آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

علائم مشابه سل و کرونا

  • کد خبر: ۸۵۳۷۵
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
علائم مشابه سل و کرونا
یک فوق تخصص ریه گفت: سل و کرونا علائم مشابهی دارند که عمدتاً شامل سرفه و تب و تنگی نفس هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا مسجدی فوق تخصص ریه اظهار کرد: بیماری سل قدمتی ۷۰ هزار ساله دارد و برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان اورژانس سلامت قلمداد شد. عامل بیماری، باسیل است و انتشار و سرایت آن عمدتاً از فرد مبتلا به دیگران صورت می‌گیرد و مانند ویروس کرونا از طریق تنفس صورت میگیرد.

او ادامه داد: بیماری سل با تشخیص به موقع و مصرف صحیح و منظم دارو در مدت ۶ ماه در بیشتر از ۹۵ درصد موارد منجر به بهبودی می‌شود. با این حال اپیدمی خاموش و بی سر و صدای سل همچنان ادامه دارد و سالیانه ۱۰ میلیون نفر گرفتار این بیماری مسری می‌شوند و یک میلیون نفر نیز از این بیماری فوت می‌کنند.

مسجدی گفت: بیماری سل مهلک‌ترین بیماری عفونی در سطح جهان به شمار می‌آید. این بیماری در همه جا و بین همه افراد دیده می‌شود، اما عمده‌ترین مبتلایان به این بیماری شهروندان کشور‌های با درآمد‌های متوسط و پایین هستند.

او بیان کرد: تقریبا بیش از نیمی از موارد سل در کشور‌های چین، هند، اندونزی، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و آفریقای جنوبی مشاهده می‌شود. باید توجه داشت ۵ تا ۱۵ درصد این افراد دچار بیماری سل فعال می‌شوند و عفونت در سایر مبتلایان به دلیل دفاع سیستم ایمنی بدن مهار می‌شود و تا پایان عمرشان در حالت خاموش باقی می‌ماند.

او اظهار کرد: سل و کرونا علائم مشابهی دارند که عمدتاً شامل سرفه و تب و تنگی نفس هستند. همچنین در هر دو مورد ریه‌ها عضو اصلی گرفتاری و منشأ اصلی انتشار هستند. در مواردی به دلیل ترس از تشخیص کرونا و شباهت با بیماری سل، مبتلایان از مراجعه به مراکز بهداشتی سر باز می‌زنند و در نتیجه درگیر شدن شبکه آزمایشگاهی موج کرونا اثرات زیانباری بر وضعیت بیماری سل تحمیل می‌کند.

این فوق تخصص ریه بیان کرد: طی دو سال شیوع کرونا، نزدیک به ۴۰۰ هزار مورد مرگ اضافی به دلیل بیماری سل رخ داده است. ادامه این روند، برنامه‌های کنترل جدی بیماری سل و مهار آن را تا سال ۲۰۳۰ به شدت به مخاطره می‌اندازد. به عبارتی می‌توان گفت هر عواملی که مردم و سیستم‌های بهداشتی و درمانی را مشغول به خود کند عواقب جبران ناپذیر و خطر سازی را بر اپیدمی خاموش بیماری سل خواهد داشت.

مسجدی افزود: شرایط فعلی کرونا باعث افزایش مرگ و میر بیماران مبتلا به سل به دلیل کاهش بیماریابی، تشخیص و درمان این بیماری شده است. بر اساس آمار اداره کل کنترل بیماری سل و جذام وزارت بهداشت و درمان، طی  ۵ سال اخیر میزان شناسایی موارد  مبتلا به سل نسبت به سال‌های قبل از کرونا ۲۸ درصد کاهش یافته است.

او بیان کرد: تاخیر در مراجعه، تشخیص و درمان منجر به افزایش سرایت سل به ویژه در داخل خانواده‌ها و افزایش موارد مرگ و و زیاد شدن مقاومت دارویی میکروب سل می‌شود.

مسجدی تصریح کرد: بنابراین ضمن آگاهی بخشی مردم در مورد کرونا باید علائم بیماری سل نیز گوشزد شود و کادر‌های بهداشت و درمان را نیز نسبت به بیماری سل مستمر آگاهی داد تا زحمات چند دهه‌ای که برای کنترل بیماری سل انجام شده هدر نرود.

منبع: باشگاه خبرنگاران 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->