به گزارش شهرآرانیوز، پیاز از سبزیجاتی است که در سالیان دور برای افزایش قدرت به بردههای مشغول ساخت اهرام ثلاثه و همین طور ورزشکاران قبل از بازی المپیک داده میشد. برای التیام زخمهای عفونی از پیاز تازه به صورت موضعی نیز استفاده میکردند، چون پیاز آلودگیها را به خود جذب و زخم یا هوای محیط را ضدعفونی میکند. از آنجا که خانوادهها پرسشهای زیادی درباره پیاز دارند به برخی از خواص متمایز و شگفتانگیز پیاز اشاره میکنیم.
پیاز غنی از مواد مغذی است، به این معنی که کالری کمی دارد، اما سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. این سبزی همچنین دارای ویتامین C زیادی است که در تنظیم سلامت سیستم ایمنی بدن، تولید کلاژن، ترمیم بافت، جذب آهن و مراقبت از سلولها در برابر سرطان مفید است.
پیاز با التهابهای بدن مقابله میکند و سطح کلسترول خون را کاهش میدهد که خطر بیماریهای قلبی را هم کم میکند. همچنین به کاهش فشار خون بالا کمک و از لخته شدن خون و سکته قلبی جلوگیری میکند.
خوردن پیاز میتواند به کنترل قند خون کمک کند، این موضوع به طور ویژه در افرادی که پیشزمینه دیابت در آنها وجود دارد بسیار مهم است؛ بنابراین پیشنهاد میشود در غذا یا در کنار آن به صورت خام مقدار مشخصی پیاز مصرف شود.
یک مطالعه نشان داد زنان سالمند که بیشتر اوقات پیاز میخورند، بیش از ۲۰ درصد خطر شکستگی مفصل ران را در مقایسه با کسانی که هرگز پیاز نخوردهاند کاهش دادهاند.
پیاز منبع غنی فیبر و پری بیوتیک است که برای سلامت روده لازم است.
ویتامینهای A و C و همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در پیاز از پوست انسان در برابر اشعههای مضر خورشید محافظت میکند. همچنین گوگرد موجود در پیاز به نرمی و از بین بردن قارچهای پوستی که در دوران سالمندی شایع است کمک میکند.
منبع: همشهری آنلاین