ارائه خدمات درمانی ۲۴ ساعته و رایگان هلال احمر در ۶۰ هتل مکه قطعی برق و هرج‌ومرج در خیابان‌ها | چه کسی مسئول مدیریت و ایمنی تقاطع‌هاست؟ ۲۵ اردیبهشت، روز ملی مرتع و مرتع‌داری شد وزیر کار: احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ صادر می‌شود جدایی بحرین؛ استقلال یا واگذاری؟ ۲ کارگاه تولید فراورده‌های دارویی گیاهی غیرمجاز در مشهد شناسایی و پلمب شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) چرا نان‌خامه‌ای دشمن درجه‌یک سلامتی است؟ حمایت ویژه بیمه سلامت از ۲۵۰ بیماری خاص | اعتبار بیش از ۱۲ همتی برای درمان بیماران پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | توده گردوخاک عربی در راه ایران افزایش گردش ویروس کرونا در کشور | در اماکن عمومی ماسک بزنید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) «عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب دارو‌های تقلبی و ادعا‌های دروغین درمان با دارو‌های گیاهی طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر!
سرخط خبرها

نیت و قصد درونی معجزه می‌کند

  • کد خبر: ۸۸۲۶
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۱
نیت و قصد درونی معجزه می‌کند
حجت الاسلام محمدرضا زائری کارشناس مسائل فرهنگی
ما آدم‌ها معمولا توجهمان بیشتر به ظواهر و مظاهر مادی زندگی، یعنی چیز‌هایی است که به چشم می‌بینیم و با دست لمس می‌کنیم؛ چون این محسوسات و ملموسات نخستین دریافت‌های کودکانه انسان هستند. اگر کسی رشد چندانی نکرده باشد و در کودکی خود بماند، بازهم همین دریافت‌های ابتدایی حسی را خواهد داشت و به وجود سنگ و چوب و در و دیوار اذعان خواهد کرد، اما انسانی که مراحل بعدی رشد را هم طی کند، به دریافت‌های جدیدتری می‌رسد و فهم کامل تری از دنیای پیرامون خودش پیدا می‌کند و مثلا حتى هوایی را هم که تنفس می‌کند، اما نمی‌بیند، درخواهد یافت.
وقتی انسان رشد کامل تری یافت و به مراحلی از درک و فهم رسید که بالاتر از حس مادی است، نسبت‌هایی هم بین پدیده‌های عالم درمی یابد که درظاهر چندان هم محسوس نیست. او قبل از این خورشید را می‌دید و گرمای آن را هم حس می‌کرد، اما با رشد علمی بیشتر، نسبتی میان تابش نور خورشید و بارش باران پیدا می‌کند. حالا اگر رشد و ارتقای فهم او از مرحله ابتدایی حسی به مرحله تحلیل علمی رسیده بود، اگربازهم بالاتر برود و افزایش یابد، به سطحی خواهد رسید که به حقایقی در عالم غیب، ایمان خواهد آورد.
یکی از آن حقایق که در این مراحل بالاتر برای انسان آشکار می‌شود، اثر شگفت نیت‌های درونی انسان بر مسائل و پدیده‌های زندگی است. در روایت شریف است که «من حسنت نیته وجبت مودته؛ هر که نیت و قصد درونی اش نیکو باشد، محبتش در دل دیگران جای می‌گیرد». به عبارت دیگر ذهنیت‌ها و افکار درونی انسان اثر وضعی و مستقیم بر اتفاق‌ها و رویداد‌های عالم می‌گذارد.
کسی که هنوز در مراحل ابتدایی درک و فهم طبیعی است، فقط رابطه علت و معلولی پرتاب سنگ و شکستن شیشه را می‌فهمد، ولی کسی که در مدرسه معرفت و دانش به کلاس‌های بالاتر رفته باشد، بیش از این را باور می‌کند و می‌فهمد که حتى وقتی در دل خودت و در نیت و قصد خودت سنگی برداری، همان لحظه شیشه دل طرف مقابل تو از درون می‌شکند، بی آنکه صدایی داشته باشد یا چیزی به چشم دیده شود؛ و از سوی دیگر وقتی در دنیای درون و عالم ذهن و فکر خودت، دیگری را دوست بداری و شاخه گلی در قلب خویش به طرف مقابل تقدیم کنی، او هم بدون آنکه سخنی بگوید یا حرکتی کند، با مهر و بوسه در دل خود پاسخ خواهد داد.
عالم ذهن و فکر دنیای عجیبی است. آنچه برخی به آن انرژی مثبت می‌گویند یا نام‌های دیگری بر آن می‌گذارند، در ادبیات دینی ما با عنوان «نیت» مطرح شده است و مفاهیم عمیق و نکته‌های نغز و دقیقی را تبیین می‌کند. «نیت» یا قصد درونی حتى قبل از آنکه در عمل به تحقق پیوسته باشد، دارای اصالت و ارزش است، زیرا ریشه و منشأ همه کردار‌ها و گفتار‌های انسان خواهد بود و همه اعمال خوب یا بد از آن نیت و انگیزه ابتدایی انسان شکل می‌گیرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->