پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا
سرخط خبرها

مدیریت بحرانِ مدیریت زلزله هرمزگان!

  • کد خبر: ۸۸۳۰۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
مدیریت بحرانِ مدیریت زلزله هرمزگان!
این شاید یکی از وحشتناک‌ترین زلزله‌های چندسال اخیرِ جنوب کشور بود. کوه‌ها فرو ریخت و جاده‌ها لرزید و مردم را چنان ترساند که همچنان بعد از ۲ روز ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها و کنار ساحل، شب‌ها را به صبح برسانند. کاربران هرمزگانی فضای مجازی خیلی زود از زلزله، تصویر و گزارش‌های لحظه‌ای منتشر می‌کردند و می‌گفتند تابه حال چنین زلزله ۶ ریشتری را تجربه نکرده و چنین شدتی را در کمتر از یک دقیقه حس نکرده بودند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ این شاید یکی از وحشتناک‌ترین زلزله‌های چندسال اخیرِ جنوب کشور بود. کوه‌ها فرو ریخت و جاده‌ها لرزید و مردم را چنان ترساند که همچنان بعد از ۲ روز ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها و کنار ساحل، شب‌ها را به صبح برسانند. کاربران هرمزگانی فضای مجازی خیلی زود از زلزله، تصویر و گزارش‌های لحظه‌ای منتشر می‌کردند و می‌گفتند تابه حال چنین زلزله ۶ ریشتری را تجربه نکرده و چنین شدتی را در کمتر از یک دقیقه حس نکرده بودند.

در یک دقیقه، ۲ زلزله بزرگ به قدرت ۶ریشتر به بیشتر از ۳ هزار خانه مسکونی آسیب رسانده است. استاندار هرمزگان همان شب به مردم گفته بود شب را در خانه نمانید و به سوله‌ها و مکان‌های امن بروند. بدتر اینکه، پس لرزه‌ها همچنان ادامه دارد و در ظاهر در حال وسعت گرفتن هستند. رئیس سازمان لرزه نگاری کشور گفته ممکن است این پس لرزه‌ها تا ۲ ماه ادامه داشته باشد.

از طرف دیگر، خبر‌ها و گزارش‌های کمک رسانی به روستا‌های آسیب دیده با کُندی روبه رو شده و این ناشی از نبودن هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و مدیریت بحران استان است. در شهر فین که یکی از کانون‌های اصلی زلزله در استان هرمزگان بوده، مردم از ساعت ۶ صبح دیروز در صف ایستاده بودند تا چادر دریافت کنند.

با اینکه رئیس سازمان هلال احمر گفته پتو و چادر به اندازه کافی در انبار‌ها وجود دارد، اما نابه سامانی در توزیع، مردم را به زحمت انداخته است. با این حال، روز بعد از حادثه احمد وحیدی، وزیر کشور، اعلام کرد که نیروی دریایی سپاه، هلال احمر، استانداری و ستاد بحران همه در حال آماده باش به سر می‌برند. ارتش و سپاه از آمادگی تمامی یگان‌های واکنش سریع، امدادی و درمانی خود در استان هرمزگان خبر دادند تا در صورت نیاز به کمک هم وطنان بروند.

کارشناسان می‌گویند هر چه زلزله در نزدیکی زمین باشد، شدت تخریب آن نیز بسیار بالا خواهد بود و این مسئله برای هرمزگانی که بیش از ۴ هزار و ۱۹۰ هکتار از مساحت آن و ۴۰ درصد از مساحت مرکزش، بندرعباس، را بافت فرسوده تشکیل داده، یک زنگ خطر و هشدار وقوع یک فاجعه انسانی در صورت بی توجهی به مسئله ساخت وساز‌های شهری و روستایی است، اما بعد از هر زلزله، اغلب نام پایتخت و کلان شهر‌های بزرگ و پرجمعیت به میان می‌آید.

زلزله در کلانشهر تهران سال هاست که به دغدغه و نگرانی بزرگ شهرسازها، جغرافی دان‌ها و کارشناسان مدیریت بحران تبدیل شده است و هرازچندگاهی درباره تخریب‌ها و تعداد کشته هایش حرف می‌زنند. مسئله اینجاست که وقتی در شهر‌های کوچک‌تر زلزله می‌تواند تا سال‌ها زندگی هزاران خانواده را تحت شعاع قرار دهد، اگر در تهران اتفاق بیفتد می‌تواند چه فاجعه‌ای به بار بیاورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->