شیوع ویروس جدید در غزه شهادت ۲ عضو ارتش لبنان بر اثر انفجار پهپاد اسرائیلی (۶ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض اعضای کنگره آمریکا به اسرائیل: فورا حملات به سوریه را متوقف کنید سرلشکر موسوی: ما که باقی ماندیم باید قدردان شهدا باشیم گوترش: درباره توافق هسته‌ای ایران مذاکره کنید قالیباف: رژیم صهیونیستی نازیسم قرن ۲۱ است | مردم ایران در دهان نتانیاهو زدند رئیس شورای عالی سیاسی یمن: حملات اسرائیل به صنعا شکست خورد پزشکیان: ثبات قدم ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه به جهان ثابت شد یک مقام ارشد ایرانی: ایران تحت فشار تسلیم نخواهد شد واکنش روسیه به آغاز فرآیند مکانیسم ماشه توسط اروپا پیام رئیس‌مجلس درباره طرح کالابرگ | قالیباف: دولت هرچه زودتر طرح کالابرگ الکترونیک را اجرا کند رویترز: روسیه و چین پیش نویس قطعنامه تمدید برجام را آماده کردند نمایندگی ایران در سازمان ملل: اعضای شورای امنیت در لحظه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارند واکنش آمریکا به آغاز فرآیند مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپا زمان تشکیل جلسه شورای امنیت درباره ایران مشخص شد | دستور جلسه؛ آغاز فرایند فعال سازی مکانیسم ماشه (۶ شهریور ۱۴۰۴) آیا ترور رهبران انصارالله یمن صحت دارد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) دریافت نامه تروئیکای اروپایی توسط رئیس شورای امنیت تایید شد بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به آغاز فرآیند اسنپ‌بک توسط سه کشور اروپایی دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان فردا به تهران می‌آید (۷ شهریور ۱۴۰۴) فرانسه: اسنپ‌بک به‌معنای پایان دیپلماسی با ایران نیست آکسیوس مدعی فعال‌سازی «اسنپ‌بک» علیه ایران شد | اروپا شرط گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) تماس تلفنی وزرای خارجۀ ۳ کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عراقچی (۶ شهریور ۱۴۰۴) حملات اسرائیل علیه پایتخت یمن (۶ شهریور ۱۴۰۴) الحوثی: اسرائیل از کشتار جمعی کودکان لذت می‌برد | شهادت ۲۹۶۰ نفر از ابتدای شروع کمک‌های انسانی در غزه روسای کره شمالی، روسیه و ایران در رژه چین حضور پیدا می‌کنند سخنگوی سپاه: بیش از ۶۰ درصد افکار عمومی منطقه، ایران را پیروز جنگ می‌دانند ابراز علاقه پزشکیان به همکاری سازنده با چین
سرخط خبرها

دولت سیزدهم و دشواری‌های پیش رو

  • کد خبر: ۸۴۴۳۸
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
دولت سیزدهم و دشواری‌های پیش رو
رئیس جمهور در شرایطی دولت را به دست گرفت که شرایط اقتصادی ناپایداری در جامعه حاکم بود و کرونا مشکلات زیادی برای ایران ایجاد کرده بود. حالا چهره‌های سیاسی از وضعیت کنونی و مسیر دشوار پیش روی دولت سیزدهم سخن می‌گویند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناگفته پیداست که حجت الاسلام رئیسی، در شرایطی، سکان اجرایی دولت را در دست گرفت که کشور با مشکلات بسیاری مواجه بود؛ بیماری کرونا افسارگسیخته، جان هم وطنان بسیاری را می‌گرفت و وضعیت نامطلوب اقتصادی و معیشتی، امان مردم را بریده بود. نداشتن ارتباط مستقیم و بدون واسطه دولتمردان گذشته با مردم نیز موجی از نارضایتی عمومی و بی اعتمادی را به دنبال داشت و منجر به گسست رابطه دولت با مردم شده بود.

دولت حجت الاسلام رئیسی در دو ماه گذشته، با آنکه میراث دار انبوه مشکلات و انتظارات فزاینده بوده، به جای تمرکز بر تشریح وضعیت نامطلوب، درصدد حرکت به سمت مطلوب برآمده است. بحران کرونا تا حد شایان توجهی با تسریع روند واکسیناسیون مهار شده و آرامش نسبی بر بازار حاکم شده است. این‌ها نویددهنده آینده پیش روست؛ بااین حال برخی چهره‌های سیاسی و نمایندگان مجلس با توجه به انبوه مشکلاتی که از گذشته به دولت سیزدهم به ارث رسیده است، نگرانی‌هایی از آینده دارند.

از آرامش نسبی حاکم بر بازار تا نگرانی نسبت به آینده

الیاس نادران، عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس، در جلسه علنی روز گذشته بهارستان و در نطق میان دستور با بیان اینکه دولت مستقر شده و ارکان آن شکل گرفته و آرامش نسبی بر بازار‌ها حاکم شده است، گفت: بار‌ها گفته ایم که پاشنه آشیل دولت جناب آقای رئیسی، اقتصاد است. اینکه بزرگان اقتصاد را در دولت جمع کنیم خوب است، اما مهم‌تر از آن، هماهنگی این تیم و داشتن یک سر است. رئیس جمهور محترم صراحتا اعلام کند که مسئولیت اقتصاد کشو در دولت با کیست و راهبرد‌ها و نقاط کلیدی خط مشی اقتصادی کشور را چه کسی تعیین می‌کند؛ از پراکندگی آقایان به شدت نگرانیم.

تمنای آفتاب عدالت به جبران سایه بی عدالتی گذشته

سید مهدی فرشادان، نماینده سنندج در بهارستان، نیز در نشست علنی روز گذشته مجلس، در نطق میان دستور خود، خطاب به رئیس جمهور گفت: دولت بدعهد حسن روحانی، مشارکت سیاسی کُرد‌ها را به یأس تبدیل کرد، اما فسادستیزی، جوان گرایی و عمل گرایی از ویژگی‌های بارز شماست؛ لذا انتظار داریم کُرد‌ها را از حاشیه به متن و از پشت صحنه به روی صحنه سیاسی آورید و از سایه بی عدالتی دولت‌های گذشته به زیر آفتاب عدالت دولت خود فراخوانید و امید دهید.

وی در ادامه با بیان اینکه کُرد‌ها را به بدنه قدرت دعوت کرده است تا تفسیر‌های غلط نقش بر آب شود، گفت: کُرد‌ها را با کول بری عجین کرده اند؛ لذا شما کُرد‌ها را قوی کنید تا شعار «ایران قوی» پیاده شود؛ کُرد‌ها را منتظر نگاه داشته اند؛ پس شما کُرد‌ها را مطمئن کنید.

لزوم تمرکز بر حل مشکلات به جای بیان میراث مخرب گذشته

عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی، در گفتگو با «نامه نیوز» درباره تلاش برخی گروه‌های سیاسی برای تبدیل کردن دولت سیزدهم به مسئول وضع موجود گفت: این یک دام است و دولت آقای رئیسی باید مراقب باشد در این دام نیفتد. اگر قرار باشد فکر و ذهن و تلاش دولت موجود به این مسئله معطوف شود که مرتب گزارش آنچه را به میراث برده است، بدهد عملا از تلاش و فعالیت باز‌ می‌ماند و یک نوع لختی متوجه این دولت می‌شود. اعضای دولت آقای رئیسی باید از لحظه به لحظه مسئولیتشان برای برطرف کردن غفلت ها، خطاها، بی توجهی‌ها و کم کاری‌های گذشته استفاده کنند.

برخی عامدانه می‌خواهند دولت سیزدهم را به این وادی سوق دهند که مرتب روی مسائل گذشته متمرکز شود. طبیعی است که این مطلب موجب خسارت خواهد شد. وی در ادامه افزود: کم کاری‌های آقای روحانی به سهولت برطرف نمی‌شود و در این تردیدی نیست. با وجوداین دولت سیزدهم نباید خودش را معطوف و درگیر این مسئله کند. کار کردن در شرایط موجود کشور، برای وزرا سخت است و اگر در این وادی قرار بگیرند که مسائل گذشته را بشمارند، یک زمینه فرار از مسئولیت و کم کاری برای آن‌ها فراهم می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->