رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟
سرخط خبرها

آیا تذکر به شهروندان اتلاف وقت است؟

  • کد خبر: ۸۳۸۹
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۰
سیگار، متهم ردیف اول

مترجم: عادل نجفی | از دهه ۸۰ میلادی آمارگیری‌های دقیق تری درباره زباله‌ها و منابع آلودگی در جهان انجام گرفته است. نتایج این پژوهش‌ها نشان می‌دهند تا ۳۰ درصد از زباله‌های جمع آوری شده در مناطق شهری، سواحل و فضا‌های جنگلی ته سیگار‌هایی هستند که افراد به زمین انداخته اند. سالانه در جهان ۵/۴ تریلیون نخ سیگار دود می‌شود که فیلتر مورد استفاده در ۹۸ درصد از آن‌ها از جنس الیاف پلاستیکی است. تجزیه و دفع فیلتر سیگار حتی در شرایط بهینه سایت‌های پسماند و با استفاده از دیگر مکمل‌های شیمیایی تا ۹ ماه زمان می‌برد. مشکل ته سیگار‌هایی که سالانه در طبیعت و کنار کوچه و خیابان‌های شهر‌ها رها می‌شوند، تنها به ایجاد چهره زشت شهری ختم نمی‌شود. آن‌ها در طول زمان، منبع نشت مواد شیمیایی سمی نظیر آرسنیک می‌شوند که می‌توانند آب، هوا و حتی خاک را آلوده کنند. آمریکایی‌ها با مصرف ۲۶۷ میلیارد نخ سیگار در سال از پر مصرف‌ترین شهروندان در این زمینه هستند که به اذعان ۶۵ درصد از آن ها، ته سیگار خود را به این سو و آن سوی خیابان‌ها پرتاب می‌کنند!



بریزبن؛ از جریمه تا پویش ۲ زباله در هفته!

شورای شهر بریزبن در استرالیا در سال‌های اخیر، پویشی همگانی تحت عنوان ۲ زباله در هفته را آغاز کرده است. در این طرح، از شهروندان درخواست شده است در طول هفته در مسیر کار، فروشگاه، منزل و تفریح دست کم ۲ زباله را در مسیر جمع کنند؛ به این ترتیب هر شهروند در پایان سال ۱۰۴ زباله را از شهر حذف کرده است. این پویش با استقبال گروه‌های مختلف زیست محیطی و به ویژه جوانان روبه‌رو شده و جوایز متنوعی برای گروه‌های سنی مختلف در نظر گرفته است. مسئولان شهر بریزبن معتقدند وقتی شهروندان دست به کار می‌شوند، برای دیگران و حتی گردشگران الگو می‌شوند و به حفظ پاگیزگی شهر کمک شایانی می‌شود. البته در کنار اجرای این پویش، شهرداری با تعریف جرم آلودگی و دفع غیرقانونی زباله، شهروندان متخلف را از ۲۶۰ تا ۲۶۰۰ دلار استرالیا جریمه می‌کند. ضمانت اجرایی این جرائم، رضایت ۸۰ درصدی شهروندان استرالیایی از جریمه افرادی است که به محیط زیست آسیب وارد می‌کنند.



انگلیس؛ نیازمند یک تغییر

بررسی‌ها در اروپا نشان می‌دهد شهروندان انگلیسی کمترین توجه را به محیط زیست شهری دارند و دراین میان خانم‌ها و آقایان ۱۸ تا ۳۴ ساله بیشترین سهم را در آلودگی شهری دارند. سیگار، بسته بندی شکلات و اسنک ها، غذا‌های فست فود و انواع پسماند‌های کاغذی، بیشترین حجم زباله‌های شهری در بریتانیا هستند که توسط شهروندان به خیابان‌ها و طبیعت ریخته می‌شوند. برآورد هزینه‌های پاک سازی و نظافت شهری نشان می‌دهد جمع آوری زباله‌ها از گوشه و کنار معابر لندن تا ساعتی ۴۰ پوند هزینه برای مدیریت شهری به همراه دارد. هزینه‌های غیرمستقیم آلودگی محیط شهری برای شهروندان و حتی حیوانات، بخش پنهان زباله‌های شهری است که چندان به آن توجه نمی‌شود. باتوجه به این شرایط، انگلیسی‌ها با اتخاذ راهبرد «شهر بدون زباله» در تلاش هستند چرخه بازیافت حداکثری را به شهر بیاورند. براساس این راهبرد، تولیدکنندگان محصولات مختلف موظف خواهند بود استفاده از پلاستیک و اقلامی را که بازیافت پذیری بسیاری کمی دارند، به حداقل برسانند و در مقابل مشوق‌هایی برای تولیدکنندگان حامی محیط زیست ارائه شود. انگلیسی‌ها به این نتیجه رسیده اند که تا زمانی که منابع تولید زباله در شهر‌ها وجود دارد، نمی‌توان از شهروندان به تنهایی انتظاری داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->