یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

مدیریت بحرانِ مدیریت زلزله هرمزگان!

  • کد خبر: ۸۸۳۰۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
مدیریت بحرانِ مدیریت زلزله هرمزگان!
این شاید یکی از وحشتناک‌ترین زلزله‌های چندسال اخیرِ جنوب کشور بود. کوه‌ها فرو ریخت و جاده‌ها لرزید و مردم را چنان ترساند که همچنان بعد از ۲ روز ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها و کنار ساحل، شب‌ها را به صبح برسانند. کاربران هرمزگانی فضای مجازی خیلی زود از زلزله، تصویر و گزارش‌های لحظه‌ای منتشر می‌کردند و می‌گفتند تابه حال چنین زلزله ۶ ریشتری را تجربه نکرده و چنین شدتی را در کمتر از یک دقیقه حس نکرده بودند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ این شاید یکی از وحشتناک‌ترین زلزله‌های چندسال اخیرِ جنوب کشور بود. کوه‌ها فرو ریخت و جاده‌ها لرزید و مردم را چنان ترساند که همچنان بعد از ۲ روز ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها و کنار ساحل، شب‌ها را به صبح برسانند. کاربران هرمزگانی فضای مجازی خیلی زود از زلزله، تصویر و گزارش‌های لحظه‌ای منتشر می‌کردند و می‌گفتند تابه حال چنین زلزله ۶ ریشتری را تجربه نکرده و چنین شدتی را در کمتر از یک دقیقه حس نکرده بودند.

در یک دقیقه، ۲ زلزله بزرگ به قدرت ۶ریشتر به بیشتر از ۳ هزار خانه مسکونی آسیب رسانده است. استاندار هرمزگان همان شب به مردم گفته بود شب را در خانه نمانید و به سوله‌ها و مکان‌های امن بروند. بدتر اینکه، پس لرزه‌ها همچنان ادامه دارد و در ظاهر در حال وسعت گرفتن هستند. رئیس سازمان لرزه نگاری کشور گفته ممکن است این پس لرزه‌ها تا ۲ ماه ادامه داشته باشد.

از طرف دیگر، خبر‌ها و گزارش‌های کمک رسانی به روستا‌های آسیب دیده با کُندی روبه رو شده و این ناشی از نبودن هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و مدیریت بحران استان است. در شهر فین که یکی از کانون‌های اصلی زلزله در استان هرمزگان بوده، مردم از ساعت ۶ صبح دیروز در صف ایستاده بودند تا چادر دریافت کنند.

با اینکه رئیس سازمان هلال احمر گفته پتو و چادر به اندازه کافی در انبار‌ها وجود دارد، اما نابه سامانی در توزیع، مردم را به زحمت انداخته است. با این حال، روز بعد از حادثه احمد وحیدی، وزیر کشور، اعلام کرد که نیروی دریایی سپاه، هلال احمر، استانداری و ستاد بحران همه در حال آماده باش به سر می‌برند. ارتش و سپاه از آمادگی تمامی یگان‌های واکنش سریع، امدادی و درمانی خود در استان هرمزگان خبر دادند تا در صورت نیاز به کمک هم وطنان بروند.

کارشناسان می‌گویند هر چه زلزله در نزدیکی زمین باشد، شدت تخریب آن نیز بسیار بالا خواهد بود و این مسئله برای هرمزگانی که بیش از ۴ هزار و ۱۹۰ هکتار از مساحت آن و ۴۰ درصد از مساحت مرکزش، بندرعباس، را بافت فرسوده تشکیل داده، یک زنگ خطر و هشدار وقوع یک فاجعه انسانی در صورت بی توجهی به مسئله ساخت وساز‌های شهری و روستایی است، اما بعد از هر زلزله، اغلب نام پایتخت و کلان شهر‌های بزرگ و پرجمعیت به میان می‌آید.

زلزله در کلانشهر تهران سال هاست که به دغدغه و نگرانی بزرگ شهرسازها، جغرافی دان‌ها و کارشناسان مدیریت بحران تبدیل شده است و هرازچندگاهی درباره تخریب‌ها و تعداد کشته هایش حرف می‌زنند. مسئله اینجاست که وقتی در شهر‌های کوچک‌تر زلزله می‌تواند تا سال‌ها زندگی هزاران خانواده را تحت شعاع قرار دهد، اگر در تهران اتفاق بیفتد می‌تواند چه فاجعه‌ای به بار بیاورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->