دستگیری متهم به ۲۰۰ فقره موبایل قاپی در مشهد مجازات افشای اسرار بیماران از طرف پزشک چیست؟ مرگ دلخراش خاله ۱۴ ساله به دست خواهرزاده ۵ ساله (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) شتر، عامل مصدومیت ۸ نفر در تصادف ۴ تریلی در جاده طبس - اصفهان سربازان امریه می توانند در آتش نشانی خدمت کنند وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی خواهد بود رئیس سازمان بهزیستی: هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست عجیب و غریب‌ترین سفارش‌ها برای عمل‌های زیبایی پشت پرده تیپ‌های عجیب و آویزهای غریب سر و صورت نوجوانان قتل و سوزاندن جسد پدر به دست دختر شیطان صفت کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳ جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان اعلام شد پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه زلزله، مرزن آباد مازندران را لرزاند (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف جسد جوان گم شده در بشکه اسید مرگ یک جوان در پی شلیک پلیس +اطلاعیه پلیس واریز وام ۳۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان کشوری + جزئیات (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶ هزار عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی در مشهد کشف شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) برخورد مرگبار تریلر با پراید در جاده نیشابور -فریمان (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حقوق معوق معلمان خرید خدماتی و حق التدریس در اسرع وقت پرداخت شود
سرخط خبرها

تاثیر چاقی در ابتلا به بیماری‌های لثه

  • کد خبر: ۸۸۵۳۹
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
تاثیر چاقی در ابتلا به بیماری‌های لثه
مطالعات محققان دانشگاه بوفالو در آمریکا نشان می‌دهد التهاب مزمن ناشی از چاقی باعث رشد سلول‌هایی می‌شود که بافت استخوانی را تخرب می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات محققان دانشگاه بوفالو در آمریکا نشان می‌دهد التهاب مزمن ناشی از چاقی باعث رشد سلول‌هایی می‌شود که بافت استخوانی را تخرب می‌کنند. از دست دادن استخوان به ویژه استخوان‌های نگه‌دارنده دندان یکی از علایم اصلی بیماری لثه است که می‌تواند موجب افتادن دندان شود.

پایگاه خبری ساینس گزارش داد، بر اساس این مطالعه التهاب بیش از حد ناشی از چاقی، تعداد سلول‌هایی به نام MDSC را افزایش می‌دهد.

این سلول‌ها گروهی از سلول‌های ایمنی هستند که هنگام بیماری افزایش می‌یابند تا عملکرد سیستم ایمنی را تنظیم کنند. منشا این سلول‌ها مغز استخوان است و می‌توانند به طیف وسیعی از سلول‌ها از جمله استئو کلاست تبدیل شوند. استئوکلاست سلولی است که بافت استخوانی را تجزیه و تخریب می‌کند.

از دست دادن استخوان به ویژه استخوان‌های نگه‌دارنده دندان یکی از علایم اصلی بیماری لثه است و ممکن است منجر به افتادن دندان شود. بر اساس آمار بیش از ۴۷ درصد از بزرگسالان بالای ۳۰ سال به بیماری‌های لثه مبتلا هستند.

این مطالعه ارتباط بین چاقی و بیماری‌های لثه را تایید می‌کند؛ ولی مکانیسم این رابطه کاملا ناشناخته است. در ادامه مطالعات محققان دریافتند بیان ۲۷ ژن مرتبط با استئوکلاست در گروهی از مدل‌های حیوانی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، ‌به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

در حال حاضر حدود ۶۱ درصد از بزرگسالان به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند؛ به همین دلیل تمام عوامل متاثر از چاقی باید به طور جدی بررسی شود.

چاقی یکی از مهم ترین دلایل مرگ زودرس است. در سراسر جهان، چاقی و اضافه وزن عامل اصلی ۴۴ درصد از موارد ابتلا به دیابت، ۲۳ درصد بیماری‌های قلبی و ۷ تا ۴۱ درصد از سرطان ها است.

محققان امیدوار هستند با استفاده از یافته‌های این مطالعه راهکاری موثر برای درمان بیماری‌های لثه توسعه دهند.

نتایج این مطالعه در نشریه Dental Research منتشر شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->