کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مدیریت بحرانِ مدیریت زلزله هرمزگان!

  • کد خبر: ۸۸۳۰۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
مدیریت بحرانِ مدیریت زلزله هرمزگان!
این شاید یکی از وحشتناک‌ترین زلزله‌های چندسال اخیرِ جنوب کشور بود. کوه‌ها فرو ریخت و جاده‌ها لرزید و مردم را چنان ترساند که همچنان بعد از ۲ روز ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها و کنار ساحل، شب‌ها را به صبح برسانند. کاربران هرمزگانی فضای مجازی خیلی زود از زلزله، تصویر و گزارش‌های لحظه‌ای منتشر می‌کردند و می‌گفتند تابه حال چنین زلزله ۶ ریشتری را تجربه نکرده و چنین شدتی را در کمتر از یک دقیقه حس نکرده بودند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ این شاید یکی از وحشتناک‌ترین زلزله‌های چندسال اخیرِ جنوب کشور بود. کوه‌ها فرو ریخت و جاده‌ها لرزید و مردم را چنان ترساند که همچنان بعد از ۲ روز ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها و کنار ساحل، شب‌ها را به صبح برسانند. کاربران هرمزگانی فضای مجازی خیلی زود از زلزله، تصویر و گزارش‌های لحظه‌ای منتشر می‌کردند و می‌گفتند تابه حال چنین زلزله ۶ ریشتری را تجربه نکرده و چنین شدتی را در کمتر از یک دقیقه حس نکرده بودند.

در یک دقیقه، ۲ زلزله بزرگ به قدرت ۶ریشتر به بیشتر از ۳ هزار خانه مسکونی آسیب رسانده است. استاندار هرمزگان همان شب به مردم گفته بود شب را در خانه نمانید و به سوله‌ها و مکان‌های امن بروند. بدتر اینکه، پس لرزه‌ها همچنان ادامه دارد و در ظاهر در حال وسعت گرفتن هستند. رئیس سازمان لرزه نگاری کشور گفته ممکن است این پس لرزه‌ها تا ۲ ماه ادامه داشته باشد.

از طرف دیگر، خبر‌ها و گزارش‌های کمک رسانی به روستا‌های آسیب دیده با کُندی روبه رو شده و این ناشی از نبودن هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و مدیریت بحران استان است. در شهر فین که یکی از کانون‌های اصلی زلزله در استان هرمزگان بوده، مردم از ساعت ۶ صبح دیروز در صف ایستاده بودند تا چادر دریافت کنند.

با اینکه رئیس سازمان هلال احمر گفته پتو و چادر به اندازه کافی در انبار‌ها وجود دارد، اما نابه سامانی در توزیع، مردم را به زحمت انداخته است. با این حال، روز بعد از حادثه احمد وحیدی، وزیر کشور، اعلام کرد که نیروی دریایی سپاه، هلال احمر، استانداری و ستاد بحران همه در حال آماده باش به سر می‌برند. ارتش و سپاه از آمادگی تمامی یگان‌های واکنش سریع، امدادی و درمانی خود در استان هرمزگان خبر دادند تا در صورت نیاز به کمک هم وطنان بروند.

کارشناسان می‌گویند هر چه زلزله در نزدیکی زمین باشد، شدت تخریب آن نیز بسیار بالا خواهد بود و این مسئله برای هرمزگانی که بیش از ۴ هزار و ۱۹۰ هکتار از مساحت آن و ۴۰ درصد از مساحت مرکزش، بندرعباس، را بافت فرسوده تشکیل داده، یک زنگ خطر و هشدار وقوع یک فاجعه انسانی در صورت بی توجهی به مسئله ساخت وساز‌های شهری و روستایی است، اما بعد از هر زلزله، اغلب نام پایتخت و کلان شهر‌های بزرگ و پرجمعیت به میان می‌آید.

زلزله در کلانشهر تهران سال هاست که به دغدغه و نگرانی بزرگ شهرسازها، جغرافی دان‌ها و کارشناسان مدیریت بحران تبدیل شده است و هرازچندگاهی درباره تخریب‌ها و تعداد کشته هایش حرف می‌زنند. مسئله اینجاست که وقتی در شهر‌های کوچک‌تر زلزله می‌تواند تا سال‌ها زندگی هزاران خانواده را تحت شعاع قرار دهد، اگر در تهران اتفاق بیفتد می‌تواند چه فاجعه‌ای به بار بیاورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->