معافیت انواع گوشت و فرآورده‌های آن از مالیات بر ارزش افزوده | قیمت گوشت کاهش می‌یابد وزیر جهاد کشاورزی: هیچ کمبودی در تأمین کالا‌های اساسی وجود ندارد کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی پیش‌بینی عضو کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف ایران از قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۴ دومین عرضه‌اولیه این هفته اعلام شد | چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) منتظر عرضه‌اولیه «آلومینا» باشید + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | گوجه‌فرنگی و بادمجان چند؟ سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت تمام‌شده ساخت مسکن به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟
سرخط خبرها

واکنش بازار ارز به صحبت‌های امروز رئیسی چه خواهد بود؟

  • کد خبر: ۸۸۴۲۷
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
واکنش بازار ارز به صحبت‌های امروز رئیسی چه خواهد بود؟
رئیس جمهور امروز در جلسه علنی مجلس گفت: منابع ارزی و ریالی کشور در حال افزایش است. این خبر در ابتدای هفته جاری منتشر شد و انتظار می‌رفت بر قیمت دلار اثر بگذارد. اما آیا خبر آزادسازی پول‌های بلوکه شده، دلار را ارزان کرد؟ و این کاهش قیمت ادامه‌دار خواهد بود؟

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس جمهور امروز در جلسه علنی مجلس گفت: منابع ارزی و ریالی کشور در حال افزایش است و این مسائل می‌تواند پشتوانه‌های خوبی برای برداشتن گام‌های اقتصادی باشد. من موضوع را باز نمی‌کنم اما شما اجمالا خبر داشته باشید گام‌هایی که همین روزها برداشته شده باعث کاهش نگرانی‌ها نسبت به منابع بوده است.

به نظر می‌رسد رئیس جمهور تلویحا به خبر آزاد سازی منابع بلوکه شده اشاره کرده است. خبری که در ابتدای هفته جاری منتشر شد و انتظار می‌رفت بر قیمت دلار اثر بگذارد. اما نگذاشت.

تا جایی که قیمت دلار در هفته آخر آبان به محدوده ۲۸ هزار و ۷۱۰ تومان رسید. اگرچه چند روز قیمت دلار در این محدوده باقی ماند و بازار نگران افزایش بیشتر قیمت دلار بود، اما از روز گذشته، قیمت دلار کمی کاهش یافت و به ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان رسید.

آزادسازی پول‌های بلوکه شده، دلار را ارزان کرد؟

با این که دلار از کانال ۲۸ هزار تومان به کانال ۲۷ هزار تومان آمده و احتمالا دولت این دستاورد را به نام خود ثبت می‌کند اما نظر کارشناسان این است که این کاهش قیمت یک واکنش هیجانی است.

برخی نیز استدلال می‌کنند که دولت به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند پولی وارد کشور کند و منابع آزاد شده به صورت کالا وارد می‌شود؛ یعنی در واقع پول واقعی به بازار تزریق نمی‌شود.

فعالان اقتصادی در این باره می‌گویند: هنوز مشخص نیست که ۳٫۵ میلیارد دلار بلوکه شده از کدام کشور وارد ایران شده است.

آن‌ها همچنین درباره این موضوع که منابع آزاد شده به صورت نقد وارد کشور می‌شود یا به صورت تهاتر کالا توضیح می‌دهند: ایران به دلیل تحریم‌ها با بیبشتر کشورها ارتباط بانکی ندارد به همین دلیل احتمال آنکه این منابع به صورت کالا وارد کشور شود زیاد است.

آخر هفته قبل دوباره موضوع پول‌های آزادشده ایران خبر ساز شد و ابتدای هفته جاری توسط مسئولان تایید شد. تا آنجایی که سعید خطیب‌‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه درباره آزادسازی منابع خارجی ایران گفته بود: «ما منابع متعددی در خارج از کشور داشتیم و داریم که در حال آزادسازی تدریجی آن‌ها هستیم، همین‌ که کالاهای اساسی به کشور وارد می‌شود یعنی اینکه این منابع آزاد می‌شوند، من بیش از این نمی‌توانم جزئیاتی را بگویم.» اما گمانه‌های کارشناسان اقتصادی چیز دیگری را می‌گوید.

آن‌ها معتقدند، دولت به واسطه کسری بودجه خود از بانک مرکزی به صورت ریالی قرض گرفته است و حالا باید به صورت دلاری آن را پس بدهد پس منابع آزاد شده از قبل پیش‌خور شده و قرار نیست پولی به بازار وارد شود.

از طرف دیگر برخی از کارشناسان می‌گویند که این خبرها صرفا برای ایجاد واکنش در بازار ارز است و قرار نیست به صورت واقعی پولی وارد بازار شود. در همین باره برخی از کارشناسان هم به تجارت‌نیوز گفته بودند: به دلیل وجود تحریم‌ها ایران در حال حاضر ارتباط بانکی با کشورها ندارد و منابعی هم اگر آزاد شود، به صورت کالا وارد کشور می‌شود.

اما واکنش امروز بازار ارز به صحبت‌های رئیسی کاملا برعکس بود. از آنجایی که انتظار می‌رفت صحبت‌های رئیس جمهور باعث افت قیمت دلار شود اما نرخ دلار امروز، ۲۸ هزار تومان اعلام شد و نسبت به روز گذشته روند افزایشی را ثبت کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->