پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سپاس سروان!

  • کد خبر: ۸۹۴۶
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
سپاس سروان!
فیلم تذکر پلیس به یک راننده برای نریختن زباله، موردتوجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است
ایمان فروزان‌نیا - این روز‌ها هرکسی با یک موبایل در دستش به یک رسانه تبدیل شده است و کار‌های خوب و بد خیلی زود رسانه‌ای می‌شود. مثلا هرازگاهی فیلم‌هایی که مردم از رفتار پلیس گرفته‌اند، در فضای مجازی داغ می‌شود. ما هم در صفحه‌مان چندباری به این ویدئو‌ها پرداخته‌ایم؛ از فیلم بشین‌وپاشو دادن یک مامور پلیس راهور به چند جوان درکنار جاده بگیرید تا فیلم پلیسی که سر راه خروجی اتوبان ایستاده بود و نمی‌گذاشت خودرو‌ها بدون ایستادن در صف و باجا زدن، وارد خروجی شوند. حالا دوباره یک ویدئوی کوتاه از یک پلیس راهنمایی‌ورانندگی دارد در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود و داغ شده است. در این ویدئو مامور پلیس، راننده‌ای را که پشت چراغ‌قرمز از ماشینش ته‌سیگار به بیرون پرتاب کرده است، مجبور به برداشتن زباله از کف خیابان می‌کند؛ یک رفتار ساده که واکنش‌های مثبت زیادی را به‌دنبال داشته است.

اشتباه نکنید؛ اینجا ژاپن نیست
«اشتباه نکنید؛ اینجا ژاپن نیست و اون پلیس هم ژاپنى نیست. پلیس راهنمایی ورانندگی، راننده‌ای که ته‌سیگارش رو انداخته روی زمین، مجبور می‌کنه سیگارش رو برداره. امیدوارم چنین پلیس‌هایى تو این مملکت بیشتر بشن.» این‌ها را یکی از کاربران فضای مجازی در وصف این کلیپ نوشته بود. گروهی از کاربران از این پلیس تشکر کرده بودند. گروهی دیگر از این نوشته بودند که احتمالا آن راننده چندمتر جلوتر دوباره زباله‌اش را به بیرون پرت می‌کند و اصلاح این موضوع، نیازمند آموزش فرهنگی است. برخی هم نوشته بودند که چرا فیلم‌بردار خودش بین خطوط رانندگی نمی‌کند. متاسفانه پدیده زشت ریختن زباله و به‌خصوص ته‌سیگار از داخل خودرو به خیابان، زیاد در شهر به‌چشم می‌خورد. با اینکه کشیدن سیگار و انداختن زباله به بیرون از ماشین، تخلف از قانون محسوب می‌شود و جریمه دارد، هر روز افراد زیادی این کار را تکرار می‌کنند. شاید جریمه ۲۰ هزار تومانی کشیدن سیگار و مبلغ ۳۰ هزار تومانی برای انداختن زباله (ازجمله ته‌سیگار) به بیرون از ماشین، بازدارندگی کافی را ندارد، شاید هم نظارت و حضور پلیس کم است و موضوع کمبود و ضعف آموزش‌های فرهنگی هم که از قدیم بوده است و همچنان هست.

خودمان باید پلیس شویم
طبق آمار، در کشور ما حدود ۱۳ میلیون سیگاری در سنین و موقعیت‌های مختلف زندگی می‌کنند؛ کمی کمتر از یک‌پنجم جمعیت کشورمان. این یعنی رانندگان سیگاری هم تعدادشان کم نیست. اگر پلیس بخواهد تمام توانش را برای مقابله با کشیدن سیگار در ماشین و پرتاب پوکه آن به بیرون از خودرو بگذارد، احتمالا نتواند به هیچ تخلف رانندگی دیگری رسیدگی کند. تجربه کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که حل این گونه رفتار‌های غلط، بیشتر از نظارت پلیس به نظارت عمومی نیاز دارد. تابه‌حال چندبار شاهد ریختن زباله به بیرون از ماشین بوده‌اید؟ احتمالا مثل من خیلی زیاد. چندبار به خودتان زحمت داده‌اید به کسی که این رفتار غلط را انجام می‌دهد، اعتراض کنید؟ چند وقت قبل ویدئویی از یک موتورسوار روس در فضای مجازی داغ شد. این موتورسوار پشت‌سر راننده‌هایی که از خودروشان زباله به بیرون می‌ریختند، راه می‌افتاد، زباله را از زمین برمی‌داشت و بعد کنار خودرو توقف می‌کرد و زباله را با نوارچسب به آینه‌بغل می‌چسباند. در برخی شهر‌های آلمان هم گروه‌های مردمی هستند که هروقت در خیابان تخلف رانندگی ببینند، برچسب مخصوصی را روی آن خودرو می‌چسبانند؛ برچسب‌هایی با مضمون «من بی‌فرهنگ هستم» یا «من به حقوق دیگران احترام نمی‌گذارم». این فشار عمومی و نگاه‌های مردم قطعا تاثیرش بیشتر از جریمه‌های
اندک است. حالا منظور این نیست که از فردا در خیابان راه بیفتیم و زباله‌ها را به ماشین‌ها بچسبانیم یا پرت کنیم داخل خودرو، ولی می‌توانیم از یک تذکر دوستانه، یک اخم، یک یادآوری شروع کنیم و از کنار چنین رفتار‌هایی به‌سادگی نگذریم. مسیر ارتقای فرهنگ از همین‌جا‌ها شروع می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->