ویدئو| دعوای عجیب اداره برق و شهرداری دزفول | از قطع برق تا مسدودسازی مسیر آغاز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی دو حادثه حریق خودرو در مشهد (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ضریب آمادگی کشور در بحران فقط ۱۲ درصد است معضل «نسل ساندویچی» در کمین کشور و پیامدهای سالمندی جمعیت در نود و ششمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده تاکید شد: توانمندسازی و شبکه سازی زنان محلات مشهد پنجمین مراسم ازدواج زوج های جوان ارتش جمهوری اسلامی در مشهد برگزار شد | دریادار سیاری: دشمن به دنبال تغییر سبک زندگی ماست+ویدئو یک وکیل دادگستری در تهران زن و فرزند خود را به قتل رساند (۲۲ آبان ۱۴۰۳) چرا برای آیفون سرودست می‌شکنیم؟ | تمایز با سیب گاززده! ریه‌­های سالم، تضمینی برای تندرستی بدن قتل برای ۶ میلیون تومان ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ اعلام شد مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی در بازدید از مؤسسه فرهنگی شهرآرا: به دنبال ارائه گزارش صحیح و دقیق از حوادث هستیم + فیلم قاتل پزشک متخصص یاسوجی دستگیر شد قانون «جوانی جمعیت»؛ پرهزینه، اما کم اثر آیا مجلس بازنشستگان حداقل‌بگیر تأمین اجتماعی را فراموش کرده است؟ پرداخت ماهانه حق پرستاری برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید ۳۰ سال دیگر ایران پیرترین کشور منطقه است ثبت‌نام و اعزام حج تمتع ۱۴۰۳ چه زمانی آغاز می‌شود؟ آینده‌ تجهیزات پزشکی در خطر است رفع مشکل ۱۳ هزار مستمری بگیر بهزیستی با همکاری سازمان برنامه و بودجه جابه‌‎جایی بیش‌ از ۷۶ هزار زائر در دور دوم عملیات عمره مفرده آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴، فردا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) است خاموشی خانگی مستمر خواهد بود؟ اعتراض رانندگان سرویس مدارس به حقوق دریافتی در دیدار با فرماندار مشهد علت مرگ دانشجوی کارشناسی دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد+جزئیات چرا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر، در قانون برنامه هفتم نادیده گرفته شد؟ یک نماینده مجلس: رئیس‌جمهور در رابطه با اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان دستور ویژه صادر کند دستور ویژه وزیر بهداشت برای بررسی فوری قتل پزشک متخصص قلب در یاسوج مبلغ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی فردا واریز می‌شود (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | متناسب‌سازی حقوق با بهترین فرمول اجرا می‌شود + فیلم بازگشت بیش از ۲۳ هزار تبعه غیرمجاز افغان به کشورشان از طریق مرز دوغارون روایت خواهر منصوره قدیری جاوید از ماجرای قتل خواهرش
سرخط خبرها

آیا تذکر به شهروندان اتلاف وقت است؟

  • کد خبر: ۸۳۸۹
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۰
سیگار، متهم ردیف اول

مترجم: عادل نجفی | از دهه ۸۰ میلادی آمارگیری‌های دقیق تری درباره زباله‌ها و منابع آلودگی در جهان انجام گرفته است. نتایج این پژوهش‌ها نشان می‌دهند تا ۳۰ درصد از زباله‌های جمع آوری شده در مناطق شهری، سواحل و فضا‌های جنگلی ته سیگار‌هایی هستند که افراد به زمین انداخته اند. سالانه در جهان ۵/۴ تریلیون نخ سیگار دود می‌شود که فیلتر مورد استفاده در ۹۸ درصد از آن‌ها از جنس الیاف پلاستیکی است. تجزیه و دفع فیلتر سیگار حتی در شرایط بهینه سایت‌های پسماند و با استفاده از دیگر مکمل‌های شیمیایی تا ۹ ماه زمان می‌برد. مشکل ته سیگار‌هایی که سالانه در طبیعت و کنار کوچه و خیابان‌های شهر‌ها رها می‌شوند، تنها به ایجاد چهره زشت شهری ختم نمی‌شود. آن‌ها در طول زمان، منبع نشت مواد شیمیایی سمی نظیر آرسنیک می‌شوند که می‌توانند آب، هوا و حتی خاک را آلوده کنند. آمریکایی‌ها با مصرف ۲۶۷ میلیارد نخ سیگار در سال از پر مصرف‌ترین شهروندان در این زمینه هستند که به اذعان ۶۵ درصد از آن ها، ته سیگار خود را به این سو و آن سوی خیابان‌ها پرتاب می‌کنند!



بریزبن؛ از جریمه تا پویش ۲ زباله در هفته!

شورای شهر بریزبن در استرالیا در سال‌های اخیر، پویشی همگانی تحت عنوان ۲ زباله در هفته را آغاز کرده است. در این طرح، از شهروندان درخواست شده است در طول هفته در مسیر کار، فروشگاه، منزل و تفریح دست کم ۲ زباله را در مسیر جمع کنند؛ به این ترتیب هر شهروند در پایان سال ۱۰۴ زباله را از شهر حذف کرده است. این پویش با استقبال گروه‌های مختلف زیست محیطی و به ویژه جوانان روبه‌رو شده و جوایز متنوعی برای گروه‌های سنی مختلف در نظر گرفته است. مسئولان شهر بریزبن معتقدند وقتی شهروندان دست به کار می‌شوند، برای دیگران و حتی گردشگران الگو می‌شوند و به حفظ پاگیزگی شهر کمک شایانی می‌شود. البته در کنار اجرای این پویش، شهرداری با تعریف جرم آلودگی و دفع غیرقانونی زباله، شهروندان متخلف را از ۲۶۰ تا ۲۶۰۰ دلار استرالیا جریمه می‌کند. ضمانت اجرایی این جرائم، رضایت ۸۰ درصدی شهروندان استرالیایی از جریمه افرادی است که به محیط زیست آسیب وارد می‌کنند.



انگلیس؛ نیازمند یک تغییر

بررسی‌ها در اروپا نشان می‌دهد شهروندان انگلیسی کمترین توجه را به محیط زیست شهری دارند و دراین میان خانم‌ها و آقایان ۱۸ تا ۳۴ ساله بیشترین سهم را در آلودگی شهری دارند. سیگار، بسته بندی شکلات و اسنک ها، غذا‌های فست فود و انواع پسماند‌های کاغذی، بیشترین حجم زباله‌های شهری در بریتانیا هستند که توسط شهروندان به خیابان‌ها و طبیعت ریخته می‌شوند. برآورد هزینه‌های پاک سازی و نظافت شهری نشان می‌دهد جمع آوری زباله‌ها از گوشه و کنار معابر لندن تا ساعتی ۴۰ پوند هزینه برای مدیریت شهری به همراه دارد. هزینه‌های غیرمستقیم آلودگی محیط شهری برای شهروندان و حتی حیوانات، بخش پنهان زباله‌های شهری است که چندان به آن توجه نمی‌شود. باتوجه به این شرایط، انگلیسی‌ها با اتخاذ راهبرد «شهر بدون زباله» در تلاش هستند چرخه بازیافت حداکثری را به شهر بیاورند. براساس این راهبرد، تولیدکنندگان محصولات مختلف موظف خواهند بود استفاده از پلاستیک و اقلامی را که بازیافت پذیری بسیاری کمی دارند، به حداقل برسانند و در مقابل مشوق‌هایی برای تولیدکنندگان حامی محیط زیست ارائه شود. انگلیسی‌ها به این نتیجه رسیده اند که تا زمانی که منابع تولید زباله در شهر‌ها وجود دارد، نمی‌توان از شهروندان به تنهایی انتظاری داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->