معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

بررسی رویای خودرویی وزارت صمت | صادرات یک میلیون خودرو محقق می شود؟

  • کد خبر: ۸۷۹۷۷
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۶
بررسی رویای خودرویی وزارت صمت | صادرات یک میلیون خودرو محقق می شود؟
در حالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت رویای صادرات یک میلیون دستگاهی در سال ۱۴۰۴ را در سر می‌پروراند، آمار هفت ماه امسال نشان می‌دهد صدور خودروهای ایرانی به آن سوی مرزها روندی رو به افت را به خود می‌بیند.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق گزارش‌های ارائه شده به بورس توسط سه خودروساز بزرگ کشور، در هفت ماه امسال آمار صادرات خودروسازان تنها هزار و ۱۸۷ دستگاه در قالب خودرو کامل و قطعات بوده است. در این بین، ایران‌خودرو صادراتی تنها ۱۶ دستگاهی داشته و سایپا نیز آمار هزار و ۱۷۱ دستگاهی را به ثبت رسانده است. سایپایی‌ها البته فقط ۲۱۱ دستگاه خودروی کامل (CBU) را در هفت ماه امسال صادر کرده‌اند و باقی آمار صادراتی آنها به بخش قطعات مربوط می‌شود.

این آمار بسیار ضعیف، طرح وزارت صمت برای صادرات یک میلیون دستگاهی خودرو در سال ۱۴۰۴ را با ابهام مواجه کرده است. طبق این طرح، قرار است تولید خودرو در کشور طی سال ۱۴۰۴ به سه میلیون دستگاه برسد و یک میلیون دستگاه آن نیز صادر شود. هرچند تیراژ سه میلیون دستگاهی نیز برای خود رویایی بزرگ است، اما صادرات یک میلیون دستگاهی، هم رویایی‌تر است و هم چالشی‌تر. خودروسازان ایرانی هرچند در گذشته اوضاع صادراتی بهتری داشتند، اما همان زمان نیز امکان حضور در بازارهای صادراتی بزرگ جهان را پیدا نکردند. مقصد اصلی خودروهای صادراتی ایران طی این سال‌ها، کشورهای منطقه به خصوص عراق بوده که آنها نیز دیگر رونق نسبی گذشته را ندارند.

کیفیت ضعیف، قیمت بالا و البته خدمات پس از فروش نامناسب در کنار سخت شدن رقابت، دلایل اصلی کاهش رغبت مشتریان خارجی به خودروهای ایرانی به شمار می‌روند. صنعت خودروی ایران در حال حاضر با چالش‌های فراوانی روبه‌رو است، از جمله تحریم و کمبود نقدینگی. مساله قیمت‌گذاری دستوری نیز هنوز حل نشده، هرچند البته احتمال اصلاح قیمت‌ها (تا حدی که خودروسازان زیان نکنند) وجود دارد. با این حال زیان انباشته و چالش‌های تحریم کماکان سرجای خود هستند و بعید به نظر می‌رسد تا رفع کامل آنها، خودروسازان بتوانند صادرات خود را توسعه دهند. برای حضور در بازارهای صادراتی، کیفیت و قیمت حرف اول را می‌زند، بنابراین اگر قرار است روزی روزگاری به صادرات یک میلیون دستگاهی برسیم، نیاز است سطح کیفی خودروها تا حد امکان بالا برود و قیمت تا حد امکان پایین باشد.

نکته دیگر اینجاست که برای تحقق صادرات یک میلیون دستگاهی در سال ۱۴۰۴، نیاز به تعریف بازارهای جدید و صد البته توسعه بازارهای فعلی است. در حال حاضر عراق اصلی‌ترین بازار خودروهای صادراتی ایران به شمار می‌رود که طی این سال‌ها حضور خودروهای داخلی در آن به دلایل مختلف رو به ضعف رفته است. بنابراین نیاز به بازسازی بازار عراق و امثال آن وجود دارد تا چنین بازارهایی بتوانند بخشی از بار صادرات یک میلیون دستگاهی را به دوش بکشند. طبعا یافتن بازارهای جدید نیز دیگر اقدام مهمی است که در راستای دستیابی به رویای صادرات یک میلیون دستگاهی باید برای انجام آن برنامه‌ریزی شود.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->