منتظر افت قیمت گوشت باشید (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) با وجود کاهش مصرف برق، خاموشی‌ها به پایان می‌رسد؟ تا دی ماه قیمت طلا به چه عددی می‌رسد؟ | پیش‌بینی مهم یک بانک بین‌المللی درباره قیمت طلا پرداخت کالابرگ تا پایان سال ادامه خواهد یافت ریزش قیمت طلا در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) قیمت دلار در مشهد چند شد؟ (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۳ قلم میوه دغدغه‌های بخش خصوصی درباره مکانیسم ماشه کاهش تقاضا در بازار نوشت افزار مشهد تحت تأثیر تورم | زنگ گرانی در بازار لوازم تحریر شیب کُند ارائه تسهیلات خُرد در خراسان رضوی با وجود افزایش سقف وام‌ها پیش‌بینی بورس برای شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۴  بازگشت بیش از ۱۲ میلیارد تومان از صنوف متخلف به شهروندان مشهدی گسترش محدوده بلندمرتبه‌سازی به تمام نقاط مشهد نتیجه بازنگری در طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تا پایان مهر ۱۴۰۴ اعلام می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) | آریزو ۸ سر به فلک کشید بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) | اطلس ۶۴۱ میلیون تومان کاهش قیمت نفت به‌دلیل نگرانی درباره تقاضای آمریکا (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) تامین ۶.۵ میلیارد دلار ارز کالا‌های اساسی قیمت پیکان هم نجومی شد (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) | افت ۲ درصدی قیمت سکه نشانه‌های صعودی قوی در بازار رمز ارز‌ها | افزایش قابل توجه قیمت بیت‌کوین (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) بازار برنج بدون توجه به حرف وزیر کشاورزی گران می‌فروشند سکه پارسیان ۵۰۰ سوتی چقدر قیمت دارد؟ (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت افزایش قیمت گوشت گوساله و گوسفندی در مشهد (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) + جدول رأی تعزیرات حکومتی برای «ایران‌خودرو» چه بود؟ | ایران‌خودرو به میزان دوبرابر مبلغ گران‌فروشی جریمه می‌شود دلار امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) ممنوعیت واریز وجه به حساب شخص ثالث لغو شد (۲۰ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خبر‌های جدید از «دارا یکم» (یکم آذرماه ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۸۹۰۵۳
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۹
  • ۱
خبر‌های جدید از «دارا یکم» (یکم آذرماه ۱۴۰۰)
ارزش صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) دولتی یا همان دارایکم و پالایشی یکم، همسو با نوسانات بازار سرمایه صعودی یا نزولی می‌شود و در حال حاضر و با وجود ریزش‌های پی درپی بازار سرمایه، دارایکم همچنان در سود ایستاده درحالی که پالایشی یکم هنوز هم زیر قیمت روز عرضه معامله می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سال گذشته و درحالی که شاخص کل بورس برای گذر از مرز دو میلیون واحد کمین کرده بود، وعده عرضه سه صندوق دولتی در قالب ETF از سوی دولتمردان داده و قرار شد صندوق نخست بانکی و بیمه ای، صندوق دوم پالایشی و صندوق سوم خودرویی و فلزی باشد.

دولت بنا داشت باقیمانده سهم خود در برخی بانک‌ها، بیمه‌ها، پالایشگاه‌ها، شرکت‌های خودرویی و فولادی را در بازار عرضه و از این طریق سهام خود را به مردم واگذار کند. این صندوق‌ها با ۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف به مردم واگذار شد و هر ایرانی دارای کد ملی می‌توانست خریدار آن‌ها باشد.

دارایکم هنوز در سود است

بر این اساس، صندوق اول با نام دارا یکم در اوایل تابستان سال گذشته عرضه و در سوم تیرماه قابل معامله شد. در واقع وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق این واگذاری، به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، باقیمانده سهام خود در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه‌های البرز و اتکایی امین را واگذار کرد.

در پذیره نویسی صندوق دارایکم بیش از چهار میلیون نفر مشارکت کردند. صندوقی که هم راستا با روز‌های صعودی بازار سرمایه، بازدهی چشمگیری داشت و تا ۲۰۰ درصد سود هم پیش رفت.

سوددهی دارایکم به گونه‌ای بود که حتی با وجود سقوط چشمگیر شاخص کل بورس از دو میلیون واحد به کمتر از یک میلیون واحد، این صندوق همچنان در سود قرار داشت.

درحال حاضر نیز ارزش این صندوق در زمان نگارش این گزارش بیش از روز عرضه بوده و با قیمت ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان معامله می‌شود. این درحالی است که واحد‌های این صندوق ماه گذشته ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان معامله می‌شدند.

پالایشی یکم زیر قیمت روز عرضه

مسیر سوددهی پالایشی یکم از همان ابتدا کاملا از دارایکم جدا شد. پالایشی یکم باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس بود که عرضه آن با اختلاف بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد کلید خورد و بهانه‌ای برای ریزش بازار شد!

این صندوق عرضه شد، اما عرضه آن همزمان با ریزش بازار بود. هر واحد این صندوق نیز در روز عرضه ۱۰ هزار تومان قیمت داشت، اما در روز‌های ریزشی بازار به ۵۰۰۰ تومان، یعنی نصف قیمت روز عرضه نیز رسید.

درحال حاضر نیز این صندوق با قیمت ۷۳۰۰ تومان معامله می‌شود درحالی که یک ماه قبل ۶۷۰۰ تومان قیمت داشت.

وعده‌ها و انتظارات محقق نشده

این درحالی است که محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار بار‌ها اعلام کرده بود که سهم‌های دولتی نیز باید دارای بازارگردان باشند و دولت نیز مانند هر ناشر دیگری باید از سهم خود حمایت کند؛ اتفاقی که هنوز محقق نشده است.

از سوی دیگر قرار شد سهم جدید پالایشی یکم یا سهم‌های دیگر به سهام داران ETF هبه شود. وعده‌ای که قرار بود به تصویب سران قوا برسد، اما از حدود هفت ماه قبل تاکنون در خاموشی فرورفته و دیگر خبری از جبران خسارت خریداران ETF‌های دولت نشد.

منبع: اقتصادآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
سهامدارگول خورده ازدولت
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
0
0
ازاینکه حرفهایی زده میشه وبه انها عمل نمی شودجای تعجب نیست اگربه وعده عمل شد جای تعجب هست که چه شده؟
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->