پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خرمالو را با این روش‌ها سالم نگه دارید

  • کد خبر: ۸۷۷۴۴
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
خرمالو را با این روش‌ها سالم نگه دارید
خرمالو از میوه‌های پرطرفدار است که در فصل پاییز مهمان خانه‌های ماست. این میوه بسیار مغذی است اما عمر نگهداری پایینی دارد. خرمالو می‌تواند به‌صورت رسیده یا نارس خریداری شود که در هر حالت شرایط نگهداری آن متفاوت است.

به گزارش شهرآرانیوز، خرمالو از میوه‌های پرطرفدار فصل پاییز بوده و بسیار مغذی است، اما عمر نگهداری پایینی دارد. خرمالو می‌تواند به صورت رسیده یا نارس خریداری شود که در هر حالت، شرایط نگهداری آن متفاوت است.

خرمالوی رسیده در دمای اتاق فقط تا دو روز کیفیت خود را حفظ می‌کند، در حالی‌که در یخچال تا پنج شش روز قابل نگهداری است. هر چند با افزایش زمان نگهداری بافت آن بسیار نرم می‌شود. اگر قصد دارید خرمالو را در دمای اتاق نگه دارید، حتما آن را در سبد قرار دهید و به دور از نور خورشید نگهداری کنید.

در صورتی که قصد دارید خرمالو را در بازه زمانی بیشتر از دو روز مصرف کنید، حتما آن را به یخچال انتقال دهید. خرمالو‌های نارس مدت بیشتری در دمای اتاق قابل نگهداری بوده‌اند و معمولا در چهار یا پنج روز به‌تدریج می‌رسند.

برای تسریع در رسیدن خرمالو، می‌توانید آن‌ها را در کیسه‌های کاغذی قهوه‌ای قرار دهید و یک سیب یا موز را در کیسه بگذارید. این میوه‌ها سرعت رسیدن را افزایش می‌دهند.

خرمالو‌های پوست‌گیری‌شده یا برش‌خورده باید حداکثر تا یک ساعت مصرف شوند، در غیر این صورت دچار تغییر طعم می‌شوند و باید آن‌ها را دور بیاندازید.

اگر قصد دارید خرمالو را در یخچال نگهداری کنید، از ظرف دربسته یا کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنید. خرمالو را تنها در زمان مصرف بشویید.

خرمالو شستن، قبل از نگهداری در یخچال سبب افزایش سرعت رسیدن و نرم‌شدن آن می‌شود. اگر خرمالوی رسیده را در کشوی مربوط به میوه‌ها قرار می‌دهید، دقت کنید برخی میوه‌ها مثل موز و سیب به‌دلیل تولید گاز اتیلن سبب تسریع در رسیدن و در نتیجه کاهش ماندگاری میوه می‌شوند.

خرمالوی نارس نیز به همین روش در یخچال قابل نگهداری است. با این تفاوت که می‌توانید سرعت رسیدن آن را با قراردادن در کنار برخی میوه‌های ذکر شده، تسریع کنید.

خرمالو می‌تواند به‌صورت میوه کامل، برش‌خورده یا حتی پوره در فریزر نگهداری شود که دو مورد اول حداکثر تا شش ماه و پوره تا یک سال در این شرایط، قابل نگهداری است.

خرمالو‌های نارس را فریز نکنید و اجازه دهید که قبل از فریز کاملا برسند، زیرا وقتی آن‌ها از انجماد خارج می‌شوند، قابل رسیدن نیستند و با یک میوه گس روبرو خواهید شد.

میوه‌های رسیده را به صورت تک‌تک، منجمد کنید. سپس آن‌ها را با پوشش‌های نازک پلاستیکی بپوشانید تا مطمئن شوید از سوختگی ناشی از انجماد که در زمان‌های طولانی نگهداری در فریزر رخ می‌دهد، در امان است.
اگر می‌خواهید اسلایس‌ها را منجمد و نگهداری کنید، ابتدا آن‌ها را به صورت جدا جدا روی سینی قرار دهید و فریز کنید تا از چسبیدن آن‌ها به یکدیگر جلوگیری شود. سپس آن‌ها را به یک ظرف دربسته یا کیسه‌های مخصوص فریزر منتقل کنید. این مرحله باید سریع انجام شود، در غیر این صورت ممکن است ذوب شوند و به هم بچسبند.

خرمالو به دلیل محتوای رطوبت و قند بالا در صورت کم‌توجهی به شرایط نگهداری، بسیار سریع کیفیت خود را از دست می‌دهد. هر چه دمای نگهداری بالاتر باشد، سرعت افت کیفیت نیز افزایش می‌یابد. نگهداری در یخچال نیز به معنای توقف واکنش‌های رسیدن نیست.

در صورتی که این میوه بیش از پنج روز در یخچال نگهداری شود، بیش از حد رسیده و بافت و طعم آن دستخوش تغییر می‌شود.

خرمالو به مرور، دچار تغییر در ظاهر، مزه و بو می‌شود. از نخستین علائم افت کیفیت خرمالو، پیدایش نقاط نرم در گوشت میوه است.

در صورت مشاهده لکه‌های سیاه ممکن است آن لکه‌ها کپک باشند، پس احتیاط کنید و اگر تعداد این نقاط سیاه زیاد بود، کل میوه را دور بیاندازید.

خرمالوی تازه، بوی قوی و خوشایندی دارد. هرگونه بوی غیر طبیعی و ایجاد طعم تلخ یا ترش، نشانه خراب شدن آن است.

در زمان خرید به بافت خرمالو دقت کنید؛ خرمالو‌هایی که با یک فشار کوچک احساس نرمی در آن می‌کنید، ماندگاری کمتری دارند.

پس از خرید، خرمالوی رسیده را به درستی جابجا کنید. هرگز حجم زیادی از میوه‌ها را روی هم نچینید و آن‌ها را به‌صورت تک‌لایه در ظروف یا سبد‌های پلاستیکی خریداری کنید.

هرگونه فشار باعث ترکیدن آن‌ها می‌شود و گوشت میوه در معرض هوا و آلودگی‌های سطح میوه قرار می‌گیرد. درباره خرمالو‌های نارس به دقت زیادی نیاز نیست، اما اگر به آن‌ها فرصت رسیدن می‌دهید، به‌طور مداوم، آن‌ها را بررسی و میوه‌های رسیده را از بقیه جدا کنید.

منبع: صداوسیما

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->