تسهیل ساماندهی اتباع با اجرای طرح بازگشت داوطلبانه پناهندگان به افغانستان احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد قانون مجلس در تعلیق همکاری با آژانس کاملا روشن و شفاف است شیوه‌نامه تبدیل وضعیت معلمان پیش‌دبستانی هرچه سریع‌تر ابلاغ شود تذکر کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی: افغانستانی‌های بدون پروانه اقامت از کشور اخراج شوند رئیس سازمان اداری استخدامی: تعطیلی ادارات اولویت ما نبود، اما در شرایط اضطراری اجتناب‌ناپذیر است بزرگداشت ۵۱ شهید اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران با حضور فرمانده کل سپاه آتش به دروازه‌های چهارمین شهر بزرگ ترکیه رسید + فیلم پهنه صنعتی_معدنی سنگان خواف خراسان رضوی فاقد برنامه جامع برای آب پایدار است استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم برگزاری تورهای صنعتی در استان برای پیوند نسل جوان با کارآفرینی معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش: مقاومت و پایمردی رمز موفقیت ایران در جنگ ۱۲ روزه بود بیانیه تقدیر نمایندگان درخصوص پیشرفت‌های راهبردی فضایی و ارسال ماهواره مخابراتی ناهید ۲ قالیباف: تعلیق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی باید طبق قانون انجام شود اسنپ بک را گران به ما نفروشند! تظاهرات گسترده ضد ترامپ در اسکاتلند تشکیل‌نشدن «سازمان بهینه‌سازی انرژی»، خلاف قانون است دسترسی نمایندگان به تلفن همراه در صحن و کمیسیون ممنوع شد مصوبه ویژه مجلس برای مهاجرت معکوس نخبگان ایرانی معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی: مرز باید بستر گفت‌و‌گو، تعامل و تصویرسازی مثبت از ایران در سطح منطقه باشد رهبر کره شمالی وعده پیروزی در نبرد ضد آمریکایی داد اختلاف‌نظر در بهارستان درباره همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

رئیسی در اجلاس سران اکو: تحریم‌های آمریکا خللی در همکاری ما با منطقه ایجاد نمی‌کند

  • کد خبر: ۸۹۸۱۵
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
رئیسی در اجلاس سران اکو: تحریم‌های آمریکا خللی در همکاری ما با منطقه ایجاد نمی‌کند
رئیس جمهور در اجلاس سران اکو تاکید کرد: تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران کوچکترین خللی در سیاست‌های تعاملی حداکثری ایران با کشورهای منطقه ایجاد نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح روز یکشنبه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) که به میزبانی شهر عشق آباد ترکمنستان برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران اولویت ویژه‌ای برای همکاری و مشارکت اقتصادی با کشورهای آسیایی به خصوص همسایگان خود در آسیای جنوبی، آسیای غربی، آسیای میانه و قفقاز قائل است.

وی تاکید کرد: بی‌تردید تقویت نقش و جایگاه سازمان‌های منطقه‌ای به عنوان تسهیل‌کننده همکاری‌های دو جانبه و چندجانبه مورد توجه و اهتمام ماست که یکی از نمودهای واضح آن سازمان همکاری‌های اقتصادی «اکو» است.

رئیس‌جمهور افزود: مجموعه «اکو» علاوه بر بهره‌مندی ویژگی‌های مادی قدرت همچون جمعیت نیم میلیاردی، مالکیت یک سوم منابع انرژی جهان، موقعیت بی‌نظیر ارتباطی میان اروپا با چین و روسیه با خلیج فارس و اقیانوس هند، نیروی انسانی جوان و پرتوان، در بردارنده هویتی ممتاز به نام اسلام است.

رئیسی تصریح کرد: ما فقط همسایگانی توانمند نیستیم بلکه میراث‌دار و در عین حال پیش برنده یک هویت اصیل منبعث از فرهنگ اسلامی هستیم که قادر است آینده بشریت را در درخشان‌ترین حالت رهبری کند و هم می‌تواند بالندگی و نشاط معنوی را به کالبد همکاری‌های همه جانبه میان ما تزریق نماید، طی سالیان گذشته دستاوردها و پیشرفت‌های خوبی در سازمان «اکو» به دست آمده است اما کماکان فاصله معناداری مابین موفقیت‌های حاصله با ظرفیت‌ها و توانمندیَ‌های واقعی سازمان وجود دارد. برای نمونه با وجود پتانسیل‌های تجاری بالا تجارت درون منطقه‌ای کماکان کمتر از 10 درصد است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم به دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی است. ما معتقدیم که ابزارهای موثری برای جهش سازمان وجود دارد که در صورت اشتراک مساعی اعضا می‌تواند علاوه بر پیشرفت مادی کشورها، سعادت نسل‌های آینده را تضمین نماید.

رئیسی: تحریم‌های آمریکا خللی در همکاری ما با منطقه ایجاد نمی‌کند

توسعه روابط تهران آنکارا به نفع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه است

سید ابراهیم رئیسی در ادامه دیدار و گفتگو با سران کشور‌های شرکت کننده در اجلاس همکاری‌های اقتصادی اکو، در دیدار رجب طیب اردوغان با اشاره به اینکه ظرفیت‌های توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی تهران آنکارا فراتر از سطح کنونی است، اظهار داشت: ایران و ترکیه می‌توانند با ارتقای سطح تجارت و مبادلات کنونی، روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور را به سطح راهبردی نزدیک کنند.

رئیسی با اشاره به زمینه‌های گسترده و متنوع همکاری ایران و ترکیه در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، موضوعات بانکی و پولی و تبادلات تجاری و بازرگانی گفت: باید مسیر توسعه روابط اقتصادی را تسهیل کنیم و در این زمینه می‌توان تعرفه‌های ترجیحی را بازنگری کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه همکاری و ارتباط نزدیک ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه را حائز اهمیت دانست و گفت: سه کشور از اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و اعتقادی برخوردار هستیم و ضمن اینکه نباید اجازه داد اخلالی در این روابط ایجاد شود بلکه با نزدیکی هر چه بیشتر روابط، دشمنان مشترک خود را ناامید کنیم.

رئیسی در اجلاس سران اکو: تحریم‌های آمریکا خللی در همکاری ما با منطقه ایجاد نمی‌کند
رئیس‌جمهور در ادامه با ابراز نگرانی از حضور داعش در افغانستان و افزایش ناامنی در این کشور اظهار داشت:گروه‌های تروریستی نه‌تن‌ها باعث ناامنی در افغانستان بوده بلکه امنیت منطقه را تهدید می‌کند لذا نباید اجازه دهیم گروه‌های تروریستی همانند داعش و پ ک ک امنیت کشور‌های منطقه را به خطر بیندازند.

رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران از تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان حمایت می‌کند و بر این باور هستیم که باید همه گروه‌ها، اقوام و اقشار مختلف مردم افغانستان در آینده افغانستان نقش و مشارکت داشته باشند.

رئیسی با اشاره به برقراری ثبات و امنیت در سوریه گفت: باید از ظرفیت‌های خود برای ایجاد آرامش، صلح و امنیت در سوریه استفاده کنیم. مشکلات منطقه باید توسط کشور‌های منطقه حل و فصل شود و حضور و دخالت بیگانگان نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند بلکه اوضاع را پیچیده‌تر خواهد کرد.

رئیس‌جمهور همچنین بر ثبات و آرامش و احترام به تمامیت ارضی عراق تاکید و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از روی کار آمدن دولت قوی و مورد قبول مردم عراق حمایت کرده و بر آن تاکید دارد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه کشورش توسعه و تقویت همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای را با جمهوری اسلامی ایران ضروری می‌داند، گفت: می‌توانیم در سطح روابط و مناسبات دو کشور به ویژه در بخش‌های اقتصادی جهش ایجاد کنیم.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه تحولات افغانستان را نگران کننده دانست و خاطرنشان کرد: کاخ سفید همه گروه‌های تروریستی منطقه از جمله داعش و پ ک ک را آموزش داده و مسلح می‌کند و برای ایحاد ناامنی، تجهیزات و ابزار‌های تروریستی در اختیار این گروه‌ها قرار می‌دهد، لذا همکاری مشترک برای برقراری صلح در منطقه را ضروری می‌دانیم.

اردوغان با اشاره به ضرورت ترتیبات امنیتی مبتنی بر حضور فعال کشور‌های منطقه ای، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه می‌توانند با همکاری سایر کشور‌های منطقه امنیت و ثبات منطقه را حفظ کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->