آخرین مهلت ویرایش نهایی محل آزمون داوطلبان سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه
سرخط خبرها

سپاس سروان!

  • کد خبر: ۸۹۴۶
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
سپاس سروان!
فیلم تذکر پلیس به یک راننده برای نریختن زباله، موردتوجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است
ایمان فروزان‌نیا - این روز‌ها هرکسی با یک موبایل در دستش به یک رسانه تبدیل شده است و کار‌های خوب و بد خیلی زود رسانه‌ای می‌شود. مثلا هرازگاهی فیلم‌هایی که مردم از رفتار پلیس گرفته‌اند، در فضای مجازی داغ می‌شود. ما هم در صفحه‌مان چندباری به این ویدئو‌ها پرداخته‌ایم؛ از فیلم بشین‌وپاشو دادن یک مامور پلیس راهور به چند جوان درکنار جاده بگیرید تا فیلم پلیسی که سر راه خروجی اتوبان ایستاده بود و نمی‌گذاشت خودرو‌ها بدون ایستادن در صف و باجا زدن، وارد خروجی شوند. حالا دوباره یک ویدئوی کوتاه از یک پلیس راهنمایی‌ورانندگی دارد در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود و داغ شده است. در این ویدئو مامور پلیس، راننده‌ای را که پشت چراغ‌قرمز از ماشینش ته‌سیگار به بیرون پرتاب کرده است، مجبور به برداشتن زباله از کف خیابان می‌کند؛ یک رفتار ساده که واکنش‌های مثبت زیادی را به‌دنبال داشته است.

اشتباه نکنید؛ اینجا ژاپن نیست
«اشتباه نکنید؛ اینجا ژاپن نیست و اون پلیس هم ژاپنى نیست. پلیس راهنمایی ورانندگی، راننده‌ای که ته‌سیگارش رو انداخته روی زمین، مجبور می‌کنه سیگارش رو برداره. امیدوارم چنین پلیس‌هایى تو این مملکت بیشتر بشن.» این‌ها را یکی از کاربران فضای مجازی در وصف این کلیپ نوشته بود. گروهی از کاربران از این پلیس تشکر کرده بودند. گروهی دیگر از این نوشته بودند که احتمالا آن راننده چندمتر جلوتر دوباره زباله‌اش را به بیرون پرت می‌کند و اصلاح این موضوع، نیازمند آموزش فرهنگی است. برخی هم نوشته بودند که چرا فیلم‌بردار خودش بین خطوط رانندگی نمی‌کند. متاسفانه پدیده زشت ریختن زباله و به‌خصوص ته‌سیگار از داخل خودرو به خیابان، زیاد در شهر به‌چشم می‌خورد. با اینکه کشیدن سیگار و انداختن زباله به بیرون از ماشین، تخلف از قانون محسوب می‌شود و جریمه دارد، هر روز افراد زیادی این کار را تکرار می‌کنند. شاید جریمه ۲۰ هزار تومانی کشیدن سیگار و مبلغ ۳۰ هزار تومانی برای انداختن زباله (ازجمله ته‌سیگار) به بیرون از ماشین، بازدارندگی کافی را ندارد، شاید هم نظارت و حضور پلیس کم است و موضوع کمبود و ضعف آموزش‌های فرهنگی هم که از قدیم بوده است و همچنان هست.

خودمان باید پلیس شویم
طبق آمار، در کشور ما حدود ۱۳ میلیون سیگاری در سنین و موقعیت‌های مختلف زندگی می‌کنند؛ کمی کمتر از یک‌پنجم جمعیت کشورمان. این یعنی رانندگان سیگاری هم تعدادشان کم نیست. اگر پلیس بخواهد تمام توانش را برای مقابله با کشیدن سیگار در ماشین و پرتاب پوکه آن به بیرون از خودرو بگذارد، احتمالا نتواند به هیچ تخلف رانندگی دیگری رسیدگی کند. تجربه کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که حل این گونه رفتار‌های غلط، بیشتر از نظارت پلیس به نظارت عمومی نیاز دارد. تابه‌حال چندبار شاهد ریختن زباله به بیرون از ماشین بوده‌اید؟ احتمالا مثل من خیلی زیاد. چندبار به خودتان زحمت داده‌اید به کسی که این رفتار غلط را انجام می‌دهد، اعتراض کنید؟ چند وقت قبل ویدئویی از یک موتورسوار روس در فضای مجازی داغ شد. این موتورسوار پشت‌سر راننده‌هایی که از خودروشان زباله به بیرون می‌ریختند، راه می‌افتاد، زباله را از زمین برمی‌داشت و بعد کنار خودرو توقف می‌کرد و زباله را با نوارچسب به آینه‌بغل می‌چسباند. در برخی شهر‌های آلمان هم گروه‌های مردمی هستند که هروقت در خیابان تخلف رانندگی ببینند، برچسب مخصوصی را روی آن خودرو می‌چسبانند؛ برچسب‌هایی با مضمون «من بی‌فرهنگ هستم» یا «من به حقوق دیگران احترام نمی‌گذارم». این فشار عمومی و نگاه‌های مردم قطعا تاثیرش بیشتر از جریمه‌های
اندک است. حالا منظور این نیست که از فردا در خیابان راه بیفتیم و زباله‌ها را به ماشین‌ها بچسبانیم یا پرت کنیم داخل خودرو، ولی می‌توانیم از یک تذکر دوستانه، یک اخم، یک یادآوری شروع کنیم و از کنار چنین رفتار‌هایی به‌سادگی نگذریم. مسیر ارتقای فرهنگ از همین‌جا‌ها شروع می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->