کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴ تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد
سرخط خبرها

۱۰ زلزله قدرتمند دنیا را بشناسید

  • کد خبر: ۸۷۹۸۵
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۶
۱۰ زلزله قدرتمند دنیا را بشناسید
به‌بهانه زمین‌لرزه روز گذشته، در این گزارش به مرور ده زلزله قوی در جهان می‌پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از گاردین، قوی ترین زلزله های ثبت شده دنیا را در ادامه بخوانید: 

۲۲ می ۱۹۶۰ - شیلی

بزرگی ۹.۵

بزرگترین زلزله‌ای که در تاریخ اتفاق افتاده، زلزله ۹.۵ ریشتری ۱۹۶۰ در جنوب شیلی است که ساعت ۳۷ و ۱۱ دقیقه بعدازظهر یک روز یکشنبه، حدود ۱۶۵۵ کشته، هزاران زخمی و دو میلیون بی‌خانمان بر جای گذاشت.

بندر پورتو سائودرا در سونامی پس از این زلزله نابود شد و آسیبی بالغ بر ۵۵۰ میلیون دلار در پی داشت.

گفته می‌شود این زمین‌لرزه در عمق ۳۳ کیلومتری زمین روی داد و علاوه بر وقوع سونامی و خسارات فراوان آن، باعث رانش زمین به شکل گسترده شد.

یک روز بعد آتشفشان Puyehue در ناحیه دریاچه شیلی خاکستر و مواد مذاب را تا ارتفاع ۶۰۰۰ متری پرتاب کرد و به مدت یک هفته در آسمان منطقه خاکستری بود.

 

۲۸ مارس ۱۹۶۴ - پرنس ویلیام صدا، آلاسکا

بزرگی ۹.۲

خلیج آلاسکا

۲۶ مارس ۱۹۶۴، ۷ فروردین ۱۳۴۳، ساعت ۵ و ۳۶ دقیقه بعدازظهر، زلزله‌ای به بزرگی ۹.۲ ریشتر در آلاسکا به وقوع پیوست.

این زلزله در عمق ۲۳ کیلومتری زمین به وقوع پیوست و باوجود خسارات فراوان تنها ۱۳۹ کشته برجای گذاشت.

این زمین‌لرزه سونامی با موج‌هایی به ارتفاع ۶۷ متردر پی داشت که ۳۱۱ میلیون دلار خسارت در پی داشت.

 

۲۶ دسامبر ۲۰۰۴ - خارج از ساحل غربی سوماترا شمالی

بزرگی ۹.۱

مرگبارترین سونامی در تاریخ که در ۱۴ کشور در سراسر آسیا و شرق آفریقا احساس شد، مربوط به زمین‌لرزه ۹.۱ جزیره سوامترا اندونزی بود.

یکی از مرگ‌بارترین زلزله‌های تاریخ در نزدیکی جزیره سوماترای اندونزی به وقوع پیوست. زلزله صبح روز ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴، ۶ دی ۱۳۸۳ رخ داد.

این زلزله در عمق ۳۰ کیلومتری زمین روی داد که علاوه بر ویرانی‌های خود، سونامی وحشتناکی را ایجاد کرد که باعث ایجاد خسارت به ۱۴ کشور شد.

ارتفاع امواج ایجادشده در پی این سونامی به ۵۰ متر هم می‌رسید.

زلزله باعث کشته شدن نزدیک به ۲۳۰ هزار نفر و بی‌خانمان شدن نزدیک به یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار نفر شد.

 

۴ نوامبر ۱۹۵۲ - کامچاتکا

بزرگی ۹

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۹ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین ریشتر در ۴ نوامبر ۱۹۵۲، ۱۳ آبان ۱۳۳۱، ساعت ۴ بعدازظهر کامچاتکا را لرزاند.

زلزله اصلی در ۱۳۰ کیلومتری کامچاتکا و در عمق ۴۵ کیلومتری زمین روی‌داد، اما سونامی پس از زلزله، بسیار مرگ‌بارتر از خود زلزله بود.

موج‌هایی که این سونامی ایجاد کرد تا ارتفاع ۱۸ متر هم رسید.

در آن زمان «کامچاتکا» فقط ۶ هزار نفر جمعیت داشت که نزدیک به نیمی از این جمعیت، یعنی ۲۳۳۶ نفر براثر این زلزله کشته شدند.

 

۱۳ اوت ۱۸۶۸ - آریکا، پرو (اکنون بخشی از شیلی است)

بزرگی ۹

نیروی سونامی ایجاد شده در پی این زمین‌لرزه حتی در سواحل هاوایی نیز احساس شد و شهری در منطقه «آرکیپا» (Arequipa) در آمریکای جنوبی را نابود کرد.

دست‌کم ۲۵۰۰۰ نفر در این منطقه جان خود را از دست دادند.

چهار ساعت پس از شوک اول ناشی از زلزله، امواجی به اندازه ۱۶ متر سواحل شیلی را درنوردیدند.

 

۲۶ ژانویه ۱۷۰۰ - ساحل شمالی اقیانوس آرام آمریکا

بزرگی ۹ (برآورد شده)

تنها مورد از زمین‌لرزه‌های مربوط به آمریکای شمالی در نزدیکی جزیره ونکوور رخ داد که نشان می‌دهد جامعه بزرگ خلیج «پیکانا» توسط یک موج بزرگ پاک شده است.

این زلزله در اقیانوس آرام و نزدیکی سواحل غربی مشترک آمریکا و کانادا رخ داد.

در ارتباط با آمار خسارت جانی و مالی این فاجعه آمار دقیقی نیست، اما گزارش‌هایی در این مورد وجود دارد که دهکده‌های ژاپن و مناطق مسکونی در غرب آمریکا کاملا زیر آب رفتند.

 

۲۷ فوریه ۲۰۱۰ - خاموش Bio-Bio، شیلی

بزرگی ۸.۸

در ۲۷ فوریه ۲۰۱۰، ۸ اسفند ۸۸، زلزله‌ای به بزرگی ۸.۸ ریشتر شهر «کنسپسیون» شیلی را لرزاند. این زلزله در عمق ۳۵ کیلومتری زمین رخ داد و باعث ایجاد سونامی شد.

سونامی ناشی از این زلزله آن‌قدر شدید بود که مقامات ۵۳ کشور مجبور به اعلام‌خطر بروز سونامی شدند.

زلزله باوجود استحکامات خوب ساختمانی در شیلی، حدود ۷۰۰ کشته برجای گذاشت.

 

۱۳ ژانویه ۱۹۰۶ - ساحل اکوادور

بزرگی ۸.۸

در پی این زلزله ۸.۸ ریشتری که در حدود ۱۰۷ سال پیش در مرز کلمبیا و اکوادور اتفاق افتاد، حدود ۱۵۰۰ نفر کشته و حدود ۵۰۰۰ نفر زخمی شدند و سونامی بزرگی سراسر اقیانوس آرام را در نوردید.

 

۱ نوامبر ۱۷۵۵ - لیسبون

بزرگی ۸.۷

این زمین‌لرزه تقریبا کل لیسبون را تخریب کرد و یک چهارم جمعیت این شهر را از بین برد؛ در پی این زلزله که در شمال آفریقا، فرانسه و شمال ایتالیا نیز احساس شد سونامی و آتش سوزی رخ داد.

«ولتر» شاعر معروف یک شعر در مورد زلزله نوشت و آن را فاجعه دانست.

 

۱۵ اوت ۱۹۵۰ - آسام تبت

بزرگی ۸.۶

زلزله آسام-تبت در ۱۵ اوت ۱۹۵۰، ۲۴ مرداد ۱۳۲۹، با قدرتی در حدود ۸.۷ ریشتر در عمق ۱۵ کیلومتری زمین روی داد.

این زلزله که مرکز آن در رشته‌کوه‌های هیمالیا بود، باوجود کوهستانی بودن و کم‌جمعیت بودن منطقه، حدود ۴۸۰۰ کشته برجای گذاشت.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->