درباره اخبار غم‌انگیزی که از خشک شدن تالاب انزلی به گوش می‌رسد | کسی از نیلوفر‌های انزلی خبر دارد؟ درباره سوء‌ظن که رابطه‌ها را بر هم می‌زند | ویروس بدگمانی؛ آفت رابطه نان‌های مناسب برای لاغری کدام‌اند؟ علائم هشداردهنده تومور مغزی چیست؟ حمله یک شهروند با بنزین و آتش به شهردار کرگان هرمزگان + عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) شناسایی ۳۴۰ کودک کار در مشهد در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ ۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در آستانه خودکفایی ۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود سرقت تریلی حامل ۸ دستگاه خودرو در نیشابور (۱۷ دی ۱۴۰۳) مکران، پایتخت احتمالی ایران پس‌ از تهران، کجاست؟ + ویژگی‌ها و موقعیت جغرافیایی محکومیت ۳۹ میلیارد ریالی قاچاقچی ارز در مشهد (۱۸ دی ۱۴۰۳) اقدامات بهزیستی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی درخصوص معتادان متجاهر | ایستگاهی برای ته‌خطی‌ها زلزله مهیب در چین | شمار کشته‌ها به ۹۵ تن رسید (۱۸ دی ۱۴۰۳) بازسازی جنایت دسته جمعی  در صدمتری | قتل به بهانه جلب ۶۲ درصد سالمندان اضافه وزن دارند کم‌شنوایی نوزادان در هر هزار تولد، یک تا ۳ مورد است ارائه درس دوواحدی مهارت‌های زندگی به دانشجویان ترم اول، اجباری شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | امروز و فردا هوا سرد می‌شود واگذاری ۹۰ درصد فعالیت‌های بهزیستی به بخش غیردولتی «شیر مادر»، ضامن سلامتی نوزاد و مادر از قصاص تا زندان؛ مجازات ۲ برادر جنایتکار که راننده مسافرکش را به قتل رساندند ۳ درصد مردم به انحراف ستون فقرات مبتلا هستند قتل دختر توسط پدرش به بهانه آبرو | عذاب وجدان ندارم آیا یوتیوب برای اساتید و دانشجویان رفع فیلتر می‌شود؟ آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟ نوبت‌گیری سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان چگونه انجام می‌شود؟ راهکار‌های پیشنهادی کمیسیون کشاورزی مجلس برای اصلاح وضع موجود مدیریت پسماند‌ها در کشور تأکید رئیس سازمان محیط زیست بر ضرورت تصویب پیش‌نویس اصلاحیه قانون مدیریت پسماند ماجرای برداشتن عمامه روحانی در فرودگاه مهرآباد چه بود؟ + فیلم پیش‌بینی بارش برف و باران در ۱۱ استان (۱۸ دی ۱۴۰۳) باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در دوران بارداری فرصت رسیدگی به بیمار در اورژانس زیر ۶ ساعت است
سرخط خبرها

آیا تذکر به شهروندان اتلاف وقت است؟

  • کد خبر: ۸۳۸۹
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۰
سیگار، متهم ردیف اول

مترجم: عادل نجفی | از دهه ۸۰ میلادی آمارگیری‌های دقیق تری درباره زباله‌ها و منابع آلودگی در جهان انجام گرفته است. نتایج این پژوهش‌ها نشان می‌دهند تا ۳۰ درصد از زباله‌های جمع آوری شده در مناطق شهری، سواحل و فضا‌های جنگلی ته سیگار‌هایی هستند که افراد به زمین انداخته اند. سالانه در جهان ۵/۴ تریلیون نخ سیگار دود می‌شود که فیلتر مورد استفاده در ۹۸ درصد از آن‌ها از جنس الیاف پلاستیکی است. تجزیه و دفع فیلتر سیگار حتی در شرایط بهینه سایت‌های پسماند و با استفاده از دیگر مکمل‌های شیمیایی تا ۹ ماه زمان می‌برد. مشکل ته سیگار‌هایی که سالانه در طبیعت و کنار کوچه و خیابان‌های شهر‌ها رها می‌شوند، تنها به ایجاد چهره زشت شهری ختم نمی‌شود. آن‌ها در طول زمان، منبع نشت مواد شیمیایی سمی نظیر آرسنیک می‌شوند که می‌توانند آب، هوا و حتی خاک را آلوده کنند. آمریکایی‌ها با مصرف ۲۶۷ میلیارد نخ سیگار در سال از پر مصرف‌ترین شهروندان در این زمینه هستند که به اذعان ۶۵ درصد از آن ها، ته سیگار خود را به این سو و آن سوی خیابان‌ها پرتاب می‌کنند!



بریزبن؛ از جریمه تا پویش ۲ زباله در هفته!

شورای شهر بریزبن در استرالیا در سال‌های اخیر، پویشی همگانی تحت عنوان ۲ زباله در هفته را آغاز کرده است. در این طرح، از شهروندان درخواست شده است در طول هفته در مسیر کار، فروشگاه، منزل و تفریح دست کم ۲ زباله را در مسیر جمع کنند؛ به این ترتیب هر شهروند در پایان سال ۱۰۴ زباله را از شهر حذف کرده است. این پویش با استقبال گروه‌های مختلف زیست محیطی و به ویژه جوانان روبه‌رو شده و جوایز متنوعی برای گروه‌های سنی مختلف در نظر گرفته است. مسئولان شهر بریزبن معتقدند وقتی شهروندان دست به کار می‌شوند، برای دیگران و حتی گردشگران الگو می‌شوند و به حفظ پاگیزگی شهر کمک شایانی می‌شود. البته در کنار اجرای این پویش، شهرداری با تعریف جرم آلودگی و دفع غیرقانونی زباله، شهروندان متخلف را از ۲۶۰ تا ۲۶۰۰ دلار استرالیا جریمه می‌کند. ضمانت اجرایی این جرائم، رضایت ۸۰ درصدی شهروندان استرالیایی از جریمه افرادی است که به محیط زیست آسیب وارد می‌کنند.



انگلیس؛ نیازمند یک تغییر

بررسی‌ها در اروپا نشان می‌دهد شهروندان انگلیسی کمترین توجه را به محیط زیست شهری دارند و دراین میان خانم‌ها و آقایان ۱۸ تا ۳۴ ساله بیشترین سهم را در آلودگی شهری دارند. سیگار، بسته بندی شکلات و اسنک ها، غذا‌های فست فود و انواع پسماند‌های کاغذی، بیشترین حجم زباله‌های شهری در بریتانیا هستند که توسط شهروندان به خیابان‌ها و طبیعت ریخته می‌شوند. برآورد هزینه‌های پاک سازی و نظافت شهری نشان می‌دهد جمع آوری زباله‌ها از گوشه و کنار معابر لندن تا ساعتی ۴۰ پوند هزینه برای مدیریت شهری به همراه دارد. هزینه‌های غیرمستقیم آلودگی محیط شهری برای شهروندان و حتی حیوانات، بخش پنهان زباله‌های شهری است که چندان به آن توجه نمی‌شود. باتوجه به این شرایط، انگلیسی‌ها با اتخاذ راهبرد «شهر بدون زباله» در تلاش هستند چرخه بازیافت حداکثری را به شهر بیاورند. براساس این راهبرد، تولیدکنندگان محصولات مختلف موظف خواهند بود استفاده از پلاستیک و اقلامی را که بازیافت پذیری بسیاری کمی دارند، به حداقل برسانند و در مقابل مشوق‌هایی برای تولیدکنندگان حامی محیط زیست ارائه شود. انگلیسی‌ها به این نتیجه رسیده اند که تا زمانی که منابع تولید زباله در شهر‌ها وجود دارد، نمی‌توان از شهروندان به تنهایی انتظاری داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->