عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ لوگو شرکت گوگل در آستانه نوروز ۱۴۰۴ تغییر کرد + عکس دسته جدید ایکس باکس برای گیمرهای دارای محدودیت‌های حرکتی رونمایی شد + عکس دو فضانورد آمریکایی پس از ۹ ماه سرگردانی در فضا با موفقیت به زمین بازگشتند + ویدئو
سرخط خبرها

ساخت شیشه‌ای که از الماس هم سخت‌تر است!

  • کد خبر: ۸۹۹۰۱
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۷
ساخت شیشه‌ای که از الماس هم سخت‌تر است!
به زودی زمان خداحافظی با قاب‌های حجیم تلفن همراه فرا می‌رسد، زیرا دانشمندان موفق شدند به فرمول ساخت شیشه‌ای سخت‌تر از الماس طبیعی دست یابند.ز

به گزارش شهرآرانیوز - به زودی زمان خداحافظی با قاب‌های حجیم تلفن همراه فرا می‌رسد، زیرا دانشمندان موفق شدند به فرمول ساخت شیشه‌ای سخت‌تر از الماس طبیعی دست یابند.

این ماده موسوم به شیشه کربنی بالاترین رسانایی حرارتی را در میان تمام شیشه‌های شناخته شده داراست و از سوی محققان دانشگاه جیلین چین ساخته شده است. آن‌ها این شیشه را با قرار دادن توپ‌های باکی تحت فشار و دمای شدید ایجاد کرده اند.

توپ باکی، یک مولکول کروی با فرمول C۶۰ است که از کربن ساخته شده است و ظاهری مشابه یک توپ فوتبال توخالی دارد.

نمونه‌ای که در تصویر مشاهده می‌کنید در فشار ۳۰ گیگاپاسکال و در دمای هزار و ۵۹۸ درجه فارنهایت (۸۹۰ درجه سانتی گراد) تشکیل شده است. اگرچه ساخت آن در دما‌های بالاتر و پایین‌تر نیز امکان پذیر است.

سختی به دست آمده حدود ۱۰۱ گیگاپاسکال بود که از سخت‌ترین شیشه‌های شناخته شده کنونی سخت‌تر است و پس از کربن AM-III در رتبه دوم قرار می‌گیرد. «یینگوی فی» (Yingwei Fei) از مؤسسه علوم کارنگی در واشنگتن و نویسنده این مقاله می‌گوید: ساخت شیشه‌ای با این ویژگی‌های منحصربه فرد راه را برای کاربرد‌های جدید باز می‌کند. دمای نسبتا پایینی که ما برای ساخت این شیشه استفاده کردیم امکان تولید انبوه آن را فراهم می‌کند. کربن قادر است شکل‌های پایدار گوناگونی به خود بگیرد و این موضوع وابسته به ساختار مولکولی آن است.

برخی از این ساختار‌ها مانند گرافیت و الماس نظم بالایی دارند و برخی دیگر مانند شیشه‌های معمولی ساختار نامنظم و نامشخصی دارند. سختی هر یک از این اشکال وابسته به پیوند‌های درونی آن هاست. برای مثال پیوند‌های گرافیت دو بعدی است و اتم‌های کربن، شش ضلعی‌های پیوسته‌ای شبیه به یک لانه زنبور تشکیل می‌دهند که در یک سطح گسترده شده اند. در مقابل الماس دارای پیوند‌های سه بعدی است که باعث سختی یکنواخت‌تر آن می‌شود.

الماس دارای یک ساختار شبکه‌ای است. دکتر فی توضیح می‌دهد: سنتز ماده‌ای کربنی با پیوند‌های سه بعدی از ساختاری نامنظم هدف دیرینه ما بوده است. برای چنین کاری باید ماده اولیه مناسب را پیدا کنید. از آنجا که نقطه ذوب الماس بسیار بالاست نمی‌توان از آن برای ساخت شیشه الماسی استفاده کرد، بنابراین محققان از «فولرن باکمینستر» (buckminsterfullerene) استفاده کردند که نوعی کربن متشکل از ۶۰ اتم بوده که ساختاری توپ مانند و تو خالی تشکیل داده اند و به آن توپ باکی نیز گفته می‌شود.

کاشفان این ساختار کربنی در سال ۱۹۹۶ به دریافت جایزه نوبل شیمی موفق شدند. محققان برای ساخت شیشه کربنی مشابه الماس، توپ‌های باکی را تحت فشار قرار دادند. این فرایند باعث تخریب مولکول‌های توپی شکل با حفظ ساختار الماسی شد، اگرچه شیشه‌های به دست آمده بسیار کوچک و حدود یک میلی متر بودند، اما اندازه آن‌ها برای نشان دادن مشخصه‌های مورد نظر کافی بود. به گفته محققان این یافته‌ها ممکن است کاربرد‌های جدیدی برای جامدات بی نظم به وجود آورد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->