همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

قرارداد کار متعارف و عرفی بین کارگر و کارفرما چگونه است؟

  • کد خبر: ۸۴۱۲۲
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۲
قرارداد کار متعارف و عرفی بین کارگر و کارفرما چگونه است؟
انعقاد قرار میان کارگر و کارفرما اولین و مهم‌ترین اقدامی است که باید صورت گیرد، تا شرایط کار صورت گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، شرایط کار مستلزم اقداماتی است که باید رخ دهد تا تعریف شرایط کار محقق شود، انعقاد قرار میان کارگر و کارفرما اولین و مهم‌ترین اقدامی است که باید صورت گیرد. به توافق رسیدن کارگر و کارفرما و به دلیل ذکر شدن تعهدات و توافقات مابین دو طرف در قرارداد، از شرایط ویژه‌ای برخوردار است.

تعهدات کارفرما در قبال کارگر عواملی است مانند دستمزد، مرخصی، ساعت کار، شب کاری، اضافه کار، شیفت کاری و شرایط کاری که همه این موارد در قرارداد ثبت می‌شود و متعهد بودن به قرارداد جزو امر‌های ضروری است، چون تخطی از قرارداد پیگرد قانونی دارد.

بر اساس ماده ۲۶ قانون کار هر نوع تغییر عمده در شرایط کار که بر خلاف عرف معمول کارگاه و یا محل کار باشد، پس از اعلام موافقت کتبی اداره کار و امور اجتماعی محل، قابل اجرا است. در صورت بروز اختلاف، رای هیات حل اختلاف قطعی و لازم‌الاجرا است.

مهم‌ترین و اساسی‌ترین پایه شکل‌گیری روابط کار، تعهد قرارداد است. تعهدات طرفین کار به تعهدات اصلی و فرعی تقسیم می‌شود و به محض انعقاد قرارداد علاوه بر ایجاد تعهدات قراردادی، تعهدات قانونی هم ایجاد می‌شود.

قرارداد موقت میان کارگر و کارفرما

گاهی بدلیل محدود بودن کار، قرارداد موقت میان کارگر و کارفرما تنظیم می‌شود. به موجب ماده ۲۵ قانون کار، هر گاه قرارداد کار برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین، منعقد شده باشد هیچ یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارد بر اساس تبصره این ماده، رسیدگی به اختلافات ناشی از نوع این قرارداد‌ها در صلاحیت هیات‌های تشخیص و حل اختلاف است.

همچنین در صورت خاتمه قرارداد کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت کند.

در قانون کار حداقل‌های قانونی و حداقل‌های تعهدات کارفرما نسبت به کارگر پیش بینی شده است برای مثال اگر کارگر و کارفرما در قرارداد تعهدی بیشتر از آنچه که در قانون کار تعریف شده را به توافق برسند، آن توافق مشروع و قانونی است و کارفرما مکلف به انجام و پایبندی به آن خواهد بود.

مسائل عرفی چگونه تعهد کار را ایجاد می‌کند؟

علاوه بر قانون و مقررات که به رعایت قرارداد و تعهدات اصرار می‌ورزد، مسائل عرفی هم می‌تواند ایجاد تعهد کند. مثلا ممکن است قانون در خصوص قواعد و شرایطی سخن نگفته باشد و قانون تعهد خاصی را به کارفرما تکلیف نکند، اما بواسطه اینکه کارفرما در طی سالیان متعهد، کاری را بصورت منظم برای کارگر انجام داده، حقی برای کارگران به وجود آمده است.

مثلا در قرارداد و قانون هیچ اشاره‌ای به حق شب کاری کارگر و تعهد کارفرما به این موضوع نشده است، اما کارفرما در طی سال‌های پیاپی، ماهیانه مبلغی را به عنوان شب کاری به کارگر پرداخت کرده است. در این صورت کارفرما نمی‌تواند این تعهد را قطع کند، چون تعهد عرفی رخ داده است.

انجام کار بطور متعارف چگونه است؟

انجام کار بطور متعارف نمونه دیگری از شرایط کار است که باید از سوی کارگر رعایت شود، منظور از انجام کار بصورت متعارف اینگونه است که کارگر باید کار خود را بدون هیچگونه تقصیری و همانند یک فرد عادی انجام دهد؛ بنابراین وظیفه‌هایی بر دوش کارگر و کارفرما وجود دارد که باید هر دو به صورت متقابل آن را به نحو احسن انجام دهند تا کار‌ها با حداکثر ظرفیت جسمانی و روحیه عالی به پیش رود. اگر یکی از طرفین، کار محول شده را بر اساس قانون به درستی به نتیجه نرسانند، ادامه همکاری هر دو به مشکل می‌خورد، چون کیفیت کار پایین خواهد آمد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->