن و حتی بازو‌ها بیشتر اتفاق می‌افتاد که با افزایش سن این خطر بیشتر می‌شود. خطر این لخته‌های خونی زمانی احساس می‌شود که این لخته‌ها از جریان خون جدا شده؛ و همراه آن به ریه‌ها برسد که ممکن است باعث آمبولی ریوی شود که موجب انسداد شریان‌ها در ریه‌ها می‌شود.

لخته‌های خونی عمیق و آمبولی ریه به عنوان «ترومبوآمبولی وریدی» شناخته می‌شوند که می‌تواند سبب بروز بیماری‌های جدی، ناتوانی و حتی مرگ شود.

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر لخته‌های خونی جان خود را از دست می‌دهند. عارضه «ترومبوآمبولی وریدی» سالانه بیش از ۹۰۰ هزار آمریکایی را درگیری می‌کند.

کدام افراد بیشتر در معرض لخته‌های خونی قرار دارند؟

افراد چاق، افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی،  قلبی و عروقی و بیماری‌های التهابی روده، مبتلایان به سرطان‌های عودکننده یا افرادی که از دارو‌های بر پایه استروژن مصرف می‌کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به لخته‌های خونی هستند.

علاوه بر این، بستری شدن در بیمارستان، عمل‌های جراحی،  بارداری، تروما، سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی بروز این عارضه، بی تحرکی و ثابت نشستن به مدت طولانی از دیگر عوامل پرخطر بروز لخته‌های خونی است.

متخصصان بر این باورند که افراد باید نسبت به علائم لخته خون بعد از رانندگی‌ها و سفر‌های هوایی طولانی مدت یا حتی در حین سفر مراقب باشند. آن‌ها همچنین نسبت به ابتلا به کرونا و بروز لخته‌های خونی که به دنبال التهاب شدید در بدن بروز می‌کند، هشدار داده اند. از علائم لخته‌های خونی عمقی می‌توان به درد یا حساسیت به لمس ناشی از آسیب، تورم پا و بازو،  پوست متورم شده یا دردناکی که در لمس گرم است. قرمزی پوست همراه با تورم و درد هم از دیگر علائم بروز این عارضه اشاره کرد که باید نسبت به آن حساس باشید.

لخته خون می­‌تواند در هر یک از عروق خونی بدن شما ایجاد شود. اگر لخته تجزیه شده و در جریان خون قرار گیرد، می‌تواند به ریه، قلب، مغز یا مناطق دیگر وارد شود. جابه‌جایی لخته خون می­‌تواند منجر به عوارض جدی شود. زیرا جریان خون به اندام­‌های مهم را مختل می­‌کند. این وضعیت می­‌تواند به حمله قلبی و سکته مغزی منجر شود.

انواع لخته خونی

سیستم گردش خون شما از مجموعه‌ای از رگ‌ها، تشکیل شده است. این رگ‌ها به دو نوع سیاهرگ و سرخرگ تقسیم می‌شوند. وظیفه آن‌ها انتقال خون در داخل بدن است. لخته‌های خونی در داخل سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها شکل می‌گیرند.

هنگامی که لخته خونی داخل سرخرگ ایجاد می‌شود، با عنوان لخته سرخرگی از آن یاد می‌شود. این نوع لخته سریعاً علایم خود را بروز می‌دهد، و نیازمند درمان اورژانسی است. علایم لخته خونی سرخرگی عبارت‌اند از درد شدید، فلج شدن بخش‌هایی از بدن، یا هردو. این عارضه می‌تواند زمینه‌ساز حمله قلبی یا سکته نیز شود.

لخته خونی که در سیاهرگ ایجاد گردد، با اسم لخته سیاهرگی نام‌گذاری می‌شود. این نوع لخته‌ها، به تدریج در گذر زمان ایجاد می‌شوند، اما همچنان تهدیدی نسبت به حیات افراد محسوب می‌شوند. جدی‌ترین نوع از لخته سیاهرگی، با اسم ترومبوز وریدی عمیق شناخته می‌شود.

منبع: علاج‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->