تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد تداوم وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی(۷ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود نزاع دسته جمعی در پل قویون ارومیه+ فیلم سیل بیش از ۲۶۰۰ نفر از مردم را گرفتار کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مصرف بیش از حد خرمالو ممنوع!

  • کد خبر: ۸۸۶۷۵
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
مصرف بیش از حد خرمالو ممنوع!
خرمالو میوه‌ای جادویی است که به دلیل فواید و خواص فوق العاده‌ای که دارد برای سلامتی بسیار مفید است، ولی مصرف بیش از اندازه آن نیز میتواند مخاطراتی به همراه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیدحسن عابدی، فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بیماری بزوآر، یک توده جامد از مواد هضم در معده نشده است که در مجاری گوارشی تجمع پیدا می‌کنند و در مواقعی موجب انسداد در مسیر گوارشی می‌شوند که این توده‌ها عموما در معده ایجاد می‌شوند و در مواردی ممکن است در روده کوچک و روده بزرگ نیز ظاهر شوند.

وی با اشاره به اینکه بزوآر معده هم در کودکان و هم در بزرگسالان و حتی در برخی از حیوانات ایجاد می‌شود، بیان داشت: بیماری بزوآر گوارشی در واقع توده‌هایی از مواد غیر قابل هضم و غیر قابل خوردن هستند که وارد دستگاه گوارش شده‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: این بیماری در افرادی که سیستم گوارش نرمالی دارند هم ایجاد می‌شود؛ ولی امکان بروز آن در افرادی که سیستم گوارشی در آن‌ها طبیعی نیست، بیشتر است.

وی ادامه داد: این بیماری در افرادی که دارای سابقه جراحی معده، دیابت یا بیماری کلیه پیشرفته، سابقه بیماری‌های روانی یا اختلالات رشد، بیشتر دیده می‌شود.

دکتر عابدی بیان داشت: فیبر‌های غذایی غیر قابل هضم در میوه‌ها و سبزیجات مانند کرفس، کدو تنبل، آلو،  کشمش، تره فرنگی، چغندر، خرمالو و پوسته آفتابگردان وجود دارند که شایع‌ترین علل ایجاد بزوآر معده هستند.

وی افزود: توده‌هایی با تار‌های مو و الیاف لباس و فرش، تجمع دارو‌هایی که به خوبی در مجاری گوارشی منتشر نشده‌اند، نیز از عوامل دیگر ایجاد این بیماری هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با ذکر این نکته که خرمالو یک میوه بسیار مفید، سرشار از کلسیم و انواع ویتامین و فیبر است، اذعان داشت: بعضی از مردم گمان می‌کنند که حالت چسبندگی این میوه باعث انسداد معده یا روده می‌شود در صورتی که این باور اشتباه است.

دکتر عابدی اظهار داشت: خرمالو، میوه راحت الحلقومی است و مردم، مثل سیب یا گلابی آن را خوب نمی‌جوند و حتی در بسیاری از موارد، آن را نجوییده قورت می‌دهند. بنابراین، تکه‌های له نشده خرمالو کم‌کم در داخل معده و گا‌ها در انتهای روده کوچک جمع و با غذا‌های دیگر موجود در معده ترکیب می‌شوند و باعث انسداد آن می‌شوند. به علاوه، تانن موجود در خرمالو هم می‌تواند به عنوان عاملی برای انسداد معده یا روده محسوب شود.

وی گفت: بزوآر معده اغلب بدون علامت بوده، اما می‌تواند موجب بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ، کاهش وزن و احساس پری بعد از خوردن حتی مقدار کمی غذا می‌شود.

دکتر عابدی بیان داشت: این بیماری گوارشی همچنین زخم‌های گوارشی، خونریزی و انسداد روده را سبب می‌شود که مرگ بافتی را در بخشی از سیستم گوارش به دنبال دارد.

فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بزوآر‌های کوچک ممکن است به خودی خود و یا بعد از مصرف دارو‌هایی که به بخش شدن توده کمک می‌کنند، از مجاری گوارشی عبور کنند و در موارد شدید خصوصا تریکو بزوآرها، اغلب به جراحی نیاز است.

وی ادامه داد: بهترین توصیه‌ای که می‌توان برای پیشگیری از انسداد معده و روده بر اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو کرد، این است که در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد و افراد اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند و تازه آن یک عدد را هم خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->