دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه
سرخط خبرها

چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟

  • کد خبر: ۸۶۸۰۴
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟
طعم فلز در دهان که به آن «دیسژوزیا» هم گفته می‌شود، یک نوع اختلال چشایی است. این اختلال باعث می‌شود حتی زمانی که چیزی در دهان وجود ندارد، طعم فلز را در دهانتان حس کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، دلایل زیادی مانند مصرف دارو، بارداری و عفونت سینوسی باعث بوی فلز در دهان می‌شود که باید جدی گرفته شود.

احساس طعم فلز در دهان می‌تواند به آن چه شما می‌خورید مرتبط باشد، اما این امکان هم وجود دارد که این احساس به موارد زیر هم مربوط شود از جمله:

مصرف دارو‌های خاص

شایع‌ترین علت احساس طعم فلزی در دهان، دارو‌ها هستند.

آنتی بیوتیک، آنتی هیستامین، مکمل‌های بدون نسخه و دارو‌های فشار خون همه به  دلیل داشتن عارضه جانبی، عامل احساس طعم فلزی شناخته شده اند. دلیل این موضوع این است که وقتی شما این دارو‌ها را مصرف می‌کنید، بدن آن‌ها را جذب‌ می‌کند و درنتیجه این مواد آزاد و در بزاق دفع می‌شود که نتیجه نهایی آن، اغلب احساس طعم فلز در دهان است.  یکی دیگر از عارضه‌های جانبی دارویی، خشکی دهان است که می‌تواند باعث ایجاد طعم و مزه فلزی شود.

بارداری

تغییر در حس طعم و مزه در دوران بارداری متداول است. تغییرات در جوانه‌های چشایی ممکن است به دلیل برخی از تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این تغییر معمولاً در سه ماه اول اتفاق می‌افتد و به طور معمول در سه ماه دوم از بین می‌رود.

ضعیف بودن بهداشت دهان و دندان

مراقبت و تمیز نکردن دندان‌ها می‌تواند منجر به بیماری لثه و پریودنتیت شود که این بیماری در مراحل ابتدایی، می‌تواند باعث احساس طعم فلز در دهان شود. مراجعه به دندان پزشک هر شش ماه یک بار برای معاینه و تمیز کردن دندان ها، وضعیت بهداشت دهان و دندان‌ها را به روز می‌کند و در ضمن می‌تواند فرصتی برای شما باشد تا دندان پزشک بتواند درباره ایجاد و حفظ عادت‌های بهداشتی بهتر، به شما کمک کند.

عفونت سینوسی، آلرژی

احتقان مرتبط با عفونت‌های تنفسی ممکن است باعث ایجاد طعم ناخوشایند یا طعم فلزی در دهان شود. در این شرایط، طعم مخاط موجود در بینی و گلو، روی زبان احساس می‌شود. مشکلات سینوس می‌تواند شامل مواردی از سرماخوردگی و عفونت‌های سینوسی گرفته تا عفونت گوش میانی و پولیپ بینی باشد.

کمبود یا زیاد بودن روی در بدن

نارسایی چشایی که احساس یک طعم غیر طبیعی یا اختلال در طعم در دهان است، می‌تواند در اثر کمبود روی ایجاد شود. افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های غذایی، بیش از حد روی دریافت می‌کنند، می‌توانند دچار حالت تهوع، درد شکمی و نارسایی چشایی یا همان احساس طعم فلزی در دهان شوند.

شیمی درمانی

یکی از عوارض شایع شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان، علاوه بر حالت تهوع، احساس طعم فلزی در دهان است. مشابه با دیگر داروها، دارو‌هایی با مزه تلخ که به خون تزریق می‌شود، همراه جریان خون می‌تواند وارد بزاق شود که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان بیماران سرطانی می‌شود.

مسمومیت با جیوه

یکی از آثار جانبی مسمومیت با جیوه، احساس طعم فلزی در دهان است.  البته علایم شدیدتر این مسمومیت مانند مشکلات عصبی بیشتر نگران کننده است. مسمومیت با جیوه می‌تواند ناشی از کار در یک مکان صنعتی یا به دلیل خوردن ماهی آلوده به متیل جیوه باشد.

ابتلا به بیماری کبد یا کلیه

اگرچه این موضوع نادر است، اما ابتلا به بیماری کبد یا کلیه نیز می‌تواند طعم فلزی در دهان شما ایجاد کند. این بیماری باعث ایجاد مواد شیمیایی در بدن می‌شود که این مواد داخل بزاق آزاد و باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری شدید کلیه، در بزاق خود مقدار اضافی آمونیاک دارند که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->