۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت
سرخط خبرها

کودکان دارای لکنت زبان باید به سرعت گفتار درمانی شوند

  • کد خبر: ۸۴۸۴۵
  • ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
  • ۱
کودکان دارای لکنت زبان باید به سرعت گفتار درمانی شوند
یک متخصص گفتار درمانی تاکید می‌کند: کودکان دچار لکنت زبان، معمولا والدینی کمال گرا دارند و خیلی امر و نهی می‌کنند. برخی از آن‌ها معتقدند مراجعه به پزشک نیازی نیست و خودش خوب می‌شود!

شهامت | شهرآرانیوز، لکنت زبان همان اختلالی است که سبب تکرار کلمات، طولانی شدن آن‌ها و از بین رفتن روانی کلام می‌شود. کارشناسان تأکید می‌کنند که درمان قطعی و تضمین شده‌ای برای این اختلال و هیچ اختلال دیگری وجود ندارد و تبلیغاتی از این دست، بیش از آنکه جنبه علمی داشته باشد، جنبه بازاریابی دارد.

بررسی‌ها می‌گوید بروز این اختلال در پسران، بیش از دختران است و سن آغاز آن، غالبا بین دو تا هفت سالگی است. ۸۰ درصد افراد تا پیش از رسیدن به سنین نوجوانی درمان می‌شوند و بهبودیِ بیش از نیمی از آن ها، بدون استفاده از روش درمانی خاصی است.

به موارد یادشده این را هم اضافه کنید که کودکان دچار این اختلال، به دلیل لکنت زبانشان در منزل و مدرسه با شکست‌هایی مواجه می‌شوند و نسبت به کودکان عادی، شرایط روحی دشوارتری را تجربه می‌کنند. این شرایط می‌تواند روی تلاش آن‌ها برای تحقق توانایی هایشان اثر منفی بگذارد. دکتر حمیده قائمی، دکتری گفتاردرمانی دارد و چند سؤال مهم و کمتر پرداخته شده را با او درمیان گذاشته ایم. گفت وگوی ما را در ادامه می‌خوانید.

هستند والدینی با فرزندِ دارای لکنت که اعتقادی به مراجعه فوری به متخصص ندارند و می‌گویند که خودش خوب می‌شود. برخی منابع و مقالات هم این طرز فکر را تأیید می‌کنند. بهترین زمان مراجعه را کِی می‌دانید؟

علائم لکنت زبان در سن‌های مختلف کاملا متفاوت است. در هر سنی و با هر علائمی باید بلافاصله بعد از بروز اولین ناروانی در تکلم فرد، به گفتاردرمانگر مراجعه شود. منظورم از ناروانی این است: جریان گفتار یک جریان روان و پیوسته است که در اثر لکنت، این پیوستگی به هم می‌خورَد.

با کودکی که دچار لکنت شده است، چطور رفتار کنیم؟

تلاش کنید که کودک به مشکلش آگاه نشود. از عبارت‌هایی مثل «نفس بگیر، آروم صحبت کن» -هر چند با ملایمت بیان شود- به هیچ وجه استفاده نکنید و بلافاصله گفتا ردرمانی را شروع کنید. نکته خیلی مهم این است که بدانیم محیط کودک، افرادی که با آن‌ها زندگی می‌کند و تعاملات او با اطرافیانش نقش تعیین کننده‌ای در پیشرفت یا پسرفت مهارت گفتار کودک دارد. کودکانی که دچار لکنت هستند معمولا والدین و به ویژه مادرانی دارند که در تعاملشان با کودک سخت گیری‌های زیادی دارند، کمال گرا هستند و خیلی امر و نهی می‌کنند. گاهی حتی می‌بینیم کودک بیشترین لکنت را در ارتباط با آن‌ها نشان می‌دهد. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین اقداماتی که گفتار درمانگر‌ها انجام می‌دهند، اصلاح محیط و رابطه‌ای است که کودک با اطرافیانش دارد.

برخی مشکلات جسمی و روانی، جنبه عمومی دارند و شاید کارشناسانی با تخصص‌های مختلف بتوانند برای بهبود آن ها، توصیه‌های مفید داشته باشند. لکنت هم از این دست است؟ به طور مثال، به جز گفتار درمانگر، آیا پزشک یا روان شناس هم می‌تواند در گام نخست محل مراجعه باشد؟

نه. متأسفانه عامه مردم گفتار درمانی را نمی‌شناسند. وقتی کودک دچار لکنت می‌شود -به ویژه اگر در اثر یک ترس شروع شده باشد- کودک را پیش مشاور می‌برند. شفاف می‌گویم که کار با فردی که دچار لکنت شده است، در حالت ایده آل، کار گروهی است و رهبری آن با گفتار درمانگر است، چون تکنیک‌های کنترل لکنت را می‌داند و می‌تواند آموزش بدهد. البته اگر این طور تشخیص داده شود که فرد، دنبال یک مشکل روحی دچار لکنت شده، ممکن است به روان شناس یا روان پزشک هم ارجاع داده شود.

فردی که با لکنت به سن نوجوانی یا بزرگ سالی رسیده است هم می‌تواند به بهبود شرایطش امیدوار باشد یا مراحل بهبود به دلیل تثبیت لکنت، آن قدر کُند است که تقریبا می‌شود گفت بی فایده است؟

گفتار درمانی به فردی که دچار لکنت است آموزش می‌دهد که چطور به جای اینکه لکنت، کنترل فرد را در دست بگیرد، فرد کنترل لکنتش را به دست بگیرد. این کار با اجرای تکنیک‌های خاص، اصلاح محیط زندگی فرد و ایجاد انگیزه‌های درونی برای ادامه گفتاردرمانی انجام می‌شود. همه این اتفاق‌های خوب در بزرگ سالی هم می‌تواند بیفتد. این رشته، جزو رشته‌های توان بخشی است و ما سعی می‌کنیم توانایی فرد را به او برگردانیم. بسته به شرایط، شاید بازگرداندن صد در صدی اتفاق نیفتد، اما گفتار فرد، قطعا بهبود پیدا می‌کند.

این طور شنیده ایم که خدمات گفتار درمانی، تحت پوشش بیمه نیست و برای استفاده از یارانه دولت هم باید حتما تحت پوشش بهزیستی باشی و کارت معلولیت دریافت کنی. همین طور است؟

در هر شهری، سوای مراکز خصوصی، برخی مراکز گفتار درمانی وجود دارند که زیرنظر مراکز دولتی مثل آموزش و پرورش، بیمارستان‌ها و بهزیستی هستند. این‌ها معمولا با نرخ دولتی، فرد را ویزیت می‌کنند. با همه تلاش‌ها هنوز بیمه‌ها هزینه‌های گفتاردرمانی را تقبل نمی‌کنند. افرادی که دچار مشکلات مالی هستند به مراکز بهزیستی مراجعه کنند. شرایطشان که احراز بشود، به گفتاردرمانگر‌های تحت پوشش بهزیستی ارجاع می‌شوند و بخشی از هزینه هایشان تقبل می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
0
0
خیلی ب فکر بیمارا هستین وخصوصا بچه هایی ک نیاز ب کاردرمانی وگفتار درمانی دارن،از اول شهریور 1401قیمت جلسه گفتار درمانی از 90تومن رسید ب120طبق نرخنامه صنف توانبخشی،الانم ک فروردین 1402هست یهو رسیده ب ۱۷۰.
سالی چندبار افزایش میدین،خجالت داره بچه هایی ک نیاز دارن چ گناهی کردن،مجبوریم جلسات فرزندمون رو یا کنسل کنیم یا کم کنیم.شهرآرا لطفا پیگیری کن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->