مشکلات ناشی از «شکاف لب» در کودکان مرگ ۴ کودک زیر ۵ سال با مواد مخدر در خراسان رضوی مرگ نوجوان ۱۱۰ کیلویی زیر تیغ جراحی زیبایی در تهران غرق‌شدگی در بهار ۱۴۰۳ جان ۲۸۳ ایرانی را گرفت قتل مادربزرگ و عمو به‌خاطر ارثیه در جنوب تهران نجات ۴۵۵۰ فرزند از سقط جنین خودکشی عروس ۲۴ ساله به علت اختلاف بر سر تالار عروسی! افشای شکنجه وحشیانه پسر معلول در اسارتگاه مرد بی‌رحم برادرکشی بیخ گوش مادر و خواهر | جسد برادرم را در باغچه دفن کردم قطع عضو شهروند تهرانی در قدرت‌نمایی اراذل و اوباش| دو شرور سابقه دار دستگیر شدند حریق یک کارگاه بزرگ چندمنظوره در جاده سیمان| یک آتش نشان مصدوم شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی نتیجه پایه یازدهم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج (۹ مرداد ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۸ هزار گذرنامه زیارتی در خراسان رضوی درمان جدید برای طاسی سر مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی
سرخط خبرها

واکسن ایرانی آنفلوانزا مجوز گرفت + جزئیات

  • کد خبر: ۸۶۳۵۹
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۱
واکسن ایرانی آنفلوانزا مجوز گرفت + جزئیات
رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو با اشاره به صدور مجوز مصرف واکسن آنفلوانزای ایرانی از استفاده از واکسن «نورا» به عنوان دوز بوستر خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، رضا مساعد در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مطالعات بالینی واکسن‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام و اثربخشی و عوارض واکسن‌های مصرف شده، بررسی شد. بر این اساس تمام واکسن‌هایی که وارد کشور شدند، اثربخشی داشتند و این اثربخشی قابل قبول بوده است و واکسن‌ها می‌توانند ایمنی مناسب جمعی ایجاد کنند.

وی افزود: میزان عوارضی که از واکسن‌ها گزارش شد نسبت به ابتلا کم بود و واکسن‌ها در کمتر از یک درصد افراد واکسینه شده دچار عارضه شدید ناشی از تزریق شدند که این عدد قابل مقایسه با ابتلا به کرونا نبود.

مساعد ادامه داد: میزان تولید آنتی‌بادی‌ها سطوح مختلفی دارد و هنوز دنیا نمی‌تواند سطح آنتی‌بادی اثربخش را اعلام کند و تولید حداقلی آنتی‌بادی در ۱۰۰ درصد افراد واکسینه شده چه با واکسن تولید داخل و چه وارداتی صورت گرفته بود.

مساعد درباره واکسن آنفلوآنزای ایرانی اعلام کرد: بیش از ۲ سال است که روی واکسن آنفلوآنزای ایرانی کار شده است و سال گذشته در جریان داوری‌ها مجوز صادر نشد تا مطالعات تکمیل شود و مطالعه را در جمعیت یک‌هزار نفره انجام دادند و در نهایت این واکسن مجوز مصرف گرفت. تزریق واکسن آنفلوآنزا ارتباطی با ابتلا به کرونا ندارد، اما در جمعیت خاص افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینه‌ای و... توانسته میزان ابتلا و بستری به دنبال بیماری‌های تنفسی را کاهش دهد؛ واکسن ایرانی آنفلوآنزا در مطالعه کارآزمایی بالینی با نمونه خارجی مقایسه شد و پس از قطعیت ایمنی و اثربخشی در مقایسه با نمونه خارجی تاییدیه برای مصرف در داخل کشور را گرفت.

وی بیان داشت: درمورد واکسن رازی و فخرا مطالعه با پلاسیبو (دارونما) را حذف کردیم و مطالعه را مقایسه با تزریق سینوفارم ادامه دادیم؛ درمورد واکسن نورا هم فاز سوم را به صورت مطالعات دوز یادآور پیش خواهیم برد. واکسن نورا با توجه به پلتفرم پروتئینی که دارد مقرر شد به عنوان دوز بوستر در صورت مطلوب بودن نتایج فاز دوم در فاز ۳ کارآزمایی بالینی به ۱۰ هزار نفر تزریق شود.

وی ادامه داد: ما دستورالعمل طراحی کردیم که واکسنی می‌تواند وارد کارآزمایی بالینی کودکان شود که ایمنی واکسن در حداقل ۱۵ هزار نفر بزرگسال ثابت شده باشد و ما از نتایج آن اطمینان حاصل کرده باشیم و بعد از آن وارد مطالعه زیر ۱۸ سال شود و در صورتی می‌تواند وارد مطالعه زیر ۱۲ سال شود که مطالعه زیر ۱۸ سال را تمام کرده باشد.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی دستورالعمل طراحی کردیم تا واکسن‌هایی که در بیش از ۱۰ هزار نفر تزریق شده‌اند به عنوان دوز تقویتی تزریق شوند و واکسن فخرا و رازی می‌توانند برای دوز بوستر، کارآزمایی بالینی ارائه کنند و واکسن نورا به عنوان دوز بوستر با رعایت شرایط در نظر گرفته شده استفاده خواهد شد.

مساعد اضافه کرد: وقتی سبد واکسیناسیون داخلی گسترده است باید به هر واکسن مسیر مشخصی بدهیم تا بتوان مشکلات مختلف کشور را برطرف کرد. واکسن "اسوید" هم پروتکل فاز یک را داده است و منتظر هستیم کمیته اخلاق مجوزش را صادر کند تا مطالعه آن آغاز شود. واکسن اکتورکو هم تولید شده است و اطلاعات آن برای شرکت "گامالیا" صادر شد و بعد از تایید آن‌ها برای غذا و دارو ارسال می‌شود.

وی یادآور شد: واکسن سینوفارم و پاستوکووک در مصرف گروه سنی بالای ۳ سال تاییدیه گرفتند و مشخص شد فعلا در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ تزریق شود و در مراحل بعد رده سنی کاهش می‌یابد. هر هفته بر اساس میزان واکسیناسیون کشوری، کمیته واکسیناسیون تصمیم می‌گیرد تا چه‌قدر سن تزریق را کاهش دهد.

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو گفت: تا این لحظه عارضه جدی از تزریق واکسن به نوجوانان نداشتیم. واکسن پاستور برای بزرگسالان سه دوزی و برای اطفال دو دوزی است. همانطور که در بزرگسالان سبد واکسیناسیون متنوع است سعی کردیم در کودکان هم چنین باشد و از این رو پاستوکووک هم اضافه شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->