به گزارش شهرآرانیوز؛ کوکا کولا بیش از یک دهه پیش برای اولین بار از بطری PlantBottle پرده برداشت که پلاستیک PET آن تا ۳۰ درصد از مواد گیاهی ساخته شده بود. این شرکت در طول این سالها مشغول جایگزینی ۷۰ درصد باقی مانده بود و اکنون با کمک فناوری شرکت Virent شکر ذرت را به هیدروکربنی به نام پارا-زایلین (bPX) و بعد به یک ترفتالیک اسید گیاهی (bPTA) تبدیل میکند.
۳۰ درصد دیگر بطریها از شکری ساخته میشود که بهطور مستقیم به مونواتیلن گلیکول (MEG) تبدیل شده است. «دانا برید»، مدیر تحقیق و توسعه، بستهبندی و پایایی محصولات کوکا کولا میگوید: «چالش اصلی در استفاده از اتانول زیستی مسئله سوخت است. ما به نسل جدیدی از راهکار MEG نیاز داشتیم که این چالش را برطرف کند و در عین حال بتواند از نسل دوم مواد اولیه مثل ضایعات جنگلی یا محصولات جانبی کشاورزی استفاده کند. هدف ما با PET گیاهی، استفاده از مازاد محصولات کشاورزی است تا رد پای کربنی به حداقل برسد.»
کوکا کولا میگوید این فناوری آماده استفاده در مقیاس بالاست و میخواهد تا سال ۲۰۳۰ تمام بطریهای پلاستیکی خود را در اروپا و ژاپن به محصولات گیاهی تبدیل کند. این شرکت در گام نخست در حال حاضر حدود ۹۰۰ بطری PlantBottle تولید کرده است.
«ننسی کوآن»، مدیر ارشد فنی و نوآوری کوکا کولا میگوید: «ما گامهای مهمی برای کاهش استفاده از پلاستیک نفتی غیربازیافتی برداشتهایم و همزمان به سمت اقتصاد دورانی حرکت میکنیم و میخواهیم در هدفی مشترک تا سال ۲۰۵۰ نشر کربن را به صفر برسانیم. به نظر ما پلاستیک گیاهی در آینده نقش مهمی بازی میکند و در راستای اقتصاد دورانی حامی برنامه کاهش رد پای کربنی، رفع اتکا بر سوختهای فسیلی جدید و گردآوری PET خواهد بود.»
منبع: دیجیاتو