مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند ایران تا ۱۴۳۰ پیرترین کشور جهان می‌شود معرفی بهترین جایگزین‌ها برای تخم‌مرغ کاهش تردد روزانه وسایل نقلیه در سطح راه‌های کشور نسبت به نوروز سال گذشته اورژانس پیش‌بیمارستانی آماده خدمت‌رسانی در روز عید سعید فطر ۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند صدور هشدار هواشناسی و پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۶ استان کشور (۱۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟

  • کد خبر: ۸۶۸۰۴
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟
طعم فلز در دهان که به آن «دیسژوزیا» هم گفته می‌شود، یک نوع اختلال چشایی است. این اختلال باعث می‌شود حتی زمانی که چیزی در دهان وجود ندارد، طعم فلز را در دهانتان حس کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، دلایل زیادی مانند مصرف دارو، بارداری و عفونت سینوسی باعث بوی فلز در دهان می‌شود که باید جدی گرفته شود.

احساس طعم فلز در دهان می‌تواند به آن چه شما می‌خورید مرتبط باشد، اما این امکان هم وجود دارد که این احساس به موارد زیر هم مربوط شود از جمله:

مصرف دارو‌های خاص

شایع‌ترین علت احساس طعم فلزی در دهان، دارو‌ها هستند.

آنتی بیوتیک، آنتی هیستامین، مکمل‌های بدون نسخه و دارو‌های فشار خون همه به  دلیل داشتن عارضه جانبی، عامل احساس طعم فلزی شناخته شده اند. دلیل این موضوع این است که وقتی شما این دارو‌ها را مصرف می‌کنید، بدن آن‌ها را جذب‌ می‌کند و درنتیجه این مواد آزاد و در بزاق دفع می‌شود که نتیجه نهایی آن، اغلب احساس طعم فلز در دهان است.  یکی دیگر از عارضه‌های جانبی دارویی، خشکی دهان است که می‌تواند باعث ایجاد طعم و مزه فلزی شود.

بارداری

تغییر در حس طعم و مزه در دوران بارداری متداول است. تغییرات در جوانه‌های چشایی ممکن است به دلیل برخی از تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این تغییر معمولاً در سه ماه اول اتفاق می‌افتد و به طور معمول در سه ماه دوم از بین می‌رود.

ضعیف بودن بهداشت دهان و دندان

مراقبت و تمیز نکردن دندان‌ها می‌تواند منجر به بیماری لثه و پریودنتیت شود که این بیماری در مراحل ابتدایی، می‌تواند باعث احساس طعم فلز در دهان شود. مراجعه به دندان پزشک هر شش ماه یک بار برای معاینه و تمیز کردن دندان ها، وضعیت بهداشت دهان و دندان‌ها را به روز می‌کند و در ضمن می‌تواند فرصتی برای شما باشد تا دندان پزشک بتواند درباره ایجاد و حفظ عادت‌های بهداشتی بهتر، به شما کمک کند.

عفونت سینوسی، آلرژی

احتقان مرتبط با عفونت‌های تنفسی ممکن است باعث ایجاد طعم ناخوشایند یا طعم فلزی در دهان شود. در این شرایط، طعم مخاط موجود در بینی و گلو، روی زبان احساس می‌شود. مشکلات سینوس می‌تواند شامل مواردی از سرماخوردگی و عفونت‌های سینوسی گرفته تا عفونت گوش میانی و پولیپ بینی باشد.

کمبود یا زیاد بودن روی در بدن

نارسایی چشایی که احساس یک طعم غیر طبیعی یا اختلال در طعم در دهان است، می‌تواند در اثر کمبود روی ایجاد شود. افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های غذایی، بیش از حد روی دریافت می‌کنند، می‌توانند دچار حالت تهوع، درد شکمی و نارسایی چشایی یا همان احساس طعم فلزی در دهان شوند.

شیمی درمانی

یکی از عوارض شایع شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان، علاوه بر حالت تهوع، احساس طعم فلزی در دهان است. مشابه با دیگر داروها، دارو‌هایی با مزه تلخ که به خون تزریق می‌شود، همراه جریان خون می‌تواند وارد بزاق شود که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان بیماران سرطانی می‌شود.

مسمومیت با جیوه

یکی از آثار جانبی مسمومیت با جیوه، احساس طعم فلزی در دهان است.  البته علایم شدیدتر این مسمومیت مانند مشکلات عصبی بیشتر نگران کننده است. مسمومیت با جیوه می‌تواند ناشی از کار در یک مکان صنعتی یا به دلیل خوردن ماهی آلوده به متیل جیوه باشد.

ابتلا به بیماری کبد یا کلیه

اگرچه این موضوع نادر است، اما ابتلا به بیماری کبد یا کلیه نیز می‌تواند طعم فلزی در دهان شما ایجاد کند. این بیماری باعث ایجاد مواد شیمیایی در بدن می‌شود که این مواد داخل بزاق آزاد و باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری شدید کلیه، در بزاق خود مقدار اضافی آمونیاک دارند که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->